Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İçindekiler Notebook Netbook Ultrabook Tablet Phablet.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İçindekiler Notebook Netbook Ultrabook Tablet Phablet."— Sunum transkripti:

1 İçindekiler Notebook Netbook Ultrabook Tablet Phablet

2 Notebook (laptop) nedir?
Notebook bilgisayar, sürekli hareket halinde olan ve bu hareketi esnasında bilgisayara ihtiyaç duyan, daha çok iş insanları ve öğrenciler için üretilmiş bir bilgisayar türüdür. Günümüzde genellikle 2-4 kg. ağırlığında ve şarj edilebilen pilleri sayesinde birkaç saate kadar elektrik bağlantısı olmadan da çalışabilmektedirler.

3 Notebook – PC Karşılaştırması
Aynı özelliklere sahip masaüstü ve notebook bilgisayarlar arasında genellikle kayda değer bir fiyat farkı vardır. Notebook bilgisayarlar aynı işlemleri, daha hafif, daha az elektrik tüketen ve hacim olarak daha küçük parçalarla yaptıkları için masaüstü bilgisayarlardan daha pahalıdırlar. Notebooklar taşınabilir, hafiftir, portatif ve pratiktir. Enerjiden bağımsız olarak belli bir zaman çalışabilmektedir.

4 Notebook Pc’ye göre Dezavantajları
Aynı özelliklerde daha pahalıdır. Hassastır çok iyi korunması gerekir. Masaüstüler gibi upgrade seceneği fazla yoktur sadece ram ve hdd arttırımı yapılabilir. Isınma sorunları ortaya çıkabilir. Daha az güç harcaması amaçlandığından İşlemci hızları daha düşüktür. Hatta çekirdek sayısı da daha az olabilir. (masaüstü intel i5 işlemci 4 çekirdek iken notebook i5 işlemci 2 çekirdektir. Hard disk kapasite ve hızları daha düşüktür. (masaustu diskler 7200rpm dönüş hızına sahipken, notebooklarda bu hız genelde 5400rpm’dir. Performans olarak masaustu bilgisayarın gerisindedirler.

5 Ucuz bir notebook Exper A5B-R20 – 635 TL

6 Pahalı bir notebook Sony Vaio SVZ1311X9EX 6 065 TL

7 Netbook Nedir? Netbooklar son birkaç yıl önce çok popülerken şimdilerde üretimi durma noktasında olan mini laptoplardır. Netbookların abilerinden en büyük farkı belki de fiyatıdır. Onun dışında netbookların ekranları da normal laptoplara göre de ufaktır.

8 Özellikleri Ekran Büyüklüğü
Ekran büyüklüğü en ayırt edici özelliktir. Genellikle 10″ büyüklüğündedir. (7 – 11.1 arasında da değişebilir.) Ağırlık Normal laptoplar ortalama 2.5 – 3.0 kilogram olmalarına rağmen belki de netbookların en önemli özelliği hafif olmalarıdır. Genellikle 1.0 ila 1.5 kilogram arasında değişen ağırlıkları vardır. Klavye Büyüklüğü Yine ekran büyüklüğü ile orantılı olarak netbookların klavyeleri de laptoplara göre daha ufaktır.

9 Özellikleri İşlemci Gücü
Netbooklar düşük işlem yeteneğine sahiptirler. Genellikle internette gezinmek, word benzeri ve programlarda yazı yazmak amacıyla kullanılırlar. Yani bir netbook üzerine video işlemeye çalışmak veya Photoshop’la çalışmayı planlamak sizi hayal kırıklığına uğratacaktır. Pil Ömrü Netbookların hafif olmasının yanında belki de en sevdiğim diğer yönü çok uzun pil ömrüne sahip olmalarıdır. Genellikle 4 ila 12 saat arasında değişen pil ömürlerine sahiptirler. 3 celli(hücreli) veya 6 celli(hücreli) batarya seçenekleri bulunur. Fiyat Her ne kadar yurtdışı fiyatları 250 ila 500 dolar arasında değişse de ülkemizde 500 ila 900 lira arasında değişen fiyatlara sahiptirler.

10 Üretim Nedeni Netbook’lar performans amaçlı üretilmezler.
Netbooklar daha çok internette rahatça sörf yapabileceğiniz, sosyal ağlarda zaman geçirebileceğiniz, e-posta ve Msn gibi araçları kullanabileceğiniz, Office uygulamaları, Pdf ve resim gibi dosyalar düzenleyebilirsiniz. Yüksek çözünürlüklü grafik tasarım ve en son donanım ve grafik kart isteyen oyunları oynama imkanı bulamazsınız.

11 Örnek Bir Netbook Asus 1015CX-BLK004B

12 Ultrabook "Ultrabook", ince, güçlü ve hafif tasarıma sahip yeni dizüstülere verilen isim ve aslında birpazarlama taktiği. Bir ultrabook alıp almamanız, onunla ne yapmayı düşündüğünüze bağlı.  Ultrabook'lar, 20mm ve daha incedir. Bazı ultrabook'lar, birincil depolama sürücüsü olarak SSD kullanır. Ultrabook'lar, birçok analiste göre MacbookAir'in görünüşünü taklit etmek, aynı zamanda ARM tabanlı tabletlerle yarışmak üzere meydana getirilmiştir.

13 Macbook Air

14

15

16 Samsung ATIV Smart PC Windows 8 kullanan bir tablet bilgisayardır. Klavye eklentisi ile ultrabook gibi de kullanılabilir.

17 Tablet PC Nedir? Tablet bilgisayarlar cep telefonlarından büyük, diz üstü bilgisayarlardan küçük olan ve her ikisinde de bulunan özelliklere sahip akıllı bir elektronik cihazdır. Tablet bilgisayarlar hem küçük, hem hafif hem de taşınabilir olma özelliğinden dolayı büyük bir kitleye hitap etmektedir. Dokunmatik olduğundan kullanımı daha az yer kaplar ve zevkle kullanılır.

18

19 Neden Tablet PC Almalıyız?
Öncelikle çantamızda rahat taşıyabileceğimiz bir bilgisayarınız olacak. Bir toplantıda, derste veya bu tür bir etkinlikte kolaylıkla not almak için, ses kaydı yapmak için ve görsel kayıt yapmak için kullanabilirsiniz. (kalem kullanımı) Internet bağlantısı sayesinde her an çevrim-içi olmanıın avantajları da elinizin altında olacak. (3G desteği varsa) Bu cihazlara özel işletim sistemleri üzerinde onlarca hatta yüzlerce uygulamayı indirip işinizle ilgili olarak kullanmanız da mümkün.

20 “Tablet PC’lerde Hangi İşletim Sistemi Vardır?
Google “android” i, Apple “iOS”, Microsoft ise “Windows 8” işletim sistemlerini tabletlerde kullanmaktadır.

21 Ucuz Bir Tablet Polypad C508 8GB 7" Tablet – 159 TL

22

23 748 TL

24 Phablet Nedir? Bir akıllı telefondan daha büyük ama bir tabletten daha küçük olan melez cihazlara verilen yeni isim. Phone + Tablet kelimelerinin birleşmesiyle oluşan phabletler telefon ve tablet bilgisayar özelliklerini bir arada barındıran cihazlardır.

25 ABI araştırma şirketinin araştırmasına göre phabletler  , 2015 yılına kadar önemli satış rakamlarına ulaşacağı, ve dünya çapında 2015 yılında 200 milyonun üzerinde phablet’in satılacağı tahmin ediliyor.

26 Bazı Phabletler

27 SON


"İçindekiler Notebook Netbook Ultrabook Tablet Phablet." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları