Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Avrupa okulları içi ağ eTwinning Türkiye Ulusal Destek Servisi.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Avrupa okulları içi ağ eTwinning Türkiye Ulusal Destek Servisi."— Sunum transkripti:

1 Avrupa okulları içi ağ eTwinning Türkiye Ulusal Destek Servisi

2 eTwinning Nedir? Hayatboyu Öğrenme Programı’nın altında Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilir. Grundtvig Leonardo da Vinci

3 33 Avrupa Ülkesi’nden 200.000’den fazla öğretmeni sanal ortamda birbirine bağlayan bir ağdır.

4 Öğretmenler, Avrupa’daki meslektaşları ile birlikte proje başlatır
Öğretmenler, Avrupa’daki meslektaşları ile birlikte proje başlatır. Öğrencileri ile proje faaliyetlerini yerine getirerek eTwinning portalında birbirleriyle paylaşırlar.

5 ETWİNNİNG NEDİR ? Bir Hayatboyu Öğrenme Programı Girişimidir.
Comenius Faaliyetidir. Ocak 2005’te başlamıştır. Ülkemiz Şubat 2009’da katılmıştır. Avrupadaki okulları işbirliğine teşvik etmek için başlatılmıştır. Ortak bulmak, okul projeleri yapmak, yönetmek ve yürütmek için tasarlanmıştır.

6 ETWINNING FIRSATLARI NELERDİR ?
Avrupadaki okullarla iletişim kurma, Çevrimiçi projeler yürütme, Yabancı dili kullanma, Bilgisayar becerilerini geliştirme, İşbirliği yapma ve fikir paylaşma Yeni insanlarla tanışıp, farklı kültürler keşfetme,

7 PEKİ YA ÖĞRENCİLERİMİZ ?
Eğlenirken öğrenirler. Farklı ülkelerden yeni arkadaşlar edinir, sosyalleşir. Yabancı dilini kullanır. Bilgisayar becerilerini geliştirir. Takım ruhunu hisseder, sorumluluk alır. Kendini keşfeder, özgüveni artar. Paylaşmanın ve birlikte çalışmanın tadına varır.

8 PORTAL (Herkese açık) MASAÜSTÜ (Kayıtlı öğretmenlere açık) TWINSPACE (Sadece proje ortaklarına açık)

9 PORTAL (Herkese açık) http://www.etwinning.net/
Dili Türkçe yapabiliriz. Portala kayıtlı okul, öğretmen ve proje sayıları Güncel haberler

10 PORTAL (Herkese açık) http://www.etwinning.net/
eTwinning projesi yapmanıza yardım eder. Kişisel gelişiminizi destekler. eTwinning nedir? Nasıl kayıt olunur? Avrupa’daki öğretmenlerle bağlantı kurmanızı sağlar.

11 PORTAL-Keşfedin (Herkese açık)
eTwinning’in ne olduğu ile ilgili genel bilgiye ulaşabilirsiniz. eTwinning’de nasıl ortak bulunacağı ve bir projeye nasıl başlanılacağını anlatır. eTwinning Portal, Masaüstü ve Twinspace kullanımı ile ilgili sunum içerir. eTwinning ile ilgili üretilmiş, kişisel gelişiminize yardımcı olacak yayınlara ulaşmanızı sağlar. eTwinning yapan öğretmenler, uzmanlar ve akademisyenlerle yapılan söyleşileri dinleyebilirsiniz. eTwinning Portal, Masaüstü ve Twinspace kullanımı ile ilgili sunum içerir.

12 PORTAL-Bağlanın (Herkese açık)
eTwinning’in size sunduğu avantajlar hakkında bilgi verir. Avrupa haritası üzerinde, yapılan tüm projeleri ve konularını görebilirsiniz. (Proje konunuzu belirlemeden önce bakmanız önerilir) eTwinning’in en son genişlemesi ile faaliyete dahil olan 6 ülke ve bu ülkelerle nasıl proje yapılabileceği hakkında bilgi verir.

13 PORTAL-İşbirliği yapın (Herkese açık)
Size örnek olabilecek başarılı projeleri inceleyebilirsiniz.. Proje fikri arayan öğretmenlerin somut proje fikirleri ve bu projeleri adım adım nasıl yürüteceklerini gösteren kitler içerir. Tüm eTwinning projelerini hatta proje harici derslerinizi de zenginleştirmekte kullanabileceğiniz kısa aktiviteler içerir. Projenizdeki ortaklarınızın okul takvimlerine ulaşabilirsiniz.

14 PORTAL- Gelişim Gösterin (Herkese açık)
Avrupa’da eTwinning kapsamında gerçekleşen öğretmenlerin gelişimine yönelik çalıştaylara bakabilirsiniz. Belli bir konuda uzmanlarca gerçekleştirilen çevrim içi öğrenme etkinliklerine bakabilirsiniz. Belli bir konu üzerinde öğretmenlerin fikir alış verişi yaptığı eTwinning gruplarına bakabilirsiniz. eTwinning projelerine ne gibi ödüller verildiğini öğrenebilirsiniz. Comenius ve Grundtvig kapsamında verilen hizmetiçi eğitim veritabanına ulaşabilirsiniz.

15 YENİLİKLERİ TAKİP EDİN
Avrupa eğitim alanında gerçekleşen yeniliklerden haberdar olun. YENİLİKLERİ TAKİP EDİN Avrupa’daki eğitim politikalarından haberdar olun. Avrupa’daki öğretmenlerle iletişime geçmenin farklı yollarını öğrenebilirsiniz.

16 DESTEK ALIN eTwinning ‘in her aşaması hakkında yardım alabilirsiniz.
Merkezi Destek Servisi ve Ulusal Destek Servislerinin iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz. eTwinning’de ortak bulma, proje başlatma ve Twinspace kullanımı ile ilgili olarak pdf ve word formatında dökümanlara erişebilirsiniz. eTwinning’de kullanılan temel kavramları ve terimleri açıklayan sözlüğe ulaşabilirsiniz. Aklınıza takılan neredeyse tüm soruların yanıtlarını bulabilirsiniz.

17 KAYIT OLMA Destek alın bölümünden, eTwinning masaüstü ve twinspace kullanımı ile ilgili bilgi edinebilirsiniz.

18

19 Sıkça kontrol ettiğiniz bir e-posta adresi yazın. İletişim için önemli!
Uygun bir kullanıcı adı seçin, çünkü daha sonra değiştiremezsiniz. Şifreniz 6-10 karakter uzunluğunda, rakam ve harflerden oluşmalı..

20 Bu ekran ön kayıt işleminin tamamlanarak, belirttiğiniz e-posta adresine ön kayıt onayının gönderildiğini gösterir.e-postayı açarak, kayıt işleminizi tamamlamanız gereklidir.

21 Linke tıklayın, açılan sayfadaki bilgileri girerek kayıt işleminizi tamamlayınız.

22 E-postadaki linke tıklayınca aşağıdaki ekran açılacak
E-postadaki linke tıklayınca aşağıdaki ekran açılacak. Gerekli bilgileri girerek kayıt işleminizi tamamlayın. Türkiye’yi seçelim.

23 Bölge kısmında yaşadığımız şehri seçelim.

24 Şehir kısmında okulumuzun bulunduğu ilçeyi seçelim
Şehir kısmında okulumuzun bulunduğu ilçeyi seçelim. Eğer okulumuz merkez ilçedeyse şehrin adını seçelim.

25 Açılan okul listesinden okulumuzu bularak, ‘Bu nemim okulum’ yazısına tıklayalım.

26 Eğer okulumuzu listelenen okullar arasında bulamazsak,
Bu butona tıklayarak okulunuzu ekleyebilirsiniz. Ama …

27 Bir çok kayıtta öğretmenlerimiz, okulları daha önce kayıt olan okullar listesinde olmasına rağmen, yeni okul eklemektedirler. Bu durum düzeltilmesi çok zor karışıklıklara yol açmaktadır. Lütfen okulunuzun listelenen okullar arasında olmadığından emin olduktan sonra yeni bir okul ekleyin.

28 Branşınıza en uygun olan seçenekleri işaretleyiniz
Branşınıza en uygun olan seçenekleri işaretleyiniz. Birden fazla işaretleyebilirsiniz. ‘Evet’i seçerseniz aylık olarak yayınlanan eTwinning bülteni e-posta adresinize gönderilir.

29 Bu bölümde vereceğiniz bilgiler son derece önemlidir
Bu bölümde vereceğiniz bilgiler son derece önemlidir. Proje fikrinizi ve kendinizi ne kadar iyi anlatırsanız ortak bulmanız o kadar kolay olur. Proje setleri başarılı olmuş proje şablonlarıdır. İyi proje için proje seti kullanmanız önerilir. Kendi branşınız ile ilgili konular dışında da konu seçebilirsiniz, ancak projeyi yürütme sürecinde, yapacağınız projenin öğretim programına uyumunu da göz önünde bulundurmalısınız.

30 Tüm adımları tamamladıktan sonra, teslim et butonuna basınız.
Proje ortaklarınızla iletişimde kullanabileceğiniz dilleri işaretleyiniz. Yaş grubunu doğru belirtmeniz son derece önemlidir. Çünkü projelerin çoğu yakın yaş grubundaki öğrencilerle gerçekleştirilir.. Tüm adımları tamamladıktan sonra, teslim et butonuna basınız. HOŞGELDİNİZ…

31 Adresinden portala kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapabilirsiniz.

32 eTwinning Masaüstü’ne (desktop) gidin.


"Avrupa okulları içi ağ eTwinning Türkiye Ulusal Destek Servisi." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları