Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ABD’de EV ALMA REHBERİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ABD’de EV ALMA REHBERİ."— Sunum transkripti:

1 ABD’de EV ALMA REHBERİ

2 HİZMETLERİMİZ NOVA Global Realty gerek Türkiye’de gerekse Amerika’daki emlak, finans ve gayrimenkul yönetimindeki tecrübeleri ile siz değerli müşterilerine Amerika’da alacağınız gayrimenkuller için çözüm ortaklığı sunuyor. Amerika’da size uygun olan evin bulunması Evin ekspertizinin yapılması Kredinin çıkarılması Tapu işlemlerinin gerçekleştirilmesi Evin hukuki ve mali danışmanlığı İstendiği takdirde satın alınan evin kiraya verilmesi Kira ödemelerinin sizin adınıza takibi , sizin adınıza gayrimenkul yönetim işlerinin takip edilmesi

3 TÜRKLER ABD’de NEDEN GAYRİMENKUL ALIYOR ?
Amerika’da yaklaşık Türk kökenli insan var. Her yıl öğrenci yüksekokul için, yaklaşık 1000 öğrenci de orta eğitim için Amerika’yı tercih ediyor. Green Card veya göç nedeniyle ABD’ye her yıl Türk yerleşiyor. Bu giden insanlar gayrimenkulü yatırım, barınma ve ticari amaçlarla alıyor. Her yıl öğrencimiz Amerika’ya yüksek eğitim almaya gider. Bunlar kira verir ve bu kiralar boşa giden paradır. Kira öder gibi ev alan bir Türk genci eğitimi bittiğinde veya eğitim dönemlerinde aldığı gayrimenkulü yeniden finanse ederek eğitimine katkıda bulunabilir.

4 TÜRKLER ABD’de NEDEN GAYRİMENKUL ALIYOR ?
Ülkesine dönerken satarak önemli bir gelir elde eder. Bunu yeni açacağı işinde, evliliğinde veya başka projelerinde kullanabilir. Ticari olarak ABD ile iş yapan firmalar için emlak yatırımı olmazsa olmaz yatırımların başında gelir. Oradaki finans ihtiyaçları ve büyümede önemli bir avantaj teşkil eder. Önümüzdeki 5 yıl gayrimenkulün prim yapacağı yıllardır. Eğer doğru yerde, doğru fiyatla doğru bir yatırım yapılırsa büyük verim alınır ama yanlış yapılan yatırımlar bu pazarda bile gene risk taşır.

5 AMERİKA’DA EV TÜRLERİ / SINGLE FAMILY HOUSE
Golf Community House Golf sahası içerisinde bulunan evlerdir. Gate Community House Kapısında güvenlik görevlisi veya kod ile girilen emniyetli evlerdir. Aynı zamanda bu çeşit evlerin sosyal tesisleri, ortak kullanım alanları mevcuttur.

6 AMERİKA’DA EV TÜRLERİ / SINGLE FAMILY HOUSE
Custom House Özel olarak zevkinize göre kendinizin dizayn ettiği, genelde 2500 m2’lik arsanın üstüne yapılan özel evlerdir. Senior House 55 yaş üstü insanların yaşadığı, içinde sağlık, spor, golf ve sosyal tesisleri bulunan evlerdir.

7 AMERİKA’DA EV TÜRLERİ / SINGLE FAMILY HOUSE
Lake House Göl evleri. Bu konuda Amerika’da göller yapay ve doğal olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Analizini yapmak başlı başına ihtisastır. Bu açıdan Nova Group Holding sizin en önemli desteğinizdir. Beach House Atlantik okyanusu, Gulf of Mexico (Meksika Körfezi), Pasifik okyanusu kenarlarında alınan evlerdir.

8 AMERİKA’DA EV TÜRLERİ / SINGLE FAMILY HOUSE
Mountain, River House Amerika doğal hayatı dağları ve nehirleriyle dünyanın en gözde yeridir. Aynı zamanda bunlar havaalanlarına, otobanlara ve yerleşim yerlerine yakın, rüyalarınızdaki hayatı çok ekonomik şartlarla yaşayacağınız evlerdir. Alt gelir grubuna hitap eden evler Nevada, Florida, Michigan, Ohio, Detroit eyaletlerinde fiyatlar bazı özel bölgelerde averaj fiyatları hala dolar ve dolar altı seviyelerindedir.

9 AMERİKA’DA EV TÜRLERİ / CONDO – TOWN HOUSE
High Rise (Plaza, Rezidans) Kapısında görevli olan, asansörüne ancak kiracı veya mal sahibinin parmak iziyle girilebilen akıllı evlerdir. En son teknolojinin olduğu akıllı evlerdir. Bunların altlarında işyerleri, lokantalar, belli katları ofisler ve belli kısımları da konut olarak kullanılmaktadır. Town House (Dublex, Triplex Villa) Bitişik nizam yapılan 2 veya 3 katlı, ikiz evlerdir. Bahçeli olup sosyal tesisleri bulunmakta, havuz, spor, yürüme alanları ve ortak barbekü alanları bulunmaktadır. Öğrencilerin tercih ettiği evlerdir.

10 AMERİKA’DA EV TÜRLERİ / CONDOMINIUM
Apartment (4 – 5 Katlı Apartman Dairesi) Kaliteli bir yaşam biçimi isteyen, müstakil evden hoşlanmayan, yüksek katlı binalarda yaşamayı arzu etmeyen kişilerin tercih ettiği evlerdir. Fiyat açısından daha ekonomiktir. Öğrenci evleri genelde bu şekilde yapılır. Bunların ortak kullandıkları sosyal tesisleri, yüzme havuzları vardır ve genelde de içlerinde yapay havuzlar bulunmaktadır. Genellikle göl kenarlarında yapılmasına önem verilmektedir.

11 ABD’ DE GAYRİMENKUL ALIMI
ABD ‘de gayrimenkul satın almak öncelikle çok iyi bir yatırım aracıdır . 2008 yılındaki mortgage krizinden sonra ABD’ de gayrimenkul fiyatları çok düşerek en dip seviyeye ulaşmıştır. Şu anda fiyatlar yükselmeye başlamış ve faizler en düşük seviyeye ulaşmıştır . Bu sebepten dolayı ABD’ de gayrimenkul yatırımı yatırımcısına yüksek kazanç sağlamaktadır.

12 ABD’DEN EV SATIN ALMAK GÜVENLİ Mİ ?
ABD’ de gayrimenkul alım satım işlemleri emlakçılar aracılığı ile yapılır. Bu yüzden öncelikle gayrimenkul satın alma sürecinde birlikte çalışacağınız emlakçı seçiminizi yapmak önemlidir. Amerika’da emlakçının sorumluluğu çok yüksek olduğundan dolayı emlakçılar çok bilgili , tecrübeli ve güvenilirdir.

13 ABD’DE GAYRİMENKUL SATIN ALMAK İÇİN GEREKLİ OLAN ARACI SEÇİMİNDE NELERE DİKKAT EDİLMELİ
Özellikle Türk vatandaşları için ABD gayrimenkul pazarını ve Türk insanını çok iyi bilen, anlayan ve kendisine doğru bilgileri anadili ile verebilecek danışmanların olması önemlidir. NOVA GLOBAL olarak ABD ve Türkiye’ de bulunan ofislerimizde her biri konularında uzman ve tecrübeli ekibimiz ile doğru analiz edilmiş portföyler sunmaktayız. Mülkiyet devir işlemlerinde iyi ve profesyonel «Title» (yetkili tapu devir firmaları) ile çalışmaktayız.

14 ABD’DEN EV SATIN ALMAK GÜVENLİ Mİ ?
ABD’de ve Türkiye’de bulunan konularında bilgili , tecrübeli , sertifikalı gayrimenkul danışmanı ekibimiz ve çözüm ortaklarımızla doğru analiz edilmiş portföylerin güvenle sunulmasında NOVA GROUP HOLDING iş ortağınızdır. Evet çok güvenlidir. ABD’ de çok iyi işleyen ve çok güvenli bir emlak sistemi mevcut durumdadır. Güvenceniz emlak sistemidir. Bu sisteme göre, Amerika’da sertifikalı, yetkili emlakçılar ile çalışılır. Ekspertiz raporu , market değerini ve pazarın durumunu verir. Evin ekspertiz değerinin üzerinde bir satış olamaz. Tapuda kesinlikle sorun olmaz. Alıcı kesinlikle emlak komisyonu ödemez. Kanuni güvenceniz Amerika’lı avukat ve Amerikan hükümetidir.

15 ABD’ DE GAYRİMENKUL SEÇİM KRİTERLERİ
İlk olarak ihtiyaçlarınızı belirlemek önemlidir. Bölgenin sunduğu yaşam çeşitliliğindeki tercihler ve öncelikler seçilecek olan gayrimenkulün tipini de belirleyecektir. Hareketli veya sakin yaşam seçeneklerine göre Apartman,villa, göl evi vb. Bakım hizmetleri (Maintenance) Okyanus, göl , deniz manzarası ve buralara yakın lokasyonlar Sosyal kulüplere yakınlık ve buralara ulaşım kolaylığı Ulaşım

16 EV SAHİBİ OLMA KRİTERLERİ
A. İnşaatı devam eden projeden alma B. Kullanılmış evi alma C. Bitmiş evi alma

17 ÖDEME KOŞULLARI Seçeceğiniz ev sahibi olma alternatiflerinin hepsinde avansınız ESCROW ( emanet ) hesaplarda tutulur ve ancak tapu, sigorta işlemleri bittiğinde müteahhide/satıcıya ödenir. Peşin Ödeme Piyasa koşullarına göre oluşan faiz oranları ve 30 yıla kadar varan vade seçenekleri ile mortgage ile ödeme.

18 EV ALMA PROSEDÜRLERİ 3-4 haftalık bir finansman prosesi gerekmektedir,
Bankaya gerekli evrakların verilmesi, Qualification , onay alınması. Peşinat ve krediye göre alınacak olan ön ödemenin tespiti, Appraisal , evin değerinin banka tarafından değerlendirilmesi, Title Work , Tapu evraklarının hazırlanması, Closing , Tapu devir işlemlerinin sonuçlandırılması,

19 İSTENİLEN BELGELER Alım için Türk vatandaşlarından istenen belgeler
Pasaport fotokopisi Şirket Bilgileri ,imza sirküleri 2 Adet finansal durum yazısı / established accounts (Banka/Finans Kurumlarından) Kredi Kartı sicil yazıları (opsiyonlu)ç Ön Ödeme/Peşinat karşılığı bedelin (en az %30) hesapta var olduğunu gösteren doküman. Dolar bazında yıllık kazancı gösteren yazı (Şirket Muhasebesi). Tüm yazıların İngilizce hazırlanması gerekmektedir. Alınacak olan gayrimenkul bedelinin en az % 50 ‘ sinin peşin olarak ödenmesi durumunda ‘NODOC‘ denilen hiçbir evrak vermeden kullanabileceğiniz kredi seçenekleri mevcuttur .

20 TÜRK VATANDAŞLARI İÇİN ABD’DE EV ALMA SÜRECİ
Türk Vatandaşlarının ABD ‘de ev alması zor bir süreç midir ? Hayır çok kolay bir süreçtir Bunun için ABD vatandaşı olmak gerekir mi? ABD vatandaşı olmanıza gerek yoktur. İstenen belgeler nelerdir ? a. Peşin ödeme ile alacaksanız, sadece pasaport fotokopiniz yeterli olacaktır. b. Mortgage ile alacaksınız. Türkiye’de kredi alırken uygulanan süreçle aynıdır.

21 ABD’DE GAYRİMENKUL SATIN ALAN TÜRK VATANDAŞLARI İÇİN EVİNİ KİRAYA VERME SÜREÇLERİ
ABD’ de satın alınan bir gayrimenkulü kiraya verebilmek için gayrimenkulünüzü satın aldığınız bölgedeki sertifikalı Property Management Company yani Gayrimenkul Yönetim Firmaları ile anlaşmanız gerekmektedir. Bu firmalar evinize kiracı bulmaktan tutun evinizin vergisel yükümlülükleri gibi işlerinin takibini yapar. Bunun için ABD’de bulunmanıza gerek yoktur. Kira tutarı Türkiye dahil dünyanın herhangi bir yerindeki banka hesabınıza yatırılır. NOVA GROUP HOLDING olarak ABD ‘deki evinizin kiralama ve gayrimenkulünüzün yönetilmesi süreçlerini ABD ‘ de bulunan çözüm ortaklarımızla sizin adınıza yapmaktayız .

22 DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN LÜTFEN BİZİMLE İRTİBATA GEÇİNİZ
NOVA GROUP GLOBAL GAYRIMENKUL AS ISTANBUL OFFICE TRUMP TOWER 2 18TH FLOOR ISTANBUL 34387 NOVA GROUP HOLDING INCORPORATION NEW YORK OFFICE 590 MADISON AVENUE 21ST FLOOR NYC 10022


"ABD’de EV ALMA REHBERİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları