Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İş Zekası Business Intelligence Sunum

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İş Zekası Business Intelligence Sunum"— Sunum transkripti:

1 İş Zekası Business Intelligence Sunum

2 Yönetim ve Karar Verme Yönetim
Örgütsel amaçlara etkin ve verimli olarak ulaşmak maksadıyla; Mevcut kaynakların(insan, para, enerji,malzeme, yer,zaman) Planlanması, örgütlenmesi, Çalışan davranışlarının hedefe yöneltilmesi, Faaliyetlerin koordine ve kontrol edilmesi süreci... Management is a process by which organizational goals are achieved through the use of resources (people, money, energy, materials, space, time).

3 Yöneticinin Görevi ve Karar Verme (2)
Karar ve Karar Verme Decision refers to a choice that individuals and group make among two or more alternatives. Decision making is a systematic process composed of three major phases: intelligence, design and choice (Simon 1977), with the implementation phase added later. Karar, iki veya daha fazla seçenek arasından seçim yapma…

4 Yöneticinin Görevi ve Karar Verme
Yöneticilerin bir işletmedeki üç ana rolü Bireylerarası roller Bilgi sağlama rolü Karar almaya ilişkin roller Managers have three basic roles: Interpersonal roles: figurehead, leader, liaison Informational roles: monitor, disseminator, spokesperson Decisional roles: entrepreneur, disturbance handler, resource allocator, negotiator.

5 Yöneticiler karar verirken neden IT desteğine ihtiyaç duyarlar?
Seçenekler sürekli artmakta, Zaman Baskısı Altında KARAR gerekliliği, Daha Karmaşık Karar vericiler ve kullanılacak bilgiler farklı mekanlarda bulunabilmektedir.

6 İş Zekası (Business Intelligence)?
Business Intelligence (BI) refers to applications and technologies for consolidating, analyzing, and providing access to vast amounts of data to help users make better business and strategic decisions. Clicking on the logos above will take you to each company’s home page. Yönetici veya kullanıcıya, daha fazla enformasyon ile karar almalarına yardımcı olmak maksadıyla; veriye erişim sağlayan, analiz eden ve düzenleyen yazılım araçları, veri tabanı, (Laudon &Laudon : 49)

7 İş Zekası Çözümlerinin Faydaları
İş Zekası Çözümleri (Business Intelligence) şirketlerin sahip oldukları verilerden en hızlı ve kolay şekilde kazanç üretmelerine yönelik bir alandır.

8 İş Zekası Kapsamı Uygulama Örnekleri

9 Uygulama Örnekleri Microsoft GeoFlow

10

11 BI, Göstergeler ve KPI (Key Performance Indicator)

12 İş Zekası Kapsamı Büyük Firmalar
SAP NetWeaver Valero Dashboard, Operasyon Merkezi

13 Valero Enerji, ABD en büyük petrol rafinerilerinden
Kurulan BI sayesinde: Her tesisin performansı değerlendirilebilmekte, Plandan bir sapma olması halinde ANINDA yol gösterici referanslar sunabilmektedir. 16 rafineride yılda 230 milyon USD tasarruf…

14 İş Zekası Kapsamı Küçük İşletmelerde
excel… macro veya veri komutları ile senaryolar, what if analizleri…

15 BI, kullanılmakta olan sistemlerden (ERP, MRP, CRM…) farkı
Mevcut sistemler Online Transaction Processing (OLTP), olay gerçekleştikten sonra verilerin kayıt edilmesi ve bunlar üzerinden işlem yapma BI, Online Analytical Processing (OLAP), birçok farklı raporlara, istenen kriterlerle, anında ve birçok kanaldan ulaşmayı sağlıyor.

16 BI yazılım sunan büyükler

17 Pazar Büyüklüğü Yıl Milyar $ Artış 2011 11 2012 12 16% 2013 14 7% 2014
17 21%

18 Gelecek Trendler Öngörüsel Analiz Self-service BI Bulut BI
Bir olayın gelecekteki sonucu ya da bir durumun oluşma olasılığını öngörebilen sadece veri tabanına bağlı olmayan öngörü verebilen sistemler, Self-service BI Son kullanıcılar IT çalışanlara ihtiyaç duymadan istedikleri uygulamaları çalıştıabilecekler Bulut BI

19 Gelecek Trendler İşbirlikçi BI Sistem kullanıcıların
olaya girip ekleme yapabilecekleri uygulamalar Mobil BI

20 Gelecek Trendler Akıllı Alarmlar Entegre edilebilir Konum duyarlı
Sadece mevcut veritabanına bağlı kalmayıp, , sosyal medya web gibi bir çok kaynaktan verinin çekilerek kullanılması, Konum duyarlı

21


"İş Zekası Business Intelligence Sunum" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları