Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HUKUK VE ADALET Hukuk Nedir? Adalet Nedir? Hukukun Ve Adaletin Önemi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HUKUK VE ADALET Hukuk Nedir? Adalet Nedir? Hukukun Ve Adaletin Önemi"— Sunum transkripti:

1 HUKUK VE ADALET Hukuk Nedir? Adalet Nedir? Hukukun Ve Adaletin Önemi
Hukuk Ve Adalet Olmasa Ne Olurdu? Hakim,Avukat Nedir? Batıl anlamda hukuk ülkemizde ne zamandan beri var? Resimler Kaynak

2 HUKUK NEDİR? Hukuk, toplumun genel menfaatini veya fertlerin ve toplumun ortak iyiliğini sağlamak maksadıyla konulan ve kamu gücüyle desteklenen kaide, hak ve kanunların bütünüdür. Daha yaygın bir tanımıyla hukuk, adalete yönelmiş toplumsal yaşama düzenidir.

3 ADALET NEDİR? Adalet, hakkın gözetilmesi ve yerine getirilmesi anlamına gelir. Haklı ile haksızın ayırt edilmesi adaletle sağlanır. Bu anlamda herhangi bir durumun adil (adaletli) olup olmadığından söz edilebilir. Adalet kavramı temelde hukuk kurallarına uygunluğu içerir. Öte yandan, adalet insanların toplum içindeki davranışlarıyla ilgili olduğundan ahlak ve din kurallarıyla da ilişkilidir.

4 HUKUKUN VE ADALETİN ÖNEMİ
Hukuk ve Adalet önemlidir çünkü hukuk ve adalet olmasa herkes uygun olmayan davranışlarla toplumun dengesini bozup onu yok ederek bizi ve diğer canlıları tehlikeye sokarlar.

5 HUKUK VE ADALET OLMASA NE OLURDU?
Hukuk ve Adalet olmasaydı hırsız, kadın dövenler, yurdumuzun kötülüğünü amaçlayanlar ve çocuk kaçıran vb. kişiler gereken cezayı göremezlerdi. Ancak bu zamanlarda bile insanlar akıllanmayıp saydığımız şeyleri yapıyorlar.

6 HAKİM,AVUKAT NEDİR? Hakim:Mahkemelerde kararı veren kimseler
Avukat:Hak ve yasa işlerinde isteyenlere yol göstermeyi, mahkemelerde, devlet dairelerinde başkalarının hakkını aramayı, korumayı meslek edinen ve bunun için yasanın gerektirdiği şartları taşıyan kimse

7 Batılı anlamda hukuk ülkemizde ne zamandan beri var?
29 Ekim 1923’te Atatürk tarafından cumhuriyet oluşmasıyla Atatürk yeni kanunlar çıkardı.Türkiye Cumhuriyet’ine yeni kanunlar uygulandı. Ve batılı tarzda hukuk bu zamandan beri ülkemizde.

8 GELİR ADALETSİZLİĞİ

9 GELİR ADALETSİZLİĞİ

10 HUKUK ADALETSİZLİĞİ

11 EĞİTİM ADALETSİZLİĞİ

12 SEÇİM ADALETSİZLİĞİ

13 EŞİTLİK ADALETSİZLİĞİ

14 SESSİZ KALMA ADALETSİZLİĞİ

15 AİLE İÇİ ADALETSİZLİK


"HUKUK VE ADALET Hukuk Nedir? Adalet Nedir? Hukukun Ve Adaletin Önemi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları