Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

NİÇİN DEĞERLER EĞİTİMİ ?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "NİÇİN DEĞERLER EĞİTİMİ ?"— Sunum transkripti:

1 NİÇİN DEĞERLER EĞİTİMİ ?

2

3 NEREYE GİDİYORUZ ?

4

5 ASIL SUÇLU KİM?

6

7

8

9 YA KAYBETTİKLERİMİZ ???

10 Sevgi Dostluk Saygı DEĞERLERİMİZ Hoşgörü Yardımlaşma Merhamet Adalet Dürüstlük

11 Mevlana Mesnevisinde “Değer Nedir?” diye sorar ve cevaplar:
“Buğday ve un değerlidir. Asıl amaç ve ürün olan ekmek daha değerlidir. En değerli nedir? Tohumun ekmeğe dönüşmesine şükreden insan daha değerlidir. Bu insan sadece bedenini değil canını da beslemiştir. Önce yok olmuş sonra başak vermiştir.”

12 DEĞERLER EĞİTİMİ NEDİR?
Değerler Eğitimi, “Değerleri öğretmek için açık bir girişim” olarak tanımlanabilir.

13 NİÇİN DEĞERLER EĞİTİMİ?
Televizyonlarda bu kadar şiddet içerikli programı seyrederken barışçı olabilecek miyiz? Anne babamız bizler için uğraşırken biz neler yapıyoruz?

14 NİÇİN DEĞERLER EĞİTİMİ?
Temel insanî değerleri benimsemiş bireyler yetiştirmek de okulun temel misyonları arasında değil mi? Çağın getirdiği olumsuz durumlar karşısında, okullar öğrencilerine rehber olabiliyor mu?

15 NİÇİN DEĞERLER EĞİTİMİ?
Yükselen şiddet eğilimleri,   Sahtekârlıkta artış (yalan söyleme, kopya çekme ve hırsızlık),  Anne-babaya, öğretmene, yetkili kişilere karşı gelme,

16 NİÇİN DEĞERLER EĞİTİMİ?
İş ahlâkında düşüş,   Kişisel ve toplumsal sorumluluk bilincinde azalma,   Kendine zarar verici davranışlarda (madde bağımlılığı ve intihar) artış vb.

17 NİÇİN DEĞERLER EĞİTİMİ?
Değişen ve gelişen dünya ile beraber televizyon, bilgisayar oyunları, sinema, dergi, internet, oyuncaklar ve reklamlar aracılığıyla bütün dünya, artık sosyal çevremiz olmuştur.

18 NİÇİN DEĞERLER EĞİTİMİ?
Aile ve okul tarafından verilen değerlerle televizyon ve dış dünyanın verdiği değerler çoğu zaman farklılık göstermektedir. Bu noktada gençler olarak neler yapmalıyız?

19 NİÇİN DEĞERLER EĞİTİMİ?
Hızlı ve baş döndürücü şekilde değişim içinde olan değerler, bunlarla baş etmek zorunda kalan ve değer karmaşası yaşayan çocuklar için değer aktarımı çok daha önemli bir hâle gelmiştir. Ortak değerler oluşturamayan bir toplumun bütünleşme değil, tersine toplumsal çözülme yaşaması kaçınılmaz bir gerçektir.

20 NİÇİN DEĞERLER EĞİTİMİ?
Zihinleri bilgiyle doldurarak öğretim yaparken gönülleri de sevgiyle donatıp sizlerin ahlâklı birer fert olarak yetişmeleriniz için okullarımızda Değerler Eğitimi çalışması yapmamız gerektiğine inanıyoruz. Çünkü sizler GELECEĞİMİZSİNİZ…

21 DEĞERLER EĞİTİM PROGRAMININ AMAÇLARI
İyi karakterli bireyler yetiştirmek, Temel değerleri pekiştirmek, SİZLERE kendinize ve topluma yararlı olacak temel değerleri gelişimlerinize uygun olarak kazanmalarını sağlamak.

22 "Eğer sizden sokakları süpürmeniz istenirse
Michelangelo’nun resim yaptığı , Beethoven’in beste yaptığı veya Shakespear’in şiir yazdığı gibi süpürün. O kadar güzel süpürün ki herkes durup burada dünyanın en iyi çöpçüsü yaşıyormuş desin." Marthin Luther KİNG

23 TEŞEKKÜR EDERİZ


"NİÇİN DEĞERLER EĞİTİMİ ?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları