Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İşbaşı Eğitim Programı İşverenlere Yönelik Bilgilendirme Sunumu

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İşbaşı Eğitim Programı İşverenlere Yönelik Bilgilendirme Sunumu"— Sunum transkripti:

1 İşbaşı Eğitim Programı İşverenlere Yönelik Bilgilendirme Sunumu
TÜRKİYE İŞ KURUMU İşbaşı Eğitim Programı İşverenlere Yönelik Bilgilendirme Sunumu

2 İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI
GELMİŞ GEÇMİŞ EN KOLAY, EN PRATİK, EN KAPSAMLI, EN AZ PROSEDÜR İÇEREN , UYGULAMASI EN KOLAY, İSTİHDAM TEŞVİK VE MESLEKİ EĞİTİM PROGRAMIDIR.

3 İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI NEDİR?
İşbaşı Eğitim Programı, işsizlerimiz ve öğrencilerimizin mesleki deneyim ve tecrübe kazanmalarını sağlayan geliştirilmiş staj programıdır. Bir mesleği işin başında uygulayarak öğrenmeyi amaçlar. İşyeri için de bir nevi deneme süresini bedavaya getirir.

4 PROGRAMDAN HANGİ İŞVERENLER FAYDALANABİLİR?
5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4.Maddesinin 1.Fıkrasının «a» bendi kapsamında en az 2 sigortalı çalışanı olan işverenler Kamu kurum veya kuruluşlarının payının % 50’nin altında olduğu iktisadi teşekküller Dernekler, vakıflar, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, meslek birlikleri, sendikalar, ticaret ve sanayi odaları, noterler vb.

5 İŞVERENLER İÇİN FAYDALARI NELERDİR?
İşe almayı planladıkları kişilerin mesleki gelişim ve deneyim kazanmasını gözlemleme Herhangi bir maliyete katlanmadan potansiyel işçilerini yetiştirme İşgücü maliyetinin azalması ile rekabet avantajı sağlama Katılımcıları istihdam ederek teşviklerden yararlanma Katılımcılara yaptıkları ekstra ödemeleri vergi matrahından düşme imkanı

6 İŞVERENLER İŞKUR’A NASIL KAYIT OLABİLİR?
adresinden, 81 ilde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerinden, 61 ilçede bulunan Hizmet Merkezlerinden,

7 PROGRAMA NASIL BAŞVURU YAPILIR?

8 PROGRAMA NASIL BAŞVURU YAPILIR?

9 PROGRAMA NASIL BAŞVURU YAPILIR?
Belgelerin İncelenmesi ve Varsa Eksikliklerin Tamamlanarak Programın Başlatılması

10 PROGRAM NASIL UYGULANIR?
Çalışan sayısı 2 ile 10 arasında ise 1 katılımcı , 11 ve üzerinde ise çalışan sayısının 1/10’u oranında katılımcı alınabilir. Program en fazla 160 gün düzenlenebilir. Haftada en fazla 6 gün ve 45 saat uygulanabilir Program başladığındaki çalışan sayısının program sonunda da korunması istenir. Eksiklik tespit edilirse 1 ay süre verilip telafi edilmesi talep edilir.

11 PROGRAM NASIL UYGULANIR?
İŞKUR olarak katılımcıya günlük 36,5 TL cep harçlığı veriyoruz (net asgari ücret düzeyinde) ve iş kazası ve meslek hastalığı sigorta primi ile genel sağlık sigortası prim giderlerini ödüyoruz. İşbaşı eğitim belgesi, tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışmak için gerekli olan belgeler arasında yer alır.

12 İSTİHDAM YÜKÜMLÜLÜĞÜ VAR MIDIR?
Program kapsamında istihdam zorunluluğu yoktur. Ancak 1 yıl içinde tekrar yararlanmak istenirse o zaman daha önce katılan kişilerin % 20’sini en az 60 gün istihdam edip etmediğine bakılır. Program bitince taahhütname verilerek yeni program hemen başlatılabilir.

13 PROGRAM KAPSAMINDA HANGİ TEŞVİKLER UYGULANIYOR?
1) İşveren Sigorta Prim Teşviği Şartlar: 18 yaşından büyük, 29 yaşından küçük olmak 31/12/2016 tarihine kadar başlatılan işbaşı eğitim programlarını tamamlayanlar programın bitiminden sonra en geç 3 ay içerisinde programı tamamladıkları meslek alanında istihdam işe alındıkları yıldan bir önceki takvim yılında işyerinden bildirilen aylık prim ve hizmet belgelerindeki sigortalı sayısının ortalamasına ilave olması

14 PROGRAM KAPSAMINDA HANGİ TEŞVİKLER UYGULANIYOR?
İşe alındıkları işyerinin imalat sanayi sektöründe faaliyet göstermesi halinde 42 ay Diğer sektörlerde 30 ay Sigorta primlerinin işveren hisselerine ait tutarı İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanıyor 30/06/2015 tarihine kadar başlayan işbaşı eğitim programlarının katılımcıları için teşvikten yararlanma süreleri 6 ay artırımlı uygulanıyor.

15 PROGRAM KAPSAMINDA HANGİ TEŞVİKLER UYGULANIYOR?
2) İndirilebilecek Giderler İşbaşı eğitim programlarına katılanlara Kurumumuzun yaptığı ödemelere ek olarak işveren tarafından ödeme yapılırsa bu ödemelerin brüt asgari ücretin yarısına kadar olan tutarı, vergi matrahından indirilebiliyor. (193 sayılı GVK Md. 40/11)

16 iş ve meslek danışmanınız sizi ziyaret etsin.
Arayın, iş ve meslek danışmanınız sizi ziyaret etsin.


"İşbaşı Eğitim Programı İşverenlere Yönelik Bilgilendirme Sunumu" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları