Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SEMİNERİNE HOŞ GELDİNİZ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SEMİNERİNE HOŞ GELDİNİZ"— Sunum transkripti:

1 SEMİNERİNE HOŞ GELDİNİZ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA SEMİNERİNE HOŞ GELDİNİZ

2 HAZIRLAYAN Kemal AKPUNAR Rehber Öğretmen Ziya Gökalp Lisesi

3 Verimlilik: biçimde ve ekonomik bir çalışma ile gerçekleştirmeyi
Doğru olan işleri, doğru bir biçimde ve ekonomik bir çalışma ile gerçekleştirmeyi amaçlayan akılcı bir yaşam biçimidir.

4 VERİMLİ ÇALIŞMAK, ÇOK ÇALIŞMAK DEĞİL ETKİLİ ÇALIŞMAYI BİLMEKTİR.

5 Başarıya giden yol, çok çalışmaktan değil,
etkili çalışmaktan geçmektedir.

6 YÜKSEK VERİMLİLİĞİ NASIL ELDE EDERİZ ?
-HEDEF BELİRLEMEK ŞİDDETLİ İSTEMEK BAŞARACAĞINA İNANMAK -KENDİNE GÜVENMEK -UYGUN BİR PLAN YAPMAK

7 ! Unutmamak gerekir ki başarılı bir insan, belirlediği amaçlarına belirli bir zaman diliminde ulaşmış insandır. Başarı, sadece sonuç değildir. Bazen ortaya konan emek ve sabır da başarıdır.

8 YÜKSEK VERİMLİLİĞİ NASIL ELDE EDERİZ ?
- ÇALIŞMAYA ŞİMDİ BAŞLAMAK - UYGULAMA YÖNTEMLERİ ÖĞRENMEK - ELDEKİ FIRSATLARI İYİ DEĞERLENDİRMEK VE ÇALIŞMADA DEVAMLILIĞI SAĞLAMAK

9 NASIL ETKİLİ ÇALIŞILIR?
HEDEFİNİ VE AMACINI BELİRLE BAŞARACAĞINA TÜM KALBİNLE İNAN ÇALIŞMA SİSTEMİNİ GÖZDEN GEÇİR YAPMAN GEREKENLERİ ÖNCEDEN PLANLA HAFTALIK PROGRAM HAZIRLA PROGRAMI KARARLI BİÇİMDE UYGULA PROGRAMINA OLABİLDİĞİNCE SADIK KAL

10 BİR İNSANIN HEDEFİ YOKSA, DERS ÇALIŞMAK İÇİN BİR NEDENİ DE YOKTUR.

11 HEDEF BELİRLEYİN 1.Tek ve büyük hedef belirleyin 2.Hedefinizi görünür bir yere asın ve her yerde söyleyin (en az 40 defa) 3.Hedefinizi seçerken gerçekçi olun etrafın telkinlerine göre de küçültmeyin

12 ÖNCELİKLE YAŞAMDAN NE BEKLEDİĞİNE KARAR VERMELİ VE HEDEFLERİNİ BELİRLEMELİSİN
Nasıl bir gelecek istiyorsun? Hangi bölümde okumak istiyorsun? İlgi ve yeteneklerini biliyor musun? Mesleğin ne olacak? 5 yıl, 10 yıl sonra kendini nerede hayal ediyorsun? Hedef belirlerken gerçekçi düşünebiliyor musun? Hayallerini gerçekleştirebilmek için aşman gereken engelleri biliyor musun? Bütün bu konularda yardım alıyor musun?

13 AMAÇ BELİRLEMEMİZ; -Dikkatimizin dağılmamasına
-Daha az hayal kurmamıza -Planlı ve programlı çalışmamıza yardım eder.

14

15

16

17

18

19

20 EN ÇOK UNUTULANLAR Tam anlaşılmamış konular Rakamlar ve isimler
Rast gele öğrendiklerimiz Aralıksız uzun süre çalışma ile öğrendiklerimiz Tekrarlanmayan bilgiler Mutsuz anlarda öğrendiklerimiz İstenmeden zorunluluk hissiyle öğrenilenler Düşünülmeden ezberlenen bilgiler İnançlarımıza ters düşen bilgiler Değişen zaman ve yerde öğrenilenler …… artırılabilir.

21 EN AZ UNUTULANLAR Kişiye anlamlı gelen, tam anlaşılmış bilgiler
Rakamlar ve isimler Bilinçli olarak hafızaya kaydedilenler 40 dk (öğren)+5 dk (tekrar)+10 dk (dinlen) ile öğrenilenler Çok tekrarlanan bilgiler Mutlu, neşeliyken öğrenilen bilgiler İsteyerek, yüksek motivasyonla öğrenilenler Üzerinde düşünülerek öğrenilenler Düşüncelerimizi onaylayan bilgiler Hep aynı zaman ve yerde öğrenilenler … artırılabilir.

22 Duygu, düşünce ve inançlarımızı kontrol altına almayı başarabilirsek, çalışmaya başlamak için bir adım daha atmış oluruz.Bunu başarabilmenin en etkili yolu ise düşüncede üçüncü bir dil oluşturmaktır.

23 İNANÇ DÜŞÜNCE Tarih dersine çalışmak istiyorum
SONUÇ Tarih dersine çalışmak istiyorum -Konular, çok uzun anlayamıyorum. -Ezberlememem gerek ama ben hep ezbere kaçıyorum. -Konular arasında bağlantı kuramıyorum. -Tarih dersini sevmiyorum bu yüzden çalışamıyorum. S O N U Ç Çalışma motivasyonu düşer, sıkıntı artar. Sonuç: olumsuz. ÜÇÜNCÜ DİLLE DÜŞÜNME Her şeye rağmen, tarihten anlayabildiğim konular var.Ne kadar çok soru çözebilirsem, sınavda o ölçüde başarılı olabilirim.O halde tarih dersine daha çok zaman ayıracağım ve daha çok test çözeceğim. motivasyonun yükselmesi olumlu

24 Ders çalışma davranışımız bazı çevresel
uyarıcılarının etkisi altındadır.Çalışma eylemini daha verimli kılabilmek için yapılacak ilk iş çevreyi kontrolümüz altına almaktır.

25 BUNUN İÇİN ÖNERİLEN YOLLAR
HER GÜN AYNI SAATTE DERS ÇALIŞMAYA BAŞLANMALIDIR. HER GÜN AYNI MASADA DERS ÇALIŞILMALIDIR.(BİR GÜN MUTFAKTA,BİR GÜN SALONDA,BİR GÜN ODADA OLMAMALIDIR.) DERS ÇALIŞILAN MASADA DERSTEN BAŞKA HİÇBİR İŞ YAPILMAMALIDIR.(OYUN,YEMEK YEME,TELEFONLA KONUŞMA VB.) ÇALIŞMA MASASININ ÜSTÜNDE ANCAK DERS ÇALIŞMAK İÇİN GEREKEN MATERYALLER OLMALIDIR. DERS ÇALIŞMAK İÇİN GEREKEN MATERYALLER HEMEN UZANILDIĞINDA ALINABİLECEK BİR YERDE OLMALIDIR. ÇALIŞMA ODANIZIN SICAKLIĞI NORMAL ISIDA OLMALI,ÇOK SICAK YADA ÇOK SOĞUK OLMAMALIDIR. DERS ÇALIŞMAK İÇİN EN UYGUN DURUM,KOLLARI VE DİRSEKLERİ YASLAMAYA OLANAK VERECEK BİR MASADA OTURARAK ÇALIŞMAKTIR. NE RAHAT BİR KOLTUKTA,NEDE ÇOK RAHATSIZ BİR SANDALYEDE OTURULMAMALIDIR. OLANAKLAR ELVERDİĞİNCE GÜRÜLTÜSÜZ BİR YERDE ÇALIŞILMALIDIR.

26 YATARAK ÇALIŞMAK,ÇALIŞMAK DEĞİL;UYKUYA DAVETİYE ÇIKARMAKTIR.

27 BUNUN İÇİN ÖNERİLEN YOLLAR
Ders çalışmaya ara vermeye neden olan durumlar (telefonla görüşme,televizyon,bir şeyler atıştırma vb) çalışmayı engelliyor ve başarıyı tehdit ediyorsa hemen vazgeçilmeli,çalışmanın sonunda ödül olarak kullanılmalıdır. Ders çalışırken (not yazımı hariç) müzik dinlenmemeli,yemek yenmemelidir.Ne kadar kabul etmeseniz de tüm bunlar dikkatinizin yoğunlunu azaltacaktır.

28 PLANLI ÇALIŞIN PLAN AYLIK GÜNLÜK HAFTALIK

29 Plan Nedir? hangi zaman diliminde ve nasıl halledileceğinin
Plandan kasıt, sınav gününe kadar hangi dersin hangi zaman diliminde ve nasıl halledileceğinin tasarlanmasıdır.

30 Plan Yaparken dikkat edilecek noktalar
Plan hayallerinize göre değil.gerçekçi olmalı Çalışabileceğiniz süreyi belirleyin(40-50 dk.) Her gün aynı saatte,aynı yerde derse başlayın Aynı türden dersler yerine farklı ders çalışın Zor anlaşılan dersleri zihnin en açık saatine koyun Yemekten hemen sonra başlamayıp ,yarım saat sonra başlayın Tv,müzik,telefon,poster,cam kenarı,buluşma saatinde ve ortamlarında ders çalışmayın

31 Program Nedir ? Programdan kasıt, bir haftanın bütün günlerinin
saat saat nasıl değerlendirileceğinin kayıt altına alınmasıdır.

32 Haftalık Program Çizelgesi

33 ETKİN DİNLEME NASIL OLUR
Önce o dersi anlayacağınıza kendinizi inandırın ‘’Ben bu dersi anlayacağım ’’sihirli cümlesini dersin başında üç kez tekrar edin Derste öğretmenin vurgularına dikkat edin Önemli gördüğünüz yerleri not edin Bir gün öncesinden hazırlıklı gelin Arkadaşlarınıza şaka yapma düşüncesini teneffüse bırakın

34 UNUTMAYIN Kİ;VERİMLİ ÇALIŞMAK PROGRAMLI ÇALIŞMAKTIR.
Program başarma inancı yaratır.Başarma inancı yeni davranışlar oluşturur.Yeni davranışlar başarma coşkusu yaratır.Başarma coşkusu,çalışmamızı sağlar.Çalışmalar başarıyı doğurur.

35 “ÇALIŞMA AZMİN AZALDIĞINDA HEDEFİNİ, ULAŞACAĞIN GÜZELLİKLERİ DÜŞÜN VE HAYAL ET”

36 Hedefinizi Belirlediniz mi?
Hedefi belli olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım etmez. Hedefi belli olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım etmez.

37 BİZİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER


"SEMİNERİNE HOŞ GELDİNİZ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları