Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÖĞRETİM YILI ORTAK SINAVLAR

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÖĞRETİM YILI ORTAK SINAVLAR"— Sunum transkripti:

1 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ORTAK SINAVLAR
ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ UYGULAMASI TERCİH VE YERLEŞTİRME

2 SINAVIN UYGULANACAĞI DERSLER
eğitim - öğretim yılından başlayarak 6 temel ders için 8. sınıfta öğretmen tarafından dönemsel olarak yapılan sınavlardan bir tanesi ortak olarak gerçekleştirilecek. Ortak Değerlendirme Kapsamındaki Dersler Türkçe Matematik Fen ve Teknoloji Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Yabancı Dil

3 Türkçe, Matematik, Fen ve Yabancı Dil derslerinin ise ikincisi,
Okulda gerçekleşen Din Kültürü ve İnkılap Tarihi sınavlarının birincisi, Türkçe, Matematik, Fen ve Yabancı Dil derslerinin ise ikincisi, işlenen müfredatı kapsayarak ortak sınavlar şeklinde yapılmaktadır.

4 DERSLERE GÖRE SINAVLAR NASIL GERÇEKLEŞTİRİLECEK?
Ortak yapılan sınavlar, her dönem 2 yazılısı olan derslerden birincisi, 3 yazılısı olan derslerden ise ikincisi olmak üzere, akademik takvime göre işlenen müfredatı kapsayacak şekilde yapılacak. Ortak sınavlar iki okul gününe yayılarak yapılacak, o günlerde okullar tatil edilecek, ders yapılmayacak. Sorular çoktan seçmeli (4 seçenekli) olacak. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecek. Sınavlarda A, B, C ve D diye dört kitapçık türü bulunacak.

5 Öğrenciler ortak sınavlara katılamazsa,mazeretlerini gösterir belge ile mazeret sınavına girebilirler.

6 2015-2016 8. SINIF TEOG SINAV TARİHLERİ ORTAK SINAVLAR UYGULAMA TAKVİMİ
  / 8.Sınıf I.Dönem Sınav Tarihleri Kasım Ayı Son Haftası Mazeret Sınavı Tarihleri Aralık Ayı İkinci haftası 8.Sınıf II.Dönem Sınav Tarihleri Nisan Ayı Son Haftası Mazeret Sınavı Tarihleri Mayıs Ayı Üçüncü haftası Sınav Sonuçlarının İlanı Haziran Ayı İkinci Haftası

7 TEOG’DA DERSLERİN AĞIRLIKLARINI BELİRLEYEN STANDART PUAN KATSAYILARI
TÜRKÇE MATEMATİK FEN VE TEKNOLOJİ SOSYAL BİLGİLER YABANCI DİL DİN KÜLTÜRÜ TEOG AĞIRLIKLI PUAN 4 2

8 TEOG’DA HANGİ DERSLERDEN KAÇ SORU SORULACAK VE SÜRELER NE KADAR OLACAK?
1. GÜN OTURUMLARI ) Ders adı Başlama saati Soru sayısı Sınav süresi Türkçe 09:00 20 40 dakika Matematik 10:10 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 11:20 2. GÜN OTURUMLARI Ders adı Başlama saati Soru sayısı Sınav süresi Fen ve Teknoloji 09:00 20 40 dakika T.C. İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük 10:10 Yabancı Dil 11:20

9 TEOG PUAN HESAPLAMA 6, 7 ve 8. sınıf yılsonu başarı puanları ve 8.sınıf ortak sınav puanı ortalaması toplanacak. Elde edilen toplam ikiye bölünecek ve 500 üzerinden alacağınız ortaöğretime yerleştirme puanınıza ulaşacaksınız.

10 YIL SONU BAŞARI PUANI HESAPLAMASI
Öğrencinin tüm derslerden aldığı puanların aritmetik ortalaması, o derslere ait haftalık ders saati sayısı ile çarpılarak ağırlıklı yıl sonu puanları hesaplanacaktır. Bu puanların toplamının, o derslere ait haftalık ders saati toplamına bölünmesi ile de yıl sonu başarı puanı elde edilecektir. Puanlama 100 tam puan üzerinden yapılacaktır. Öğrencilerin ortak sınavlardan aldığı puanlar, 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanı hesaplamasında da kullanılacaktır.

11 TEOG PUAN HESABI Örn:  1. Dönem Teog Ortak Sınav Puanı=(((90*4+95*4+100*4+85*2+90*2+95*2)/18)/100)*700 = 653,3333 2. Dönem Teog Ortak Sınav Puanı=(((100*4+85*4+90*4+95*2+80*2+80*2)/18)/100)*700 = Bu iki sınavın aritmetik ortalaması alınarak ağırlıklandırılmış Teog ortak sınav puanı elde edilecektir. Ağırlıklandırılmış Teog ortak sınav puanı = (1. Dönem Teog OSP +2. Dönem Teog OSP)/2=

12 SON OLARAK TEOG YERLEŞTİRME PUANININ HESAPLANMASI
700 üzerinden hesaplanan Teog ortak sınav puanın üzerine ve 8. sınıf yıl sonu başarı puanları eklenip 2’ye bölünerek Teog Yerleştirme puanı elde edilir. 6. Sınıf Yıl Sonu Başarı Puanı = 85, Sınıf Yıl Sonu Başarı Puanı = 90, Sınıf Yıl Sonu Başarı Puanı = 97,88 Teog Yerleştirme Puanı = ( ,97 +90,78 +97,88 )/2 =

13 Kısacası 2016 TEOG’da YEP’i
- Öğrencinin okul başarısı %30 - TEOG başarısı % 70 etkileyecek.

14 PUANLARIN EŞİT OLMASI DURUMUNDA NE YAPILACAK ?
YEP’lerin eşit olması halinde TEOG Sınavı puanı, Eşitliğin devam etmesi halinde 8. sınıf YBP Eşitliğin devam etmesi halinde 7. sınıf YBP Eşitliğin devam etmesi halinde 6. sınıf YBP yüksek olana öncelik verilecektir. Bunların eşit olması halinde tercih önceliği Özürsüz devamsız gün sayısının azlığı dikkate alınacaktır.

15 EK PUAN NEDİR? Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından gerçekleştirilen Uluslararası Bilim Olimpiyat Sınavları ve Matematik Olimpiyat Sınavları ile Proje Yarışmalarında, ulusal elemelerden geçtikten sonra ülkemizi temsil etme hakkı kazanan öğrencilere, katıldıkları yılın Yıl Sonu Başarı Puanına belirlenen oranda ek puan verilecektir.

16 EK PUANIN KATKISI NASIL OLACAK ?
Öğrencilerin yarışmalara ve olimpiyat sınavlarına katıldıkları yıla ait Yıl Sonu Başarı Puanına; Altın madalya alan veya birinci olanlar için yıl sonu başarı puanının %10’u Gümüş madalya alan veya ikinci olanlar için yıl sonu başarı puanının %9’u Bronz madalya alan veya üçüncü olanlar için yıl sonu başarı puanının %8’i Bu etkinliklere katılanlar için de yıl sonu başarı puanının %7’si oranında EK PUAN verilecektir.

17 2015 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TERCİH VE YERLEŞTİRME TAKVİMİ TARİH
İŞLEM 08 Haziran 2015 Ortak Sınavlar Puanlarının İlanı 24 Haziran 2015 Tercihlere Esas Kontenjan Tablolarının İlanı 8’inci Sınıf Yerleştirmeye Esas Puanların (YEP) İlanı 24 Haziran 2015 – 05 Temmuz 2015 Sınavla Öğrenci Alacak Özel Okulların Kayıt İşlemleri 10 Temmuz 2015 Güzel Sanatlar Lisesi ve Spor Liselerine Öğrenci Kayıtlarının Tamamlanması 06-16 Temmuz 2015 (Saat 13.00’ a kadar) Yerleştirme İşlemleri İçin Tercihlerin Alınması 14 Ağustos 2015 Yerleştirme Sonuçlarının İlanı

18 BOŞ KONTENJANLARIN İLAN EDİLMESİ
14 AĞUSTOS 2015 BOŞ KONTENJANLARIN İLAN EDİLMESİ 17-21 Ağustos 2015 Yerleştirmeye Esas Nakil Tercih Başvurularının Alınması 24 Ağustos 2015 Yerleştirmeye Esas Nakil Sonuçlarının İlanı Ağustos 2015 31 Ağustos 2015 31 Ağustos - 4 Eylül 2015 7 Eylül 2015 7-10 Eylül 2015 İl İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca İl İlçe Sınırları İçerisinde Nakil Tercih Başvurularının Alınması 11 Eylül 2015 İl İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonları Nakil Yerleştirme Sonuçlarının İlanı 14 Eylül 2015 Öğretim Yılı Açılışı

19 2014’TE SİSTEM NASILDI? Yerleştirme işlemleri için tercih başvuruları geçen yıl 31 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında alındı. Yerleştirme sonuçları 22 Ağustos 2014’te ilan edildi. Tercih başvurusu için herhangi bir kısıtlama yoktu. Özel okul kayıtları e-okulda görülmediğinden öğrenci hem özel okula ön kayıt yaptırıyor, hem de devlet lisesi tercihi yapabiliyordu. Öğrenciler devlet okulları için A grubu ve B grubu olmak üzere iki ayrı tercih listesi oluşturuyordu. A grubundan okul kodlarına göre en çok 15 lise seçebiliyor, B grubundan ise okul türlerine göre en az dört tercih yapıyordu.

20 Geçen yıl A ve B grubu tercihlerinden hiçbirine yerleşemeyen öğrenciler, sistem tarafından otomatik olarak herhangi bir okula yerleştiriliyordu. Eski sistemde, öğrenciler her defasında bir okul için olmak üzere 5 defa nakil başvurusunda bulunabiliyordu. Aileler tercih listesini onaylatmak için çocuğunun kayıtlı olduğu okul müdürlüğüne gitmek zorundaydı.

21 1. TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ
 Fen Liselerine,  Sosyal Bilimler Liselerine,  Anadolu Liselerine,  Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerine,  Çok Programlı Anadolu Liselerine,  Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezlerine,  Anadolu İmam‐Hatip Liselerine,  Açık öğretim Kurumlarına  Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğüne bağlı özel okullara merkezi sistemle öğrenci yerleştirilecektir.

22 ÖZEL OKUL KAYITLARI E-OKUL SİSTEMİNE ALINDI VE DAHA ERKEN BİR TARİHE ÇEKİLDİ.
Sınavla öğrenci alacak özel okullar 24 Haziran -05 Temmuz tarihleri arasında kayıt işlemlerini yapabilecektir. Kayıt işlemini yapan bu öğrencilere tercih ekranı açılmayacaktır. Ancak bu öğrenciler okul değiştirmek isterlerse bu işlem nakil döneminde, nakil şartlarını taşıyanlar için mümkün olabilecektir.

23 ÖZEL OKULLAR FARKLI PUAN TÜRÜ HESAPLAYACAK
1 - YEP ile öğrenci alacak okullar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her aday için e-okul’da ilan edilen Yerleştirmeye Esas Puan (YEP). 2 - Kendi okul puanlarını belirlemek üzere ayrı yönetmelik onaylatan okullar Bunlar da 8’inci sınıfta merkezi olarak yapılan sınavlardan Türkçe, matematik, Fen Bilgisi, T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ya da yabancı dil sınav sonuçlarını kullanarak puanlarını belirleyecek. 4 ayrı puan türü görülecek. Biri 400’lük, ikisi 900’lük ve biri 1000’lik sistemde olacak.

24 NASIL ÖĞRENCİ ALINACAK?
Örneğin Koç Okulları, Türkçe ve TOEFL / IELTS (General Training ) sınavlarının sonucuna göre açık kontenjanı kadar öğrenci alacağını duyurdu. Türkçe sınavı Koç Özel Lisesi tarafından yapılacak ve barajı aşmak için 100 üzerinden en az 70 puan almak gerekecek. Bunun yanında İngilizce için öğrencilerin Cambridge IELTS (General Training -Minimum not 5,5) ve TOEFL (Bilgisayar Üzerinden - Minimum not 65) sınavlarına girmeleri ve belirlenen minimum puanı almaları gerekiyor. Terakki Vakfı Okulları, Bilfen, FMV Işık Okulları ile MEF Okulları gibi okullar da öğrencilerini TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) sonucuna göre oluşacak (YEP)’e göre alacaklar.

25 İzmir, Üsküdar, Tarsus Amerikan Kolejleri ve SEV Lisesi: Matematik, Türkçe, fen ve inkılap tarihi dersleri ile alacak. Okul ortalaması dahil edilmeyecek.  Özel Sankt Georg Avusturya Lisesi ve Ticaret Okulu: 6 dersin notlarıyla (TEOG puanı) öğrenci alacak. Okul notları dahil edilecek.  Özel Alman Lisesi: Matematik, Türkçe, fen ve yabancı dil ders notlarıyla alacak. İlk ve ikinci sınavın yüzde 50 ağırlığı olacak. Okul notları dahil edilmeyecek.  Özel Galieo Galiei İtalyan Lisesi: Sınava girilen 6 dersin notlarıyla (TEOG puanı) öğrenci alacak. Okul notları dahil edilecek.  Özel İtalyan Lisesi: 6 dersin notlarıyla (TEOG puanı) öğrenci alacak. Okul notları dahil edilecek.

26 Alman Lisesi -Türkçe, matematik, Fen ve Teknoloji, yabancı dil derslerinden oluşan, ilk ve ikinci dönem eşit hesaplanacak ve okul yılsonu başarı puanı katılmayacaktır Tam puan üzerinden hesaplama yapılacak. Amerikan Robert Lisesi Notre Dame De Sion Fransız Lisesi St. Benoit Fransız Lisesi St. Joseph Fransız Lisesi St. Michel Fransız Lisesi St. Pulcherie Fransız Lisesi St. Joseph Fransız Lisesi İzmir -Türkçe, matematik ve Fen ve Teknoloji ile T.c. inkılap Tarihi ve Atatürkçülük derslerinin sonucuna göre öğrenci alınacaktır. -Amerikan Robert lisesi, puanlamayı 1000 Tam puan üzerinden yapacak. -Fransız liseleri, puanlamayı 900 puan üzerinden gerçekleştirecekler.

27 Tarsus Amerikan Koleji İzmir Amerikan Koleji Üsküdar Amerikan Lisesi -Türkçe, matematik, Fen ve Teknoloji ile T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük derslerinin merkezi ortaöğretime Geçiş sınavları sonuçlarına göre öğrenci alacaktır. I. veya II. TEOG sınavlarının ağırlıkları aynı olacak, dört dersin sınav sonuçları eşit ağırlıkta hesaplanıp farklı katsayı kullanılmayacaktır. Öğrencinin kayıt puanı 400 tam puan üzerinden hesaplanacaktır. okul ortalamaları, puan hesaplamalarına dâhil edilmeyecektir. -Özel Amerikan liseleri, puanlamayı 400 puan üzerinden yapacaklar. St. Georg Avusturya Lisesi ve Ticaret Okulu (Lise Bölümü) St. Georg Avusturya Lisesi ve Ticaret Okulu ( Ticaret Bölümü) TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) sonucuna göre yerleştirmeye esas Puanla (YEP) öğrenci alacak.

28 Açık Öğretim Ortaokulu öğrencileri
Açıköğretim ortaokulu öğrencileri ile yurt dışından sınava giren öğrencilerden tercihlerini okul müdürlüklerine onaylatma imkânı olmayanlar tercihlerini YEP’e göre veya adreslerinde yayımlanan Ek‐2 formunu doldurarak yapacaktır. Öğrencilerin doldurdukları formu, Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü‐ Teknikokullar Yenimahalle/ANKARA adresine 16 Temmuz tarihi mesai bitimine kadar APS veya dengi hızlı posta hizmeti ile göndermeleri gerekmektedir

29 GÜZEL SANATLAR VE SPOR LİSELERİNE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ
Güzel sanatlar ve spor liselerine giriş mevzuatı esas alınarak, 10 TEMMUZ 2015 tarihinde tamamlanacak. Ancak, söz konusu okullara kayıt yaptıran öğrenciler, yerleştirme ve yerleştirmeye esas nakil tercihleri doğrultusunda bir okula yerleşmeleri hâlinde önceki okul (Güzel Sanatlar Lisesi veya Spor Lisesi) hakkından vazgeçmiş sayılacaklardır. %70 YETENEK SINAVI %30 YEP

30 TERCİH İŞLEMLERİ a) 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan tüm öğrenciler yerleştirme işlemleri için tercihte bulunabilecektir. b) Tercihler öğrenci/veli tarafından, internet adresinden yapılabileceği gibi mezun olduğu okuldan ya da herhangi bir ortaokul müdürlüğünden de yapılabilecektir. c) Sınavla öğrenci alacak özel okullara kayıt işlemini yaptıran öğrenciler tercihte bulunamazlar. ç) İnternet adresinden tercih işlemleri için giriş yapıldığında, tercih işlemleri ekranında, «ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRDIM TERCİH YAPMAYACAĞIM » ve «TERCİH YAPMAK İSTİYORUM» butonlarının seçenek olarak sunulması sağlanacaktır.

31 d) Yerleştirmede öğrenciler tüm okul türlerini içeren 25 okula kadar tercihte bulunabileceklerdir.
e) Tercih işlemleri, Bakanlığımız veya internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerinde yer alan okulların tercih kodlarına göre, öğrenci velisi tarafından Temmuz 2015 (saat 13:00’e kadar) tarihleri arasında yapılacaktır. f) Yerleştirmeye esas nakil başvuruları, herhangi bir örgün ortaokul müdürlüğünden boş kontenjan şartı aranmaksızın yapılabilecektir.

32 YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ
b) Tercih ekranında hiçbir işlemi yapmayan öğrencilerin yerleştirme işlemleri ise sistem tarafından açık öğretim kurumlarına gerçekleştirilecektir. c)17-21 Ağustos 2015, Ağustos 2015, 31 Ağustos-4 Eylül 2015 tarihlerinde yerleştirmeye esas nakil başvuru işlemi gerçekleştirilecektir. Yerleştirmeye esas nakil işleminde 3 (üç) tercih alınacak ve YEP üstünlüğüne göre yerleştirme takvimi doğrultusunda merkezî olarak yapılacaktır.

33 ç) Açık ortaöğretim kurumlarına yerleşen öğrencilerin, talep etmeleri halinde İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonunca, nakil mevzuatına göre boş kalan kontenjanlara Eylül 2015 tarihlerinde, 3 (üç) tercih alınarak, YEP üstünlüğüne göre il/ilçe sınırları içerisinde yerleştirmesi yapılacaktır. d) Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin öğrenim görmeye hak kazandıkları okullar belirlenmiş olup, kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır. i) Özel okullarda %100 burslu okutulacak öğrenciler, Bakanlıkça puan üstünlüğü esasına göre %5’lik dilimden seçilerek yapılacaktır. Yerel şartları dolayısıyla Türkiye genelindeki ilk % 5’lik dilimden öğrenci alamayan özel okullar, tam bursluluğa karşılık gelen boş kontenjanlarını il genelindeki ilk % 5’lik dilimden karşılayabileceklerdir.

34 Yerleştirme işlemleri bir defaya mahsus yapılacak olup yedek yerleştirme yapılmayacaktır.

35 ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRACAĞIM BUTONUNU İŞARETLEMESİNE RAĞMEN 11 EYLÜL TARİHİNE KADAR HERHANGİ BİR OKULA KAYDINI YAPTIRMAYAN ÖĞRENCİNİN KAYDI AÇIKÖĞRETİM KURUMUNA OTOMATİK OLARAK YAPILACAKTIR.

36 YERLEŞTİRME ESASLARI YEP’ lerin eşit olması hâlinde ;
8’inci sınıf AOSP Bunun da eşit olması hâlinde sırasıyla 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflarda YBP üstünlüğü, Eşitliğin devam etmesi halinde tercih önceliği, Özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı, Yine eşitlik bozulmaz ise öğrencinin doğum tarihine göre yaşça küçük olanların önceliği dikkate alınacaktır.

37 OKUL MÜDÜRLÜKLERİNCE YAPILACAK İŞLEMLER
a) Öğrencilerin tercih ve talep başvurularını onaylamak, b) Tercih ve yerleştirme işlemleri ile ilgili velileri bilgilendirmek, isteyen veliye tercih ve yerleştirme e‐kılavuzunun çıktısını vermek, c) Tercih işlemlerini öğrenci velisinin doldurduğu Ek‐1’deki “Yerleştirme Tercih Ön Çalışma Formu”na bağlı kalarak Temmuz 2015 tarihinde yapmak ve onaylamak, ç) Elektronik ortamda onaylanan tercih bilgilerinin 2 (iki) nüsha çıktısını alıp veliye imzalattıktan sonra 1 (bir) nüshasını okulda saklayıp, diğer nüshasını veliye vermek,

38 d) Tercih yapması gereken tüm öğrencilerin tercih başvurularını kontrol ederek yapmayanları uyarmak,
e) Genel ilköğretim programını takip eden özel eğitim ihtiyacı olan 8’inci sınıf öğrencilerini, sürece ilişkin iş ve işlemlerin yürütülebilmesi amacıyla, okulun bulunduğu bölgede hizmet veren rehberlik ve araştırma merkezine yönlendirmek. f) Yerleştirmeye Esas Nakil Tercih Başvurularını almak, başvurularını onaylayarak çıktısını almak ve onaylı bir örneğini öğrenci velisine vermek. g) Kendi okulunun öğrencilerinin yanı sıra il içi ya da il dışından müracaat eden her öğrencinin tercih başvurularını onaylamak.

39 1.10. YERLEŞTİRME SONUÇLARININ AÇIKLANMASI
YEP ile öğrenci alan okulların yerleştirme sonuçları, 14 Ağustos tarihinde ve adreslerinde ilan edilecektir. Öğrenciler, T.C. kimlik numarası ve okul numarasıyla sonuç bilgilerini sorgulayabilecektir. Öğrencilere ayrıca sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

40 KAYIT İŞLEMLERİ Kayıt işlemleri yerleştirme işlemleri ve esaslarına göre sistem üzerinden otomatik olarak yapılacaktır. KAYITLARLA İLGİLİ ESASLAR YEP ile öğrenci alan pansiyonlu okulları kazanarak kayıtlarını yaptıran ve parasız yatılı olarak öğrenim görmek isteyen öğrencilerden parasız yatılı okuma şartlarını taşıyanlara, cinsiyetine uygun pansiyon bulunması hâlinde, yatılılık kontenjanı çerçevesinde İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumlarında Parasız Yatılılık, Burs ve Sosyal Yardımlar Yönetmeliği hükümleri gereğince; YEP’e göre yapılacak sıralama ve yerleştirme ile parasız yatılı olarak öğrenim görme hakkı sağlanır. Bu öğrencilerde ayrıca PYBS’yi kazanma şartı aranmaz. Pansiyonlarda paralı yatılı kalmak isteyen öğrenciler ise kontenjanlar ölçüsünde paralı yatılı kalabileceklerdir.

41 TEŞEKKÜR EDERİZ. Kaynaklar oges.meb.gov.tr 


"ÖĞRETİM YILI ORTAK SINAVLAR" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları