Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SINIF GEÇME SİSTEMİ VE DERS SEÇİMİ KADIKÖY ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SINIF GEÇME SİSTEMİ VE DERS SEÇİMİ KADIKÖY ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ"— Sunum transkripti:

1 SINIF GEÇME SİSTEMİ VE DERS SEÇİMİ KADIKÖY ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
ORTAÖĞRETİM SINIF GEÇME SİSTEMİ VE DERS SEÇİMİ KADIKÖY ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ

2 KAVRAMLAR DÖNEM PUANI: Öğrencinin bir dönem boyunca 100 üzerinden yazılı, sözlü ve ödevlerden aldığı puanların aritmetik ortalaması alınır.

3 Not Düzeni PUAN DERECE 100-85,00 PEKİYİ 84,99-70,00 İYİ 69,99-60,00
ORTA 59,99-50,00 GEÇER 49,99-0 GEÇMEZ

4 KAVRAMLAR YIL SONU PUANI:Birinci ve ikinci dönem puanlarının aritmetik ortalamasıdır.Bir dersten başarılı sayılmak için o dersin yılsonu puanının 50 olması yada birinci dönem puanı ne olursa olsun 2.dönem puanının 70 olması gerekir.

5 KAVRAMLAR DERSİN AĞIRLIĞI: O dersin haftalık ders saati sayısına eşittir. AĞIRLIKLI PUAN: Bir dersin yıl sonu puanı ile o dersin haftalık ders saati sayısının çarpılmasıyla bulunur.

6 KAVRAMLAR YILSONU BAŞARI ORTALAMASI: Aynı yılda okunan bütün derslerin ağırlıklı puanları toplamının haftalık ders saatleri toplamına bölünmesiyle bulunur.

7 ÖRNEK Bir öğrencinin, Matematik Yıl Sonu puanı 60 olsun.
Matematiğin haftalık ders saati 4’tür. 1. İŞLEM: 60 x 4 = 240 (Ders puanı) x (Ders Saati)=(Ağırlıklı puan) 2. İŞLEM: 1950/ 39 = 50,00 (Ağırlıklı puanların Toplamı) / (Haftalık Ders Saati Toplamı) = (Yıl Sonu Başarı Ortalaması)

8 Sınıf Geçmenin Koşulları Nelerdir ?
Doğrudan Sınıf Geçme:Öğrenci ders yılı ya da ortalama yükseltme sınavları sonunda tüm derslerden başarılı olma(50 geçer puan alma) veya yıl sonu başarı ortalamasının en az 50,00 olması durumunda sınıfını geçebilir.Yıl sonu başarı ortalaması 50,00’nin üstünde olan öğrencilerde başarısız derslerine bakılmaksızın (Dil Anlatım ve Kuran-ı Kerim Dersi hariç) sınıflarını geçebilirler.Yönetmeliğe göre Dil Anlatım ve Kuran-ı Kerim dersi yıl sonu başarı ortalamasıyla başarılı sayılamayacak derstir.Bu durumda her iki dersten sorumlu olarak bir üst sınıfa geçilir.

9 Sınıf Geçmenin Koşulları Nelerdir ?
Sorumlu Olarak Sınıf Geçme:Doğrudan ve yıl sonu başarı ortalamasıyla sınıflarını geçemeyen (ortalama yükseltme sınavlarından sonra)öğrencilerden başarısız olduğu ders sayısı en fazla 3, olan öğrenciler sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebilir.Dil Anlatım ve Kuran-ı Kerim dersi başarısız olduğunda yıl sonu ortalaması 50,00’den düşükse bu dersten sorumlu olarak bir üst sınıfa geçilemez.

10 Ortalama Yükseltme Sınavları
Yıl sonu başarı ortalamasına bakılmaksızın her öğrenci ders yılı sonunda istediği en fazla dört dersten ortalama yükseltme sınavına girebilir.Başarısız oldukları derslerden ortalama yükseltme sınavına giren öğrenciler bu derslerden 50,00 aldıklarında başarılı olmuş sayılırlar. Bu derslerle ilgili puan, yıl sonu puanı ile ortalama yükseltme sınavı puanının aritmetik ortalamasıdır

11 Sorumluluk Sınavları Alt sınıflarda başarısız dersi bulunan öğrenciler için düzenlenen sınavlardır.Bir dersin sorumluluğu ancak o dersin sorumluluk sınavından geçer not (en az 50)almakla kalkar.Sorumlu olunan dersin puanı, karne puanı ile sorumluluk sınavı puanının aritmetik ortalamasıdır.

12 DERS SEÇİMİ 9. sınıfı geçen öğrenciler; ilgi, istek, yetenek ve derslerdeki başarı durumlarına göre ders seçimi yaparlar.Veli,Sınıf Öğretmeni ve Rehber Öğretmenin işbirliği ile ders kesiminden itibaren haziran ayının son iş günü mesai bitimine kadar öğrencilerin derslerini seçmeleri sağlanır.Öğrenci ve Velisi tarafından Okul Müdürlüğü’ne yazılı bildirilir.

13 DERS SEÇİMİ NEDEN ÖNEMLİDİR?
Lisede ilgi ve yeteneğe uygun ders seçmek, başarıyı etkileyecektir. Derslerdeki başarı, diploma puanı olarak, Ortaöğretim Başarı Puanını (OÖBP) dolayısıyla da Üniversite puanlarını etkileyecek ve sınav başarısına yansıyacaktır. 9. sınıfın sonunda seçilecek dersler, Üniversite Sınavında yapılacak tercihlerde etkili olacaktır. Üniversite sınavında girilecek sınav türleri farklı olacağı için seçilecek derslerin,öğrencinin hedeflediği tüm mesleklerin tercih edilebilmesini sağlaması ve gereken sınav türlerine uygun olmasına özen gösterilmesi gerekmektedir.

14 LİSEDEKİ DERS SEÇİMİ Her öğrencinin seçilecek derslerden farklı kombinasyonlar oluşturması; okulun şartları, sınıf ve öğretmen sayısı göz önünde bulundurulduğunda mümkün olmamaktadır. Bu sebeple öğrencilerin istekleri, okulun şartları ve üniversite sınav sistemi birlikte değerlendirilerek örnek ders kombinasyonları oluşturularak öğrencinin seçimine sunulacaktır. Üniversite sınavı puan türleri; üniversite sınavındaki netlerin belli katsayılarla çarpılmasıyla elde edilir.Yeni Sınav sisteminde6+12 toplam 18 puan türü vardır. Ders seçimi ile puan türleri arasındaki ilişki; daha çok üniversite sınavında girilecek sınavları seçerken ve sınav sonucuna göre tercih yaparken ortaya çıkar.

15 Ortak Alan Dersleri DERSLER 9. SINIF 10. 11. 12. DİL VE ANLATIM 2
TÜRK EDEBİYATI 3 TARİH - T.C. İNKILÂP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK COĞRAFYA MATEMATİK 6 FİZİK KİMYA BİYOLOJİ SAĞLIK BİLGİSİ 1 FELSEFE YABANCI DİL BEDEN EĞİTİMİ/GÖRSEL SANATLAR / MÜZİK TRAFİK VE İLK YARDIM TOPLAM 26 12 9

16 SEÇMELİ DERSLER DERSLER 9. SINIF 10. SINIF 11. SINIF 12. SINIF
DİL VE ANLATIM - (2) (2)(3) TÜRK EDEBİYATI (1) MATEMATİK (2)(4) GEOMETRİ (1)(2) FİZİK KİMYA BİYOLOJİ TARİH ÇAĞDAŞ TÜRK VE DÜNYA TARİHİ COĞRAFYA PSİKOLOJİ SOSYOLOJİ MANTIK YABANCI DİL (4)(6) İKİNCİ YABANCI DİL DİĞER SEÇMELİ DERSLER TOPLAM 12 13 18 MESLEKİ DERSLER 15 14 REHBERLİK VE YÖNLENDİRME 1 TOPLAM DERS SAATİ 40

17 MESLEK DERSLERİ DERSLER 9. SINIF 10. SINIF 11. SINIF 12. SINIF
KUR’AN-I KERİM 6 5 4 MESLEKİ ARAPÇA 3 TEMEL DİNİ BİLGİLER 2 - SİYER FIKIH TEFSİR KARŞILAŞTIRMALI DİNLER TARİHİ HADİS AKAİD VE KELAM HİTABET VE MESLEKİ UYGULAMA İSLAM KÜLTÜR VE MEDENİYETİ TOPLAM 13 15 14 12 SEÇMELİ DERS SAATİ TOPLAMI 18 REHBERLİK VE YÖNLENDİRME 1 TOPLAM DERS SAATİ 40

18 SOSYAL BİLİMLER DERSLERİNİN
ÖRNEK KOMBİNASYONLAR SEÇİLECEK DERSLER FEN DERSLERİNİN AĞIRLIKLI OLDUĞU SINIFLAR Fizik Kimya Biyoloji Matematik Geometri TÜRKÇE MATEMATİK DERSLERİNİN Dil ve Anlatım Türk Edebiyatı Coğrafya SOSYAL BİLİMLER DERSLERİNİN Tarih Psikoloji,sosyoloji,mantık YABANCI DİL İngilizce

19 SEÇİLEN DERSLER-PUAN TÜRLERİ
LİSEDEKİ DERS SEÇİMİ YÜKSEKÖĞRETİM SINAVI PUAN TÜRLERİ (FEN) Fen derslerinin ağırlıklı olduğu sınıflar (YGS-1,YGS-2,MF-1,MF-2,MF-3,MF-4) Matematik-Fen Puanları (YGS-5,YGS-6,TM-1 ve TM-2) Türkçe-Matematik Puanları (YGS-3,YGS-4,TS-1 ve TS-2) Sözel Puanları (DİL-1,DİL-2,DİL-3) Dil Puanı (TM) Türkçe-Matematik derslerinin ağırlıklı olduğu sınıflar (SOSYAL) Sosyal derslerinin ağırlıklı olduğu sınıflar (DİL) Yabancı Dil derslerinin ağırlıklı olduğu sınıflar

20 ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ
Yeni sistem 2010 yılından itibaren uygulanacaktır. Üniversite giriş sınavı 2 aşamalı bir sistemdir. YGS 1 oturum, LYS 5 oturumda yapılacaktır. YGS Mart ayının son haftası ( Pazar günü), LYS Haziran ayının son iki hafta sonunda bir ya da iki haftaya yayılarak yapılacaktır.

21 1. Aşama: YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS)
Mart ayının son haftasında tek oturum halinde yapılacak. Ve tek kitapçık kullanılacak. YGS’de toplam 160 soru sorulacak ve süre 160 dakika olacaktır. Öğrencilere ortak alan derslerinden yani Lise 1. sınıf konularından sorular yöneltilecektir. Bu bölümde muhakeme gücü yüksek, yorum becerisini ölçmeye dayalı sorular sorulacaktır.

22 YGS’de DERSLERE GÖRE SORU SAYILARI
Test Adı Dersler Soru Sayıları Türkçe Testi Türkçe + Dil Bilgisi 40 Sosyal Bilimler Tarih Coğrafya Felsefe Din Kültürü ve Ahlak Bil. 15 12 8 5 Temel Matematik Matematik Geometri 28 Fen Bilimleri-1 Fizik Kimya Biyoloji 14 13

23 YGS PUAN TÜRLERİ VE TESTLERİN PUAN TÜRLERİNE GÖRE KATKILARI
TESTLERİN AĞIRLIKLARI (% OLARAK) ESKİ PUAN TÜRÜ TÜRKÇE SOSYAL BİLİMLER TEMEL MATEMATİK FEN BİLİMLERİ YGS-1 20 10 40 30 SAY-1 YGS-2 YGS-3 SÖZEL-1 YGS-4 YGS-5 37 33 EA-1 YGS-6

24 2. Aşama: LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI (LYS)
İkinci aşama sınavı LYS’ler Haziran ayının son iki hafta sonunda farklı günlerde toplam 5 oturumda yapılacaktır. YGS’de istenilen barajları (Mevcut sistemde 140 ve 180 barajları gibi) geçen herkes LYS sınavlarına girebilecektir. Her oturumda farklı bir sınav uygulanacaktır. Dileyen aday tüm oturumlardaki sınavlara girebilecek. Öğrenciler girmek istedikleri bölümlere göre en az iki LYS sınavına katılacaktır. Sorular Lise,2,3,4. sınıflarda işlenen konulardan gelecek. Soru tarzları da daha fazla bilgi içerikli olacaktır.

25 PUAN TÜRLERİNE GÖRE ÇÖZÜLECEK TESTLER
Matematik-fen puanı (MF): LYS-1 (Mat - Geo) LYS-2 (Fizik – Kimya - Biyoloji) testlerini Türkçe- Matematik puanı (TM) : LYS-3 (Türk Dili ve Ed. - Coğ-1) testlerini Türkçe – Sosyal puanı (TS): LYS-3 (Türk Dili ve Ed. - Coğ-1) LYS-4 (Tarih, Coğrafya-2, Felsefe Grubu) testlerini Yabancı Dil puanı (DİL) : LYS-5 (İng, Almanca, Fransızca) testlerini çözecektir.

26 LYS PUAN TÜRLERİ - Sınav sonucunda öğrenciler girdikleri testlere göre şu puanlara sahip olacaktır. (SAY-2) (EA-2) (SÖZ-2) * MF * TM * TS * DİL-1 * MF * TM * TS * DİL-2 * MF * TM * DİL-3 * MF-4 - Bu puanlar hesaplanırken testlerin ağırlıkları farklı olacaktır. Örneğin MF–1 de Fizik dersinin katsayısı farklı iken MF–2 de Fizik dersinin katkısı farklı olacaktır. Ayrıntılı bilgi sonraki sayfalarda tablo halinde sunulacaktır.

27 FEN MATEMATİK ALANINDA BULUNAN BÖLÜMLER
Acil Yardım ve Afet Yönetimi(Yüksekokul)YGS-2 İstatistikMF-1 Aktüerya (yüksekokul) ygs-1 İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri MF-1 Aktüerya Bilimleri MF-1 İşitme Engelliler Öğretmenliği (*) YGS-4 Astronomi ve Uzay Bilimleri MF-1 İşletme TM-1 Bahçe Bitkileri MF-2 İşletme Enformatiği TM-1 Balıkçılık Teknolojisi Müh. MF-4 İşletme-Ekonomi TM-1 Beslenme ve Diyetetik (Fakülte) MF-3 İşletme Mühendisliği MF-4 Beslenme ve Diyetetik (Yüksekokul)YGS-2 Jeodezi ve Fotogrametri Müh. MF-4 Bilgi Teknolojileri (Yüksekokul)YGS-1 Jeofizik Mühendisliği MF-4 Bilgisayar Bilimleri MF-1 Jeoloji Mühendisliği MF-4 Bilgisayar Mühendisliği MF-4 Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarisi MF-4 Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri(Y.O.)YGS1 Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı MF-4 Bilgisayar ve Enformasyon Sistemleri MF-4 Kimya MF-2 Bilgisayar – Enformatik MF-4 Kimya Öğretmenliği(*) YGS-2 Bilişim Sistemleri Mühendisliği MF-4 Kimya-Biyoloji Mühendisliği MF-4 Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğr.YGS-1 Kimya Mühendisliği MF-4 Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri (Fakülte) MF-4 Kontrol Mühendisliği MF-4 Bitki Koruma MF-2 Kimya-Proses Mühendisliği MF-4 Biyokimya MF-3 Küresel ve Uluslararası İlişkiler TM-2 Biyoloji MF-2 Kültür Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması MF-2 Biyoloji Öğretmenliği (*) MF-2 Lojistik Yönetimi TM-1 Biyomedikal Mühendisliği MF-4 Maden Mühendisliği MF-4 Biyomühendislik MF-4 Makine (Yüksekokul)YGS-1 Biyosistem Mühendisliği MF-4 Makine Mühendisliği MF-4

28 FEN MATEMATİK ALANINDA BULUNAN BÖLÜMLER
Cevher Hazırlama Mühendisliği MF-4 Makine ve İmalat Mühendisliği MF-4 Çevre Bilimleri ve Yönetimi MF-4 Malzeme Bilimi ve Müh. MF-4 Çevre Mühendisliği MF-4 Malzeme Mühendisliği MF-4 Deniz Ulaştırma İşletme Müh(Fakülte) MF-4 Matematik MF-1 Deniz Ulaştırma İşletme Müh. (Yüksekokul)YGS-1 Matematik Mühendisliği MF-1 Deri Mühendisliği MF-4 Matematik Öğretmenliği (*) MF-1 Diş Hekimliği MF-3 Matematik-Bilgisayar MF-1 Ebelik (Fakülte) MF-3 Mekatronik Mühendisliği MF-4 Ebelik (Yüksekokul)YGS-2 Metalurji ve Malzeme Müh. MF-4 Eczacılık MF-3 Meteoroloji Mühendisliği MF-4 Ekonometri TM-1 Mimarlık MF-4 Ekonomi TM-1 Moleküler Biyoloji ve Genetik MF-3 Ekonomi ve Finans TM-1 Mühendislik ve Doğa Bil. Prog. MF-4 Ekonomi-Yönetim Bil. Prog. TM-1 Nükleer Enerji Mühendisliği MF-4 Elektrik Mühendisliği MF-4 Okul Öncesi Öğretmenliği (*)YGS-5 Elektrik-Elektronik Müh. MF-4 Orman Endüstrisi Mühendisliği MF-4 Elektronik Mühendisliği MF-4 Orman Mühendisliği MF-4 Elektronik ve Haberleşme Müh. MF-4 Otomotiv Mühendisliği MF-4 Endüstri Mühendisliği MF-4 Özel Eğitim Öğretmenliği (*)YGS-4 Endüstri Sistemleri Müh. MF-4 Petrol ve Doğalgaz Müh. MF-4 Endüstri Ürünleri Tasarımı MF-4 Peyzaj Mimarlığı MF-4 Endüstriyel Tasarım MF-4 Polimer Mühendisliği MF-4 Enformasyon Teknolojileri MF-4 Sağlık Kurumları İşletmeciliği TM-1 Eşit Ağırlıklı Programlar(Fakülte) Sayısal Programlar(Fen-Edebiyat Fak.)MF-1 Eşit Ağırlıklı Programlar(Yüksekokul) Sayısal Programlar(Mimarlık-Müh. Fak.)MF-4

29 FEN MATEMATİK ALANINDA BULUNAN BÖLÜMLER
Felsefe TM-3 Sayısal Programlar(Yüksekokul)YGS-1 Felsefe Grubu Öğretmenliği (*) TM-3 Seramik Mühendisliği MF-4 Fen Programları MF-2 Sınıf Öğretmenliği (*) TM-2 Finans Matematiği MF-1 Sistem Mühendisliği MF-4 Fizik MF-2 Su Ürünleri Mühendisliği (Fakülte) MF-4 Fizik Mühendisliği MF-4 Su Ürünleri Mühendisliği.(Yüksekokul)YGS-1 Fizik Öğretmenliği(*) MF-2 Süt Teknolojisi MF-2 Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon(Fakülte) MF-3 Şehir ve Bölge Planlama MF-4 Fizik Tedavi ve Reh.(Yüksekokul)YGS-2 Tarım Ekonomisi TM-1 Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Müh. MF-4 Tarım İşletmeciliği MF-2 Gemi Makineleri (Yüksekokul)YGS-1 Tarım Makineleri MF-4 Gemi Makineleri İşletme Müh.MF-4 Tarımsal Biyoteknoloji MF-2 Gemi ve Deniz Teknolojisi Müh. MF-4 Tarımsal Yapılar ve Sulama MF-2 Genetik ve Biyomühendislik MF-3 Tarla Bitkileri MF-2 Geomatik Mühendisliği MF-4 Tekstil Mühendisliği MF-4 Gerontoloji MF-3 Tıp MF-3 Gıda Mühendisliği MF-4 Toprak Bilimi ve Bitki Besleme MF-2 Görme Engelliler Öğr. (*) YGS-4 Tütün Eksperliği.(Yüksekokul)YGS-2 Güverte(Fakülte) MF-4 Uçak Elektrik Elektronik.(Yüksekokul)YGS-1 Güverte(Y.O.)YGS1 Uçak Gövde Motor .(Yüksekokul)YGS-1 Harita Mühendisliği MF-4 Uçak Gövde Motor Bakım .(Yüksekokul)YGS-1 Havacılık Elektrik ve Elektroniği(Y.O.)YGS1 Uçak Mühendisliği MF-4 Havacılık ve Uzay Mühendisliği MF-4 Uluslararası, İktisat, İşletme Programları TM-1 Hemşirelik(Fakülte)MF-3 Uygulamalı Matematik MF-1 Hemşirelik(yüksekokul)YGS-2 Uygulamalı Matematik ve Bilgisayar MF-1

30 FEN MATEMATİK ALANINDA BULUNAN BÖLÜMLER
Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri MF-3 Uzay Mühendisliği MF-4 Hidrojeoloji Mühendisliği MF-4 Üretim Mühendisliği MF-4 İç Mimarlık MF-4 Üstün Zekalılar Öğretmenliği (*) YGS-6 İç Mimarlık ve Çevre TasarımıTM-1 Veteriner MF-3 İktisadi Programlar TM-1 Yazılım Mühendisliği MF-4 İktisat TM-1 Zihin Engelliler Öğretmenliği (*) YGS-4 İlköğretim Matematik Öğr. (*) MF-1 Zootekni MF-2 İmalat Mühendisliği MF-4 İnşaat Mühendisliği MF-4

31 TÜRKÇE MATEMATİK ALANINDA BULUNAN BÖLÜMLER
Acil Yardım ve Afet Yönetimi(Yüksekokul)YGS-2 Muhasebe ve Finansal Yönetim Yüksekokul)YGS-6 Aile ve Tüketici Bilimleri TM-2 Okul Öncesi Öğretmenliği (*)YGS-5 Aktüerya (yüksekokul) ygs-1 Otel Yöneticiliği Yüksekokul)YGS-6 Aktüerya Bilimleri MF-1 Özel Eğitim Öğretmenliği (*)YGS-4 Antropoloji TM-3 Pazarlama(Fakülte) TM-1 Arkeoloji TM-3 Pazarlama (Yüksekokul)YGS-6 Avrupa Birliği İlişkileri TM-2 Prehistorya TM-3 Azerbaycan Türkçesi ve Ede. TS-2 Prehistorya ve Ön Asya ArkeolojisiTM-3 Bankacılık (Fakülte) TM-1 Psikoloji TM-3 Bankacılık (Yüksekokul) YGS-6 Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık TM-3 Bankacılık ve Finans (Fakülte) TM-1 Reklamcılık TS-1 Bankacılık ve Finans (Yüksekokul) YGS-6 Reklamcılık ve Halkla İlişkiler TS-1 Bankacılık ve Finansman TM-1 Sağlık İdaresiTM-1 Bankacılık ve Sigortacılık(Fakülte) TM-1 Sağlık Kurumları İşletmeciliği TM-1 Bankacılık ve Sigortacılık(Y.O.) YGS-6 Sağlık Kurumları Yöneticiliği(Fakülte) TM-1 Bilgi ve Belge Yönetimi TM-1 Sağlık Kurumları Yöneticiliği (Y.O.) YGS-6 Bilgisayar Tek.ve Bilişim Sis.(Y.O.)YGS-1 Sağlık Yönetimi(Fakülte) TM-1 Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri TM-1 Sağlık Yönetimi(Yüksekokul) YGS-6 Çocuk Gelişimi(Fakülte) TM-3 Sanat ve Sosyal Bilimler Prog.TM-3 Çocuk Gelişimi(Yüksekokul) YGS-5 Sermaye Piyasası (Yüksekokul) YGS-6 Denizcilik İşletmeleri Yönetimi TM-1 Sermaye Piyasası Denetim (Yüksekokul) YGS-6 Denizcilik İşletmeleri Yönetimi (Y.O.)YGS-6 Seyahat İşletmeciliği (Yüksekokul) YGS-6 Ebelik (Fakülte) MF-3 Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehber..(Y.O.)YGS-5 Ebelik (Yüksekokul)YGS-2 Sınıf Öğretmenliği (*) TM-2 Edebiyat Programları TM-3 Sigortacılık (Yüksekokul) YGS-6

32 TÜRKÇE MATEMATİK ALANINDA BULUNAN BÖLÜMLER
Ekonometri TM-1 Sigortacılık ve Risk Yönetimi (Fakülte) TM-1 Ekonomi TM-1 Sigortacılık ve Risk Yönetimi(Yüksekokul) YGS-6 Ekonomi Politik ve Toplum Felsefesi TM-3 Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği.(Y.O.)YGS-6 Ekonomi ve Finans TM-1 Siyaset Bilimi TM-2 Ekonomi-Yönetim Bilimleri Prog. TM-1 Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi TM-2 Eşit Ağırlıklı Programlar(Fakülte) Siyaset Bilimi ve Ulus. İlişkiler TM-2 Eşit Ağırlıklı Programlar(Yüksekokul) Sosyal Hizmetler (Fakülte) TM-3 Felsefe TM-3 Sosyal Hizmetler(Yüksekokul) YGS-5 Felsefe Grubu Öğretmenliği (*) TM-3 Sosyal Programlar TM-3 Fen Programları MF-2 Sosyoloji TM-3 Finans Matematiği MF-1 Tarım Ekonomisi TM-1 Gayrı Menkul ve Varlık Değerlendirme(Y.O.)YGS-6 Tarım İşletmeciliği MF-2 Görme Engelliler Öğr. (*) YGS-4 Tekstil Geliştirme ve PazarlamaTM-1 Gümrük İşletme(Y.O.)YGS-6 Turizm İşletmeciliği (Fakülte) TM-1 Halkla İlişkiler ve Reklamcılık TS-1 Turizm İşletmeciliği(Yüksekokul) YGS-6 Hemşirelik(Fakülte)MF-3 Turizm ve Otel İşl. (Fakülte) TM-1 Hemşirelik(yüksekokul)YGS-2 Turizm ve Otel İşl. (Yüksekokul) YGS-6 Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri MF-3 Turizm ve Otelcilik (Fakülte)TM-1 Hukuk TM-2 Turizm ve Otelcilik(Yüksekokul) YGS-6 İç Mimarlık ve Çevre TasarımıTM-1 Türk Dili ve Edebiyatı SÖZ-2 İktisadi Programlar TM-1 Türk Dili ve Edebiyatı Öğr. (*) TS-2 İktisat TM-1 Türkçe Öğretmenliği (*) TS-2 İlköğretim Matematik Öğr. (*) MF-1 Ulaştırma ve Lojistik (Yüksekokul) YGS-6 İnsan Kaynakları Yönetimi (fakülte) TM-1 Uluslararası Finans(Fakülte) TM-1 İnsan Kaynakları Yönetimi (Yüksekokul) YGS-6 Uluslararası Finans (Yüksekokul) YGS-6

33 TÜRKÇE MATEMATİK ALANINDA BULUNAN BÖLÜMLER
İşitme Engelliler Öğretmenliği (*) YGS-4 Uluslararası İlişkiler TM -2 İşletme TM-1 Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği TM-2 İşletme Bilgi Yönetimi (Y.O.)YGS-6 Uluslararası İşletme TM-1 İşletme Enformatiği TM-1 Uluslararası İşletme Yönetimi TM-1 İşletme-Ekonomi TM-1 Uluslararası İşletmecilik TM-1 Kamu Yönetimi TM-2 Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret TM-1 Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarisi MF-4 Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık (Fakülte) TM-1 Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı MF-4 Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık (Yüksekokul)YGS-6 Klasik Arkeoloji TM-3 Uluslararası Lojistik Yönetimi TM-1 Konaklama İşletmeciliği (Y.O.)YGS-6 Uluslararası Ticaret (Fakülte) TM-1 Konaklama ve Turizm İşletmeciliği YGS-6 Uluslararası Ticaret (Yüksekokul)YGS-6 Kültür Varlıklarını Kor. Ve OnarımTM-1 Uluslararası Ticaret ve Finansman TM-1 Küresel ve Uluslararası İlişkiler TM 2 Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik (Fakülte) TM-1 Lojistik Yönetimi TM-1 Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik(Yüksekokul)YGS-6 Maliye TM-1 Uluslararası Ticaret ve Lojistik(Fakülte) TM-1 Matematik MF-1 Uluslararası Ticaret ve Lojistik (Yüksekokul)YGS-6 Matematik Öğretmenliği (*) MF-1 Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi TM-1 Moda Tasarımı YGS-5 Uluslararası, İktisat, İşletme Programları TM-1 Muhasebe (Fakülte)TM-1 Üstün Zekalılar Öğretmenliği (*) YGS-6 Muhasebe (Yüksekokul)YGS-6 Yiyecek İçecek İşletmeciliği(Yüksekokul)YGS-6 Muhasebe ve Bilgi Sistemleri(Y.O.)YGS-6 Yönetim Bilişim Sistemleri(Fakülte) TM-1 Muhasebe ve DenetimTM-1 Yönetim Bilişim Sistemleri (Yüksekokul)YGS-6 Muhasebe ve Finansal Yönetim TM-1 Zihin Engelliler Öğretmenliği (*) YGS-4 Muhasebe ve Finansal Yönetim Fakülte)TM-1

34 TÜRKÇE SOSYAL ALANINDA BULUNAN BÖLÜMLER
Acil Yardım ve Afet Yönetimi(Yüksekokul)YGS-2 Kültür Yönetimi TS-1 Arkeoloji TM-3 Küresel ve Uluslararası İlişkiler TM 2 Arkeoloji ve Sanat Tarihi TS-1 Medya ve İletişim TS-1 Avrupa Birliği İlişkileri TM-2 Medya ve İletişim Sistemleri TS-1 Azerbaycan Türkçesi ve Edebiyatı TS-2 Moda Tasarımı YGS-5 Basın ve Yayın TS-1 Okul Öncesi Öğretmenliği (*)YGS-5 Bilgi ve Belge Yönetimi TM-1 Özel Eğitim Öğretmenliği (*)YGS-4 Coğrafya TS-1 Pazarlama(Fakülte) TM-1 Coğrafya Öğretmenliği (*) TS-1 Pazarlama (Yüksekokul)YGS-6 Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları TS-2 Prehistorya TM-3 Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri TM-1 Prehistorya ve Ön Asya ArkeolojisiTM-3 Çocuk Gelişimi(Fakülte) TM-3 Psikoloji TM-3 Çocuk Gelişimi(Yüksekokul) YGS-5 Radyo, Sinema ve Televizyon TS-1 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğr(*) YGS-4 Radyo ve Televizyon TS-1 Dünya Dinleri TS-1 Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık TM-3 Ebelik (Fakülte) MF-3 Reklam Tasarımı ve İletişimi TS-1 Ebelik (Yüksekokul)YGS-2 Reklamcılık TS-1 Edebiyat Programları TM-3 Reklamcılık ve Halkla İlişkiler TS-1 Ekonomi TM-1 Sanat Tarihi TS-2 Ekonomi Politik ve Toplum Felsefesi TM-3 Sanat ve Sosyal Bilimler ProgramlarıTM-3 Ekonomi-Yönetim Bilimleri Programları TM-1 Sanat Yönetimi TS-2 Eşit Ağırlıklı Programlar(Fakülte) Sınıf Öğretmenliği (*)TM-2 Eşit Ağırlıklı Programlar(Yüksekokul) Sinema ve Televizyon TS-1

35 TÜRKÇE SOSYAL ALANINDA BULUNAN BÖLÜMLER
Felsefe TM-3 Siyaset Bilimi TM-2 Felsefe Grubu Öğretmenliği (*) TM-3 Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkilerTM-2 Gastronomi (Yüksekokul) YGS-4 Sosyal Bilgiler Öğretmenliği (*) TS-1 Gazetecilik TS-1 Sosyal Hizmetler (Fakülte) TM-3 Görme Engelliler Öğretmenliği (*) YGS-4 Sosyal Hizmetler (Yüksekokul)YGS-5 Görsel İletişim Tasarsımı TS-1 Sosyal Programlar TM-3 Halkbilim TS-1 Sosyoloji TM-3 Halkla İlişkiler TS-1 Sözel Programlar (Yüksekokul)YGS-4 Halkla İlişkiler ve Reklamcılık TS-1 Sümeroloji TS-2 Halkla İlişkiler ve Tanıtım TS-1 Tarih TS-2 Hemşirelik (Fakülte) MF-3 Tarih Öğretmenliği (*) TS-2 Hemşirelik (Yüksekokul) YGS-2 Televizyon Haberciliği ve Programcılığı TS-1 Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri MF-3 Turist Rehberliği (Alm.,Fra.,İng.) DİL-1 Hititoloji TS-2 Turizm Rehberliği (Batı Dilleri) DİL-2 İktisadi Programlar TM-1 Turizm Rehberliği (Doğu Dilleri) DİL-3 İktisat TM-1 Turizm Animasyonu (Yüksekokul) YGS-4 İlahiyat YGS-4 Türk Dili ve Edebiyatı TS-2 İletişim TS-1 Türk Dili ve Edebiyatı Öğr. (*) TS-2 İletişim Bilimleri TS-1 Türk Halkbilimi TS-1 İletişim Sanatları TS-1 Türkçe Öğretmenliği (*) TS-2 İletişim Tasarımı TS-1 Uluslar arası, İktisat, İşletme Programları TM-1 İ nsan Kaynakları Yönetimi (fakülte) TM-1 Uluslararası İlişkiler TM -2 İnsan Kaynakları Yönetimi (Yüksekokul) YGS-6 Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği TM-2 İşitme Engelliler Öğretmenliği (*) YGS-4 Üstün Zekalılar Öğretmenliği (*) YGS-6 İşletme TM-1 Yaygın Din Öğretimi ve Uygulamaları YGS-4 İşletme Bilgi Yönetimi(Yüksekokul)YGS-6 Yeni Medya TS-1 İşletme-Ekonomi TM-1 Zihin Engelliler Öğretmenliği (*) YGS-4

36 YABANCI DİL ALANINDA BULUNAN BÖLÜMLER
Alman Dili ve Edebiyatı DİL-1 Leh Dili ve Edebiyatı DİL-2 Almanca Öğretmenliği DİL-1 Mütercim-Tercümanlık ( Alm.,Fra.,İng.)DİL-1 Amerikan Kültürü ve Edebiyatı DİL-1 Mütercim-Tercümanlık (Batı Dilleri)DİL-2 Arap Dili ve Edebiyatı DİL-3 Mütercim-Tercümanlık (Doğu Dilleri)DİL-3 Arapça Öğretmenliği DİL-3 Okul Öncesi Öğretmenliği (*)YGS-5 Arnavutça Dil-2 Otel Yöneticiliği(Yüksekokul)YGS-6 Boşnakça DİL-2 Rus Dili ve Edebiyatı DİL-3 Bulgar Dili ve Edebiyatı DİL-2 Sınıf Öğretmenliği tm-2 Çağdaş Yunan Dili ve Edebiyatı DİL-2 Sinoloji DİL-3 Çeviribilim ( Alm.,Fra.,İng.)DİL-1 Siyaset Bilimi ve Ulus. İlişkiler TM-2 Çeviribilim (Batı Dilleri)DİL-2 Siyaset Bilimi ve Ulus.İlişkiler EA-2 Çeviribilim (Doğu Dilleri)DİL-3 Turist Rehberliği ( Alm.,Fra.,İng.)DİL-1 Çin Dili ve Edebiyatı DİL-3 Turist Rehberliği (Batı Dilleri)DİL-2 Dil Ağırlıklı Programlar DİL-1 Turist Rehberliği (Doğu Dilleri)DİL-3 Dil Bilimi( Alm.,Fra.,İng.) DİL1 Turizm Animasyonu (Yüksekokul) YGS-4 Dil Bilimi(Batı Dilleri)DİL-2 Turizm İşletmeciliği (Fakülte) TM-1 Dil Bilimi(Doğu Dilleri) DİL-3 Turizm İşletmeciliği(Yüksekokul) YGS-6 Eski Yunan Dili ve Edebiyatı DİL-2 Turizm ve Otel İşl. (Fakülte) TM-1 Fars Dili ve Edebiyatı DİL-3 Turizm ve Otel İşl. (Yüksekokul) YGS-6 Fransız Dili ve Edebiyatı DİL-1 Turizm ve Otelcilik (Fakülte)TM-1 Fransızca Öğretmenliği DİL-1 Turizm ve Otelcilik(Yüksekokul) YGS-6 Gürcü Dili ve Edebiyatı DİL-3 Uluslararası Finans(Fakülte) TM-1 Hırvat Dili ve Edebiyatı DİL-2 Uluslararası Finans (Yüksekokul) YGS-6

37 YABANCI DİL ALANINDA BULUNAN BÖLÜMLER
Hindoloji DİL-3 Uluslararası İlişkiler TM -2 Hungaroloji DİL-2 Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği TM-2 İngiliz Dil Bilimi DİL-1 Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret TM-1 İngiliz Dili ve Edebiyatı DİL-1 Uluslararası Lojistik Yönetimi (Fakülte) TM-1 İngiliz Dili ve Karşılaştırmalı Edb. DİL-1 Uluslararası Ticaret (Fakülte) TM-1 İngilizce Öğretmenliği DİL-1 Uluslararası Ticaret (Yüksekokul)YGS-6 İngilizce Öğretmenliği (AÖF) DİL-1 Uluslararası Ticaret ve Finansman TM-1 İspanyol Dili ve Edebiyatı DİL-2 Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik (Fakülte) TM-1 İtalyan Dili ve Edebiyatı DİL-2 Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik(Yüksekokul)YGS-6 Japon Dili ve Edebiyatı DİL-3 Uluslararası Ticaret ve Lojistik (Fakülte) TM-1 Japonca Öğretmenliği DİL-3 Uluslararası Ticaret ve Lojistik (Yüksekokul)YGS-6 Karşılaştırmalı Edebiyat ( Alm.,Fra.,İng.)DİL-1 Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi TM-1 Karşılaştırmalı Edebiyat (Batı Dilleri)DİL-2 Urdu Dili ve Edebiyatı Karşılaştırmalı Edebiyat (Doğu Dilleri)DİL-3 Yunan Dili ve Edebiyatı DİL-2 Kore Dili ve Edebiyatı DİL-3 Yunanca DİL-2 Latin Dili ve Edebiyatı DİL-2

38 Son Olarak; Lisede uygun ders seçmek; başarılı bir ortaöğretime,
Başarılı bir ortaöğretim; en uygun yüksek öğretim programına, Bu da; Daha güvenli bir geleceğe taşınmaktır.


"SINIF GEÇME SİSTEMİ VE DERS SEÇİMİ KADIKÖY ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları