Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Kum Boyama nedir ? Kum Boyama; yüzeyindeki kağıt tabakası sıyrılıp çıkarıldığında kendinden yapışkanlı olan özel karton üzerindeki ve önceden hazırlanmış.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Kum Boyama nedir ? Kum Boyama; yüzeyindeki kağıt tabakası sıyrılıp çıkarıldığında kendinden yapışkanlı olan özel karton üzerindeki ve önceden hazırlanmış."— Sunum transkripti:

1 Kum Boyama nedir ? Kum Boyama; yüzeyindeki kağıt tabakası sıyrılıp çıkarıldığında kendinden yapışkanlı olan özel karton üzerindeki ve önceden hazırlanmış birtakım yazı, harf içerebilen resimli kartları, renkli kumlarla boyama tekniğidir. Kartlar, renkli kumlarla boyanabilmesi için özel olarak üretilmiştir. Bir şablon gibi kartın üzerinde yer alan resim, çizimleri kesik olduğu için, parçalar teker teker çıkartılabilir.

2 Kum Boyamanın yararı ve faydaları nedir ?
Özellikle çocukların eğlenceli bir vakit geçirerek ve keyifle yaptığı etkinliklerden biri de kum boyamadır. Bu buluş çocukların renkleri öğrenmesini, ince kas becerilerini arttırması, zeka gelişimlerini desteklemesi, özel olarak önceden hazırlanmış resimleri boyarken bir sonraki adımı düşünerek zihinsel becerilerinin artmasını, harfleri ve sayıları tanımasını sağlar. Yapan kişinin hayal gücüne dayanarak kart üzerinde zaten kazınmış olarak varolan birtakım resimleri, sayıları veya harfleri sırayla renklendirmesine olanakta verir. Seçtiği kartı hangi renklere boyayacağına karar verebilmesi için tasarlama yapması gereken çocuğun tasarım, renk bilgisi, renk uyumu ve koordinasyonuda gelişmektedir. Çocuğun seçtiği kart üzerindeki resim veya yazıları keyfi yada sırasıyla ve istediği gibi hangi renkte boyaması yapması gerektiğine karar verip, tasarlaması, plan yapma kabiliyetine yardımcı olmakta; renk bilgisi, renk uyumu ve koordinasyonuda gelişmektedir. Sanatsal faaliyetlere yatkınlık sağlamakta, gelecekteki seçimlerinde sağlıklı kararlar almasınada imkân vermektedir. Aileyle birlikte yapılan kum boyama ve belli bir yaşın altındaki çocuklarda anne veya babanın boyamasına yardımcı olmasıyla beraber geçirilen zamanda çocuğun ailesel iletişimine de faydalı ve çocuğun ailesiyle geçirdiği zamanın kalitesini artıran bir faaliyettir. Ayrıca etkinlik veya faaliyet anında masa önünde ve kum havuzu başında sıra beklemesi gerekeceği için sabretmeyi, arkadaşları ile olumlu ilişkiler içerisinde etkinliği tamamlaması etkinliğin diğer bir faydasıdır. Yapılan boyamayla ortaya çıkan resim özel jelatin folyo poşetiyle kaplanarak evde veya odasında istediği gibi asılabilme imkanı sağlar. Etkinlik veya faaliyetin başarıyla bitirilmesi ve eserini sergilemesi çocuktaki özgüveni artırmaktadır. Ayrıca kurum, şirket ve reklam sektöründe üzerine resimli harfler veya sayılar yazılarak promosyon veya etkinlik ürünü olarak da kullanılabilir.

3 Kum Boyama nasıl yapılır ?
Kum boyama kartı 3 katmandan oluşur. Üst katmandaki yapışkanlı etiket tabaka üzerine çizilmiş resmin üzerinden bir veya birden fazla parçalar iğne veya kürdan yardımıyla kaldırılır. Açılan kısım yapışkanlıdır. Yani kaldırılan koruyucu bölgenin altı yapışkan özelliğine sahip olduğu için kum boyama kartı üzerine dökeceğimiz kum sadece açtığımız bu bölgeye yapışacaktır ve resmin hala kapalı olan diğer bölgelerine herhangi bir zarar vermeyecek, kum bulaşmayacaktır. İstenilen renkteki kum bu alanı kapatacak şekilde kaşık yardımıyla serpilir. Kartın üzerindeki yapışmayan veya fazla kum kabına geri boşaltılacaktır. Kalan kumlar yapışıp kaldığı için, resmin açılan o kısmı boyanmış olur. Sırayla ve teker teker resmin diğer parçaları için de aynı işlem farklı renkte kumlarla da kullanılarak tekrarlanır. Resmin tüm bölgelerine kum dökerek boyadıktan sonra son olarak arka fon boyamasını da yaparak kartın tamamını kumla boyanmış olacaktır.

4 Kum Boyama hangi yaş gruplarına hitap eder ?
Kum Boyama 3 yaşın altındaki çocuklar için uygun değildir. Ancak ebevenyleri veya bir yetişkin vasıtasıyla yapabilirler. Oyuncak standartlarına göre küçük parçalar içeren her tür oyuncak için 3 yaş sınırı vardır. Kartlarımız değil ama renkli kumlarımız bu çocuklar için tehlike arz edebilir. Bunun dışında Kum Boyama için bir yaş grubu kavramı yoktur. Her yaştan insanın ilgisini çeken bir üründür. Ancak, 3-12 yaş arasında biraz daha fazla popülerdir. Bunda kartın üzerindeki resim karakterlerinin payı büyüktür.

5 Kum Boyamanın incelikleri nelerdir ?
Bazı kurallara dikkat ettiğimizde mükemmel boyamalar elde edebiliriz. Seçtiğimiz resmi veya karakteri hangi renklere boyayacağımızı tasarlamalıyız. Parçaları kürdanla çıkarırken, kartı bükmemeye, delmemeye, buruşturmamaya dikkat etmeliyiz. Önce resmin konturundan başlamalıyız ve onu siyaha boyamalıyız. Bu kural, kilit kuraldır. Bunu yaptığımızda, yani konturunu ilk çıkardığımızda, resmin diğer tüm parçaları da boşa çıkar ve sonraki adımlarımız kolaylaşır. İlk konturu çıkarmak biraz zor ve zahmetlidir. Çünkü şerit halinde çıkmalıdır. Beraberinde resmin diğer parçalarını çıkarmamalıyız. Konturu siyaha boyamak ta çok önemlidir. Boyayacağınız resim hemen ortaya çıkar ve rahat devam edersiniz aynı zaman da koyu renkle başlamış olursunuz. Buda önemlidir. Çünkü boyamada renk sırası vardır. Koyu renklerden açık renklere doğru gideriz. Yani Sarı, beyaz gibi açık renklerle boyamak istediğimiz bölgelerin boyama işlemini en sona bırakmalıyız. Çünkü koyu renk kumlar az miktarda da olsa açık renkli kumlara karışabilmektedir. Bir diğer kural da resmin içinden ve küçük parçalardan başlamak. Önce resmin içini bitirmek sonrasında fonunu boyamak gereklidir. Boyanan kısımlara temas edilmemelidir. Aksi durumda iz kalır, kumlar düşer, resminiz bozulur. Biten resimlerinizi şeffaf folyo içerisinde saklayınız. Folyosundan çıkarılmadığı veya ıslanmadığı taktirde yıllarca saklyabilirsiniz.

6 Kum Boyamada kullanılan Renkli Kumlar zararlı mıdır ?
Boyama maddesi olarak kullanılan Renkli Kumlar zararsızdır. Kum hammaddesi tamamen doğal ve organiktir. Kumlarımız granit mermer, deniz, kaya ve cam kristallerinden oluşmaktadır. Bir çeşit mineral olan kumumuz, öncelikle ince elenir ve tozunun alınması için yıkanır. Daha sonrasında kumlar verniklenmekte ve renklendirme için gıda boyaları ile boyanmaktadır. Sonra tekrar verniklenmektedir. Böylece kumun boyasının herhangi bir yere bulaşması mümkün değildir. İnsan sağlığına zarar vermeyen boya maddeleriyle boyandığı için "Renkli Kum" haline getirilir. Kum Boyaları EN-71 güvenlik standartlarında üretimi yapılmaktadır.

7 Piyasada olan Kum Boyamalar ile farkları nedir?
• Piyasada bulunabilenlerin çoğu çin malıdır ve içeriği belirsizdir, kullanılan kumlar eli boyamaktadır.  Bizim ürünümüzde ise; kumlar doğal ocak kumudur ve ele bulaşmayacak şekilde özel yöntemlerle boyanın dışarıyla teması kesilmiştir. • Piyasada bulunabilenlerde karton ince ve kalitesizdir.  Bizim ürünümüzde ise; kalın ve dayanıklıdır. • Piyasada bulunabilenlerde çoğunlukla matbaa bıçağı veya kesici plotter makinesi kullanılmıştır ve üretim hatası yüksek oranda olabilmektedir  Bizim ürünümüzde ise; kullanılan yeni laser teknolojisi yardımıyla ürünler standart olabilmekte ve daha keskin hatlı şekiller, yazılar yazılabilmektedir. • Piyasada bulunabilenlerde figürler ve resimler basittir.  Bizim ürünümüzde ise; karmaşık logolar, çizimler, grafikler yapılabilmektedir.

8 Özel üretim veya isteğe bağlı üretim var mıdır ?
İsteğe bağlı üretim yani üretimde esneklik vardır. Hem kartların üzerindeki karakterlerde özel tasarım hem de özel renkte Renkli Kum üretimimiz vardır. Özel kart tasarımı için ücret talebimiz yoktur. Ancak, 100 adet ve üzeri sipariş şartı aramaktayız. Fakat, uygulanabilirliği konusunda önce onay alınmalıdır.

9 Kum Boyama kartlarımız nasıldır ?
Kartlar, üç katmandan meydana gelmektedir. Alt katmanda, karton tabaka yer almaktadır. Kartların dik ve düzgün durmasını sağlamak bu katmanın görevidir. Orta katman yapışkanlıdır. Renkli kumların karta yapışarak tutunmasını sağlar. Üst katmanda ise yapışkan yüzeyi koruyan sarı veya beyaz renkli kağıt tabaka yer alır. Bu tabaka üzerinde resim çizilidir. Kartın boyanabilmesi için resmin çizili kısımları, aynı zamanda kesilmiştir. Dolayısıyla resim, kartın üzerinde şablon gibi yer almaktadır. Hem çizim hem de kesim bilgisayar kontrollü lazer sistemli makinelerde yapılmaktadır. Resmin tasarım aşaması da bilgisayar ortamında gerçekleştirilmektedir. Tasarımı bitmiş üretime hazır 750'nin üzerinde karakter çeşidimiz vardır. Her geçen gün yenileri eklenerek bu sayı artmaktadır. Ayrıca özel tasarım olarak sizden gelecek karakterler de kabul edilip üretime alınabilmektedir. Ancak aynı karakterden en az 100 adet olması şartı aranmaktadır.

10 Kartlarımızın genel özellikleri ise
• Büyük Boy boyama kartı • 23,50 cm x 33,00 cm ölçülerinde (yaklaşık A4 boyutunda) • 700 gr/m2 kalın karton • Güçlü yapışkanlı katman (kumun yapışması için) • Açık Sarı veya Beyaz yüzey - Beyaz arka renk • Siyah/Kahve çizgi/desen rengi • Son sistem Lazer Makinelerle kesim • 750+ karakter (modellerimizi görmek için tıklayınız...) • Müşteri isteğine göre tasarım (logo, özel dizayn, illüstrasyon, mesaj, yazı vs.) • Müşteri isteğine göre kart ölçüleri • CE belgeli (Alman DEKRA test firmasının test raporlarına göre) • EN-71 güvenlik standartlarında üretimi yapılmaktadır. • Çocuk ve insan sağlığıni tehdit edecek hiç bir katkı maddesi vb. içerik bulunmamaktadır.

11 Renkli Kum Kartelamız ise
görüntülenemiyor lütfen tıklayınız...

12 Kum Boyama nerelerde yapılır ?
• Alış Veriş Merkezleri • Okullar • Marinalar • Çocuk Oyun Alanları • Belediye Park ve Bahçeleri • Hastaneler • Restaurantlar • Havalimanları • Meydanlar • Oteller • Doğum Günleri veya Özel Günler

13 Kum Boyama nasıl çalışma modeliyle çalışılır ?
3 tip hizmet sunumu gerçekleştirilmektedir. Buna göre; • Mobil Ekipmanla (12 Renk) • Iç ve Dış Mekanlara 3’lü Standıyla (19 Renk) • Sabit Renk Kuşağı Kioskuyla (22 Renk)

14 Kum Boyama nasıl çalışma modeliyle çalışılır ?
4 tip çalışma modelimiz bulunmaktadır. Buna göre; • Gelir paylaşım modeli • İşgaliye üzerinden daimi kiralama modeli • Toplu satın alma modeliyle, ücretsiz etkinlik olarak tarafımızdan uygulatılması • Günlük, Haftalık veya Aylık kiralama modeli

15 Diğer etkinlik ve faaliyetlerimiz ?
Çocuklara yönelik ve özel 6 tip etkinliklerimiz bulunmaktadır. Bunlar şöyle yer almaktadır; • Kum Boyama • Folyo Balon • T-Shirt Boyama • Yüz Boyama • Dövme (Çocuklara Özel) • Tırnak Süsleme ve Boyama

16 Hakkımızda Benim Küçük Şirketlerimin kuruluşu 2012 yılının Kasım aylarına dayanmakla beraber ilk olarak Butik Pasta işiyle hayata başlamış olup, bu çerçevede büyümeye devam etmiştir. Kum Boyama faaliyetleri ise 2015 yılının Ağustos ayı itibariyle hayata geçmiş olup, birden fazla lokasyonda var olma hedefiyle devam etmektedir. Benim Küçük Şirketlerimin çerçevesinde Çocuklara yönelik Folyo Balon, T-Shirt Boyama, Yüz Boyama, Dövme, Tırnak Süsleme ve Boyama faaliyetleri hızla devam etmektedir. Ayrıyeten yılı faaliyetlerimiz arasında bir çok hizmet ve turizm etkinlikleride yer alacaktır.

17 Sosyal Sorumluluk Benim Küçük Kum Boyamacım olarak Sosyal Hizmetlere bağlı kuruluşlarda yardıma muhtaç, Devlet Hastanelerinde özel tedavi gören çocuk hastalara ve Devletin Rehabilitasyon merkezlerinde çocuklara yönelik ücretsiz etkinlik ve faaliyet sağlanmaktadır.

18 Referanslarımız Kum Boyamaya yönelik olarak 28 Ağustos 2015 tarihinde faaliyetimize başlamamızla beraber, büyüme hedefimiz devam etmektedir. • Milta Bodrum Marina (Palmiye Meydanı) görselleri için tıklayınız.... • Palmarina Yalıkavak (Kids Paradise) görselleri için tıklayınız....

19 Galerimiz • Milta Bodrum Marina (Palmiye Meydanı) Galeri için tıklayınız.... • Palmarina Yalıkavak (Kids Paradise) Galeri için tıklayınız....

20 İletişim ve Koordinasyon
Benim Küçük Kum Boyacım Serhat Kaan YORGA Muğla - Bodrum / Torba (532)


"Kum Boyama nedir ? Kum Boyama; yüzeyindeki kağıt tabakası sıyrılıp çıkarıldığında kendinden yapışkanlı olan özel karton üzerindeki ve önceden hazırlanmış." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları