Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ALAN SEÇİMİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ALAN SEÇİMİ."— Sunum transkripti:

1 ALAN SEÇİMİ

2 Bu Süreçte Dikkat Etmemiz Gerekenler

3 Öğrencimizin ilgileri, yetenekleri:
Sorularımız: Çocuğunuzun çizime ilgisi var mı? Çocuklarla vakit geçirmeyi seviyor mu? Yemek yapmayı hiç denedi mi? Saç yapmayı seviyor mu? Modaya, giysi tasarımına ilgisi var mı? Evde bozulmuş aletleri tamir etmeye hiç kalkıştı mı?

4 Öğrencimizin sağlık durumu:
Sorularımız: Astımı var mı? El-kol kaslarında sorun var mı? Gözlerinde bir sorun var mı? Ağır şeyler kaldırabilir mi? Uzun saatler çalışabilir mi?

5 Öğrencimizin ders başarısı:
Sorularımız: Matematik dersi nasıl? Geometri dersi nasıl? Kimya dersi nasıl? Fizik dersi ne durumda? Yabancı dili iyi mi?

6 Öğrencimizin genel başarısı: İlköğretimdeki diploma puanı?
Sorularımız: İlköğretimdeki diploma puanı? İlk dönem karnesi? 2.dönemdeki sınavları? Sınıf içindeki tahmini sıralaması?

7 Ailenin maddi durumu:

8 Öğrencimizin kişilik özellikleri:
Sorularımız: Çekingen? İkna gücü yüksek? Girişimci? Kurallara bağlı? Nesnelerle uğraşmayı seven? Hırslı? Başına buyruk?

9 Çocuğunuz okumak istiyor mu? Liseyi bitirecek mi?
Aslında en önemli sorumuz belki de: Çocuğunuz okumak istiyor mu? Liseyi bitirecek mi?

10 Bütün bu unsurları dikkate alarak alan tercihlerimizi yapacağız
Bütün bu unsurları dikkate alarak alan tercihlerimizi yapacağız. Unutulmaması gereken çocuğunuzun sadece bu okuldaki ya da Kartal’daki 9.sınıf öğrencileriyle değil, İstanbul’daki hatta belki diğer şehirlerdeki tüm 9.sınıf öğrencileriyle yarıştığı....

11 Kimlik ve Okul Bilgileri 9.Sınıf İlköğretim Bilgileri T.C Kimlik No
ÖĞRENCİ BİLGİLERİ Kimlik ve Okul Bilgileri 9.Sınıf İlköğretim Bilgileri T.C Kimlik No Mezun Olduğu Okul Adı Soyadı Okul No Kayıtlı Olduğu Okul İlköğretim Diploma Puanı 9.Sınıf Yıl Sonu Başarı Puanı TERCİH BİLDİRİM FORMU VE DEĞERLENDİRME TABLOSU Sıra No Tercih Edilen 9.Sınıf Yıl Sonu Başarı Puanı X 0.60 (A) İlköğretim Diploma Puanı X (B) Alana Yerleştirme Puanı (C = A+B) Alan Adı Okul Adı 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Tercihler tarafımızdan yapılmıştır Görülmüştür Öğrencinin Velinin Müdür Yardımcısının İmza

12 Alanlarla ilgili ayrıntılı bilgi için:

13 Bizim Okulumuz İçin Alan Bilgileri
Okulumuzda şu an için 3 alan vardır: Çocuk Gelişimi Grafik ve Fotoğrafçılık Yiyecek-İçecek Hizmetleri

14 ÇOCUK GELİŞİMİ Üniversitedeki 4 Yıllık Bölümler (Ek Puanlı)
Çocuk Gelişimi (Yüksekokul) YGS-5 Görme Engelliler Öğretmenliği YGS-4 İşitme Engelliler Öğretmenliği YGS-4 Okul Öncesi Öğretmenliği YGS-5 Özel Eğitim Öğretmenliği YGS-4 Sosyal Hizmet (Yüksekokul) YGS-5 Üstün Zekalılar Öğretmenliği YGS-6 Zihin Engelliler Öğretmenliği YGS-4

15 ÇOCUK GELİŞİMİ Çocuk Gelişimi Sosyal Hizmetler
Üniversitedeki 2 Yıllık Bölümler (Sınavsız Geçiş) Çocuk Gelişimi Sosyal Hizmetler

16 GRAFİK VE FOTOĞRAF Grafik Tasarımı (M.T.O.K.) YGS-5
Üniversitedeki 4 Yıllık Bölümler (MTOK Kontenjanı) Grafik Tasarımı (M.T.O.K.) YGS-5

17 GRAFİK VE FOTOĞRAF Üniversitedeki 2 Yıllık Bölümler (Sınavsız Geçiş)
Basım ve Yayın Teknolojileri Basın ve Yayıncılık Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Grafik Tasarımı Halıcılık ve Kilimcilik Marka İletişimi Mimari Dekoratif Sanatlar Reklamcılık

18 YİYECEK-İÇECEK HİZMETLERİ
Üniversitedeki 4 Yıllık Bölümler (Ek Puanlı) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Yüksekokul) YGS-4 Gastronomi (Yüksekokul) YGS-4 Konaklama İşletmeciliği (Yüksekokul) YGS-6 Konaklama ve Turizm İşletmeciliği(Yüksekokul) YGS-6 Seyahat İşletmeciliği (Yüksekokul) YGS-6 Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği (Yüksekokul) YGS-5 Turizm İşletmeciliği (Yüksekokul) YGS-6 Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik (Yüksekokul) YGS-6 Turizm Rehberliği (Yüksekokul) DİL-1 Turizm ve Otel İşletmeciliği (Yüksekokul) 4 YGS-6 Turizm ve Otelcilik (Yüksekokul) YGS-6 Yiyecek-İçecek İşletmeciliği (Yüksekokul) YGS-6

19 YİYECEK-İÇECEK HİZMETLERİ
Üniversitedeki 4 Yıllık Bölümler (MTOK Kontenjanı) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (MTOK) YGS-4 Rekreasyon Yönetimi (M.T.O.K.) YGS-3 Turizm İşletmeciliği (M.T.O.K.) YGS-6 Turizm Rehberliği (M.T.O.K.) DİL-1

20 YİYECEK-İÇECEK HİZMETLERİ
Üniversitedeki 2 Yıllık Bölümler (Sınavsız Geçiş) Aşçılık İkram Hizmetleri Turizm ve Otel İşletmeciliği Turizm ve Seyahat Hizmetleri Kültürel Miras ve Turizm Otobüs Kaptanlığı Turizm Animasyonu Turizm Rehberliği

21 Meslek Liseleri İçin Tarihler
Öğrencilerimiz öğrenim görmek istedikleri meslek/endüstri meslek liselerine başvuruları, formları kendi okullarından Mayıs ayında alarak yapacaklardır.

22 Meslek Liseleri İçin Tarihler
Alanlara kesin kayıtlar Ağustos sonunda yapılacaktır ( MEB sonuçları hemen açıkladığı takdirde ). Kesin kaydını son gün de yaptırmayan öğrenciler kayıt hakkını kaybederler.

23 Teknik Liseler Teknik liseler, Meslek Liselerinden daha farklı ve gelişmiş ders programları uygular. Teknik Liselere başvurular okuldan bir başka form alınarak e-okul sistemi üzerinden yapılacaktır.

24 Teknik Liseler İçin Başvuru Şartları
9.sınıfı doğrudan veya ortalama ile geçmiş olması gerekir, Dil ve Anlatım, matematik, fizik ve kimya derslerinden başarılı olması, Yılsonu başarı ortalamasının da en az olması gerekir.

25 Teknik Liseler İçin Başvuru Şartları
Bir öğrenci en fazla 3 teknik liseye başvurabilir, Öğrenciler söz konusu 4 dersin yıl sonu başarı puanlarının toplamına göre sıralanır.

26 ÖĞRENCİNİN ALAN ve MESLEK SEÇİMİNDE AİLELERE ÖNERİLER

27 Çocuğunuzun ders başarısını, ilgi ve yeteneklerini, serbest zamanlarında ne tür etkinliklerde bulunduğunu gözlemleyin.

28 Seçmeyi düşündüğü mesleklerle ilgili araştırmayı birlikte yapın (çalışma ortamı, koşulları, çalışanlarda aranan nitelikler, meslekte ilerleme, kazanç, mesleğin geleceği vb..)

29 Bazen anne-babalar çocuklarının ilgi, yetenek ve isteklerini dikkate almadan kendilerine ait kurulu bir düzeni devam ettirmeleri için (baba kuaför/berber ve çocuğunun dükkanı ileride devralması vb.) onlara telkinde bulunmakta, hatta zorlamaktadırlar. Bireysel farklılıkları dikkate almak gerekmektedir.

30 Dinlediğiniz için teşekkür ederiz.....
Kartal Kız Teknik ve Meslek Lisesi Rehberlik Servisi


"ALAN SEÇİMİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları