Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BTEC Nedir? BTEC = Business and Technology Education Council

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BTEC Nedir? BTEC = Business and Technology Education Council"— Sunum transkripti:

0 BTEC – Uluslararası Mesleki Yeterlilikler
İşletme ve Teknolojik Egitim Kurulu 2012 Results | 25 February 2013

1 BTEC Nedir? BTEC = Business and Technology Education Council
İşletme ve Teknolojik Egitim Kurulu BTEC Nedir? BTEC = Business and Technology Education Council Akademik gereklilikleri ve iş dünyasının beklentilerini göz önüne alarak hazırlanan eğitim programları kapsamında uluslararası geçerliliği bulunan «mesleki yeterlilik» belgeleri sağlar. Öğrencilerin kazandıkları belgeler, «Avrupa Yeterlilik Çerçevesi» ile uyumlu seviyeler ve kredi değerlerine sahiptir. Mesleki uzmanlık ve akademik ilerleme olanaklarını beraberinde getirir. 21. yüzyıl öğrenme becerileri çerçevesinde, belge sahibine, iş bulmayı; işveren için de nitelikli eleman bulmayı sağlar.

2 İşletme ve Teknolojik Egitim Kurulu BTEC Nedir? BTEC programları kapsamında öğrenme yöntemleri ve ölçme-değerlendirme, pratik uygulamalara dayanır. Öğrencilerin yaparak öğrenme, hatalardan ders çıkarma, eleştirel düşünme gibi becerilerini ön plana çıkartmaya odaklanır. Sınav merkezli bir öğrenme sistemi olmadığı için öğrencilerin derslere, çalışmalara ve projelere daha fazla dahil olmasına olanak sağlar.

3 BTEC Extended Diploma (3 A Levels)
BTEC Seviyeler Yüksek Öğrenim Mesleki Akademik Top-up to Msters/MBA Lisans – 4 ve Master BTEC First BTEC Extended Diploma (3 A Levels) Top-up to Degree HND HNC Lisans - 3 Lisans - 2 Lisans - 1 A Levels International GCSE Level 7 Level 6 Level 5 Level 4 Level 3 Level 1&2 İŞ HAYATI

4 BTEC Meslek Alanları 25 sektörde 700’den fazla meslek alanında;
Sosyal Medya Sanat ve Tasarım Spor İşletme Mühendislik Müzik dahil olacak sekilde toplam 1500 program mevcut… ve her yıl ortalama 2 milyon öğrenci BTEC belgeleri almaya hak kazanıyor.

5 BTEC ile Akademik İlerleme
BTEC programları, Avrupa Yeterlilik Çerçevesi ile uyumlu seviyelerdedir ve kredi değerleri bulunmaktadır. BTEC Seviye 3 Extended Diploma programını tamamlayan öğrenciler, 3 A Level almış sayılıyorlar. BTEC Seviye 5 HND programı ile lisans tamamlama olanağı var. BTEC Seviye 7 programı ile MBA derecesine tamamlama olanağı var. İngiltere, ABD, Avusturalya ve Kanada dahil birçok ülkede 500’ün üzerinde Üniversite ile özel anlaşmalar yapılmıştır. 25’ten fazla sektörde şirketler, işveren örgütleri ve odalar ile yapılan anlaşmalar doğrultusunda, BTEC yeterlilikleri tanınmaktadır.

6 BTEC ile eğitimde kalite ve istihdam edilebilirlik
BTEC mesleki yeterliliklerine sahip kişilerin iş yaşamlarında elde ettikleri kazanç, sahip olmayanlara oranla % 34 daha fazla BTEC sertifika ve diplomaları, mezunların iş bulma şansını % 14 artırıyor. Araştırma ayrıca gösteriyor ki; akademik ve mesleki eğitim birbirinin yerinde değil, birbirlerini tamamlayacak şekilde algılanıyor. BTEC seviyesi yükseldikçe, bunu akademik dereceler ile bütünleştiren öğrencilerin oranı da artıyor. Araştırmayı yapan: London Economics Ekim 2010 *

7 BTEC LEVEL 1 AWARD IN SOCIAL MEDIA
(1. SEVİYE SOSYAL MEDYA YETERLİK BELGESİ)

8 PROGRAMIN ÖZELLİKLERİ
Öğrencilere sosyal medya alanında eğitim vermeyi amaçlayan ve onlara mesleki alanda eğitim alma fırsatı sunan bir programdır. Program, 2 zorunlu ünite içermektedir. Bir yıl içerisinde tamamlanması gereken toplam kredi sayısı 6’dır.

9 SOSYAL MEDYA PROGRAMI TED ESKİŞEHİR KOLEJİ’NDE NASIL UYGULANACAK?
öğretim yılından itibaren 7. sınıflarda seçmeli ders olarak: «Sosyal Medya İlkeleri» «Kişisel Kullanım İçin Sosyal Medya» Haftada 2 saat Bir yıl süreyle uygulanacaktır.

10 TED ESKİŞEHİR KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ BU PROGRAMA NEDEN KAYIT OLMALIDIR?
Sosyal medyanın olumsuz etkileriyle başedebilmenin en etkili yolu; Gençlere erken yaşta «sosyal medya» eğitimi vermektir. (Teens Social Networks Study, 2010)

11 TED ESKİŞEHİR KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ BU
PROGRAMA NEDEN KAYIT OLMALIDIR? Bu nedenle öğrencilerimizi medya ve medya teknolojilerinin kullanımı konusunda bilinçlendirebilmek amacıyla öğretim programlarında «BTEC Sosyal Medya» programına yer vermeye karar verdik.

12 TED ESKİŞEHİR KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ BU PROGRAMA NEDEN KAYIT OLMALIDIR?
Eğitimleri ve mesleki gelişimleri için sosyal medya araçlarını kullanmayı öğrenmektedir. İzledikleri filmler, diziler, çizgi filmler, reklamlar, takip ettikleri bilgisayar oyunları, internet sitelerinin sorgulanabilir ve eleştirilebilir olduğunu öğrenmektedir. Medya iletilerini çözümleyebilmektedir.

13 TED ESKİŞEHİR KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ BU PROGRAMA NEDEN KAYIT OLMALIDIR?
Sosyal medyada geçirdikleri zamanı etkili kullanabilmektedir. Geleceğin mesleklerinden biri olan ve bugün bile ihtiyacın çok arttığı «Sosyal Medya Uzmanlığı» alanında belge sahibi olabilmektedir. İlgi alanlarına giren ve son derece güncel bir konuda uluslararası yeterliliğe sahip olabilmektedir.

14 TED ESKİŞEHİR KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ BU PROGRAMA NEDEN KAYIT OLMALIDIR?
Sosyal Medya Yeterlik Belgesi içerisinde öğrencilere kazandırılması hedeflenen beceriler(eleştirel düşünme, yaratıcılık vb.) sektörlerin ihtiyaç duyduğu becerileri kapsamaktadır (Sector Skills Council). Bu beceriler, öğrencilerin iş bulabilme imkanlarını kolaylaştırıcı ve mesleki eğitimlerini destekleyici niteliktedir.

15 TED ESKİŞEHİR KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ BU PROGRAMA NEDEN KAYIT OLMALIDIR?
Bu yeterlik belgesi ortaokul öğrencilerine Türkiye’de ilk kez ve sadece TED okullarında uygulanmaktadır.

16 ART AND DESIGN BTEC LEVEL 3 EXTENDED DİPLOMA
(3. SEVİYE GENİŞLETİLMİŞ SANAT DİPLOMASI)

17 PROGRAMIN ÖZELLİKLERİ
Öğrencilere sanat ve tasarım alanında eğitim vermeyi amaçlayan ve onlara mesleki alanda eğitim alma fırsatı sunan bir programdır. Program, 5 zorunlu ve 13 seçmeli ünite içermektedir. İki yıl içerisinde tamamlanması gereken toplam kredi sayısı 180’dir.

18 PROGRAM TED ESKİŞEHİR KOLEJİNDE NASIL UYGULANACAK?
öğretim yılından itibaren 10 ve 11. sınıflarda seçmeli sanat dersi kapsamında Haftada 5 saat İki yıl süreyle uygulanacaktır.

19 TED ESKİŞEHİR KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ BU PROGRAMA NEDEN KAYIT OLMALIDIR?
İngiltere'de yaratıcı ve kültürel endüstriler, ekonomiye yılda 28 milyon poundluk (133,891,054.24 TL) katkıda bulunuyor. Tasarım becerileri, 21.yüzyılın ekonomik gelişiminin vazgeçilmez bir parçası olarak görülüyor. Bu diploma lise öğrencilerine hem seçecekleri üniversitelere giriş sınavlarında hem de ileride hayallerini kurdukları mesleklere kabul edilme sürecinde kolaylık sağlamaktadır.

20 TED ESKİŞEHİR KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ BU PROGRAMA NEDEN KAYIT OLMALIDIR?
Öğrencilerin bu program kapsamında edindiği beceriler ve hazırladıkları portfolyo (ürün dosyası), sanat eğitimi veren üniversitelere girişte büyük önem taşımaktadır. Pek çok üniversite, «3. Seviye Genişletilmiş Sanat Diploması»’nı doğrudan kabul etmekte ve bu diploma pek çok üniversitenin giriş koşullarının tamamını sağlamaktadır.

21 BTEC İLE İLGİLİ YANSIMALAR
BTEC programlarına dahil olan diğer okullar genel olarak, Öğrencilerin okula duyduğu bağı arttırdığını, Üniversiteyi kazanan öğrenci sayılarında artış gözlemlendiğini, Öğrencilerin özgüvenlerinde artış gözlemlendiğini, Öğrencilerin meslek seçiminde bilinçlendiklerini ve kendilerini değerlendirmeyi öğrendiklerini, Öğrencilerin hayallerindeki mesleklere kavuştuklarını ifade etmektedir.

22 BTEC – Uluslararası Alanda Kabul
University of Oxford, BTEC diplomasını üniversiteye giriş koşulu olarak kabul ettiğini açıkladı. Link: Öncelik, «Fine Arts» bölümüne verilecek. *

23 Basında BTEC haberleri
The Guardian gazetesi, BTEC öğrencilerinin Üniversite yaşantılarına dair haberler yayımladı: 21 Temmuz 2015: 24 Temmuz 2015:

24 BTEC - Ücretler Level 1 Social Media – 7. sınıf
Öğrenci başı ücret - £100 Level 2 Information Technology – 8. sınıf Öğrenci başı ücret - £150 Level 2 Sports – 9. sınıf Level 3 Art&Design – 10&11. sınıflar Öğrenci başı ücret - £300 *

25 Sonuç Olarak Öğrenciler, üniversite ve iş hayatına hazır bir şekilde kariyerini sürdüren öğrenciler de daha fazla aranan ve talep edilen bireyler oluyorlar.

26 26


"BTEC Nedir? BTEC = Business and Technology Education Council" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları