Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ANDROİD VE TARİHİ EGE ORHAN 11.03.2015.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ANDROİD VE TARİHİ EGE ORHAN 11.03.2015."— Sunum transkripti:

1 ANDROİD VE TARİHİ EGE ORHAN

2 Android’in sözlük anlamı ne?
Eski Yunanca insan kelimesinden türetilmiştir , insansı gibi bir anlam ifade eder. Zeki canlı varlıklar tarafından yapılmış insansı makinelere verilen addır. Bilim kurgu yapıtlarında sıkça karşılaşılır. Mekanik temelli olanlarına robot ya da cyborg da denir. Android , günümüzde sıklıkla organik unsurların da kullanıldığı robot biçimini adlandırmakta kullanılır. Bu terimi ilk kez Fransız bilim kurgu yazarı Mathias Villiers de l'Isle-Adam ( ) Yarın'ın Havva 'sı adlı eserinde , insana benzer robot Hadaly için kullanmıştır.

3 Android işletim nedir? Google, Open Handset Alliance ve özgür yazılım topluluğu tarafından geliştirilmiş olan, Linux tabanlı, mobil cihaz ve cep telefonları için geliştirilmekte olan, açık kaynak kodlu bir mobil işletim sistemidir.

4 Daha Teknik olarak nedir?
Open Handset Alliance, 5 Kasım 2007'de Android'i kurduğunu duyurmuştur ve ardından 34 adet donanım, yazılım ve telekom şirketi, mobil cihazlar için telif hakkı olmayan bir işletim sisteminin teknolojinin gelişimi için yararlı olduğu konusunda hemfikir olmuşlardır. Android, Linux çekirdeği üzerine inşa edilmiş bir mobil işletim sistemidir. Bu sistem ara katman yazılımı, kütüphaneler ve API C diliyle yazılmıştır. Uygulama yazılımları ise, Apache harmony üzerine kurulu Java-uyumlu kütüphaneleri içine alan uygulama iskeleti üzerinden çalışmaktadır. Android, derlenmiş Java kodunu çalıştırmak için dinamik çevirmeli (JIT) Dalvik sanal makinasını kullanır ve cihazların fonksiyonelliğini artıran uygulamaların geliştirilmesi için çalışan geniş bir programcı-geliştirici çevresine sahiptir.

5 Android Sürümlerini sayabilecek olan var mı?

6 Şu an hangi sürümü kullanıyorsunuz?

7 Android işletim sistemi sadece bir yazılım olarak algılanmamalı
Android işletim sistemi sadece bir yazılım olarak algılanmamalı. Sistem geliştiği süreç içerisinde mobil akıllı telefonların donanım ve görünüm özelliklerine de şekil verdi.  320x420 ekran çözünürlüğü ile Milestone ilk olarak HTC telefonlarda görüntülendi yılında Apple telefonda devrim yaratan teknolojisini piyasaya sürünce Google her şeyi yeni baştan elden geçirmeye karar verdi. 9 Şubat 2009

8 Android 0,9 Beta dönemi artık bugün bildiğimiz ve alıştığımız ara yüze en benzeyen dönem olarak da biliniyor. Milestone 5 ile beraber gelen pek çok özellik yenileriyle değiştirilmiş, aşağı ve yukarı kaydırma çubukları eklenmiş, açılan pencereler daha düzenli hale getirilerek, menüler kullanıcı dostu olmaya başlamıştı.  artık telefonları yan çevirdiğimizde ekranın hareket ederek yatay hale gelmesinin Telefonların pil ve şarj durumlarının daha kolay ulaşılabilir noktalarda kontrolü, uygulama takip ve ayarlar bu sürümle beraber ön plana çıkmaya başladı. kullanışlı bir kilit ekranı seçeneği 

9 Android 1.0 Tek işlemcili, 528Mhz Arm 11 işlemci 192 MB RAM ile kendini piyasaya atan Android 1.0 cihaza entegre klavyesi ile beğeni toplamayı başardı. Bu beğeninin en önemli faktörünün bu kadar iyi bir donanıma rağmen ekonomik fiyatlara sahip olmasıydı. sesli arama özelliği, geliştirilmiş Google Maps, kontrolünün sadeleştirilmesi gibi ekstralarla mobil tarihte yerini alan Android 1.0, bugün Android'in geleceği nokta hakkında ufak da olsa ip uçları verebiliyordu.

10 Android 1.1 Google yaptığı en mantıklı ve sağlam güncelleme olarak anılır. Kullanıcı taleplerini çok iyi takip eden Google, daha henüz emekleme döneminden çıkmaya çalışan Android sistemlerinin hemen güncellenebileceğini ve ihtiyaçlara anında karşılık verebileceğini ispatlayarak rakiplerinden bir kaç adım öne geçmiştir artık. 

11 Android 1.5 ya da diğer adıyla Cupcake
Klavye ortada kalkar onun yerini yavaş yavaş ekran klavyesi alır. İlkkez sonradan gelenekselleşecek olan tatlı ve şekerleme isimleri verilmeye başlanır. 30 Nisan 2009 Cupcake ile beraber uyarılar ve ayarlar menüsü yeniden düzenlenerek daha şık bir görünüm aldı. Bu görsel düzenleme sadece telefon ara yüzüyle sınırlı kalmadı, işletim sistemiyle gelen tüm uygulamalar daha şık bir hale büründüler. Metin doküman yazma ve detaylı kontrol edebilme özellikleri Cupcake ile geliştirildi, böylelikle kullanıcılar küçük bir ajanda ve ofis uygulaması tadında uygulumalarla tanışma fırsatı buldular. 

12 Android 1.6 Donut Android’in dördüncü sürümü Donut, Eylül 2009 yılında kullanıcılara sunuldu. Cupcake ile arasında sadece 5 aylık bir süre vardı. Donut, metinden sese dönüştürme özellikleri, CDMA desteğinin yanı sıra Google Market, YouTube gibi yeni uygulamalarda da göz alıcı bir güncellemeler olmuştu. Görsel olarak da Donut eski sürümlerden oldukça farklıydı. Siyah üzerine oturtulan kullanıcı ara yüzü artık daha açık ve dinlendirici renklere sahipti. Donut ile beraber kendini de güncelleyen

13 Android 2.0 ya da Éclair Android 2.0 Éclair, son derece şık bir tasarımla Android tasarım tarihinde özel bir yere sahip oldu. ‎ Android 2.0’ın ilk dikkat çeken özelliği yeni kilit ekranıydı. Yana kaydırıp ekranı açmak Apple tarafından patent aldığı için, Google farklı kaydırma özellikleriyle kilit ekranı donatmıştı. Kilit ekran sola döndürüldüğünde telefon açılırken, sağa döndürüldüğünde telefon sessize alınabiliyordu.

14 Animasyonların yeniden keşfi: Android 2.1
Tasarım Google için her şey demek. Her Android sürümünde görselliğe önem veren Google, Android 2.1 ile hareketli duvar kağıtlarının kullanılmasına olanak tanıdı.

15 Android 2. 2 Froyo ve 2. 3 Gingerbread ve 3
Android 2.2 Froyo ve 2.3 Gingerbread ve 3.0 Honeycomb: Tablet dünyasına geçiş Daha hızlı ve daha çok flash animasyonlar kullanan Froyo uzun süre en çok tercih edilen Android sistemi oldu Apple ve Google arasında tabletlerin savaş yılı olarak da bilinir. Froyo işletim sistemli tabletler biraz düşük performans gösterirken, Apple bu durumdan faydalanarak 10 inçlik tabletlerini piyasaya sürdü. Google ancak 9 ay kadar sonra Motorola Zoom ve Honeycomb işletim sistemiyle buna bir cevap verebildi

16 Gingerbread Gingerbread'den bahsetmemek yanlış olur. Gingerbread Android güncellemelerinin şahı olarak tanımlanabilir. Bugün kullanılan tüm yeni sistemler ve donanımsal algoritmik tanımlamalar Gingerbread ile öngörülmüş gibi görünüyordu.  Gingerbread uygulama açısından oldukça zengin geldi. Bunun yanı sıra süratli ve daha az kaynak tüketmeye yönelik bir alt yapıya da sahipti. Kopyala yapıştır tekniği daha geliştirilmiş, aralık çubukları eklenerek her hangi bir dokümanın istenilen bölümünün kopyalanmasını da olanak tanınmıştı.  Gingerbread o kadar tutuldu ki hala Google tarafından güncelleme alabilen tek en eski sürüm olarak tarihte yerini koruyor. 

17 Android 3.0, Honeycomb tablet ve tasarımda Rönesans
Gingerbread ile gelen tüm yenilikler ne kadar ilgi çekici olursa olsun, Android hala kendini iPhone karşısında çirkin ördek yavrusu gibi hissediyordu. Tam bu sıralarda Matias Duarte isimli genç bir adam, Palm işletim sisteminin iflasından faydalanan HP’nin Palm’ı satın alınmasına içerleyerek Google’a geçti. HP Palm’ı Google’dan önce satın alarak ekmeği kapmıştı. Ancak usta fırıncı Google’da kalmıştı. 

18 Android 4.0 Ice Cream Sandwich ve modern zamanlar
2011 yılının Ekim ayında Android işletim sistemi, ara yüzünün ve sistem entegrasyonunun tamamen değişmesiyle yeni bir çağa geçti. Bu sistem hem tabletlere hem de telefonlara aynı anda geldi. Ice Cream Sandwich ilk olarak Samsung Galaxy Nexus ile raflara yerleşti. 720P’lik görüntü kalitesi de 4.0 ile başlamış oldu. Telefonların ekranları da bu kalitenin hakkını verebilmek için 4.7 inç'e kadar genişlediler. 19 Ekim 2011

19 Android 4.1 ve 4.2 Jelly Bean Google Android sitemlerinde tüm platformları en net sağlıklı olarak 4.1 ve 4.2 Jelly Bean sürümleri ile bağdaştırmayı başardı. Tüm ara yüzler kusursuz bir bişimde ortamlarına uyum sağladılar.  Google Play ara yüzü artık son şeklini almış, sosyal uygulamalar kullanıcı dostu ve net ara yüzlere kavuşmuşlardı. Özellikle Google Play ara yüzü tasarımcıların harikalar yaratabileceğinin bir kanıtıydı sanki. Google Talk ve Hangouts birbiriyle birleşmiş ve tek uygulama halini almışlardı. Kısaca 4.1 ve 4.2 Android işletim sisteminin kralları olmuşlardı. Dünyada milyonlarca Android telefon satılmaya başlanmış, her donanıma kolaylıkla uyum sağlayan işletim sistemi mobil dünyanın neredeyse yüzde 70'ini ele geçirmişti bile.  9 Temmuz 2012 29 Ekim 2012

20 Kit Kat efsanesi: Android 4.4
Kit Kat ile birlikte Android tasarımı daha net ve renkli bir sadeliğe büründü. Cep telefonlarının hafızaları 3 GB’a kadar yükselirken Kit Kat bellek cimrisi bir tutum sergiledi ve eski sürümlerinden daha az bellek tüketmeye başladı.  31 Ekim 2013

21 Android 5.0 Lollipop Google hesap detaylarınızı, ayarlarınızı veri ve uygulamalarınızı, eski cihazınızı yenisiyle yan yana getirerek aktarmanıza izin veriyor ve böylelikle bir telefondan diğerine yedeklerinizi aktarmakta hiç güçlük çekmiyorsunuz.  Android 5.0'daki "Yüksek kontrastlı metin" adında yeni, deneysel bir işlev de var. Bu özellik açık renkli arka plana sahip metinleri siyah renkle sararak okunmasını kolaylaştırıyor.

22 Başka android’li şeyler…

23 Hoppaaacık ! Araba mı?

24 Beni dinlediğiniz için Teşekkür ederim  Kaynakça


"ANDROİD VE TARİHİ EGE ORHAN 11.03.2015." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları