Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YARATICI KALKINMA FİKİRLERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YARATICI KALKINMA FİKİRLERİ"— Sunum transkripti:

1 YARATICI KALKINMA FİKİRLERİ
Türkiye YARATICI KALKINMA FİKİRLERİ      Yarışması “Eski Köye Yeni Adet Getirin!” Şirin Elçi Proje Yöneticisi TYD Yönetim Kurulu Üyesi Proje Sahibi: Teknoloji Yönetim Derneği Ortaklar: Türkiye Bilişim Vakfı METUTECH Referans Gazetesi Technopolis-Group International Society for Professional Innovation Management

2 Neden İnovasyon? İnovasyon, kalkınmanın ve rekabet gücü kazanmanın,
yaşam kalitesini yükseltmenin, üretkenliği, istihdamı artırmanın, sürdürülebilir ekonomik büyümenin, toplumsal refahın anahtarıdır. OECD: “Bir ülkede refahın ve istihdamın artması, o ülkenin ‘inovasyon yapma ve adapte etme kapasitesine’ bağlıdır”. Avrupa Birliği: “İnovasyon, Avrupa için acilen ele alınması gereken ortak bir mesele”.

3 Ülkemiz Nerede? İnovasyonun ne olduğu ve önemi konusunda farkındalık yetersiz. Kültürümüz inovasyonu desteklemiyor: “Eski köye yeni adet getirme!”, “Başımıza icat çıkarma!” İçinde bulunduğumuz sorunların kaynağında, inovasyonla beslenen bir toplum ve ekonomiye sahip olmamamız yatıyor. ÇÖZÜM: Sosyal ve ekonomik açıdan ilerlemek ve AB’nin güçlü bir üyesi olmak istiyorsak, inovasyonu destekleyen bir kültür geliştirmeliyiz.

4 Ülkemiz Nerede? 2004 İnovasyon İndeksi
Kaynak: European Commission TrendChart on Innovation


"YARATICI KALKINMA FİKİRLERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları