Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Mesleki Bilgi Sistemi, yaşam boyu sürecek öğrenme ve gelişim yolculuğunda siz ailelere ve çocuklarınıza rehberlik etmeyi amaçlamaktadır. www.http://mbs.meb.gov.tr.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Mesleki Bilgi Sistemi, yaşam boyu sürecek öğrenme ve gelişim yolculuğunda siz ailelere ve çocuklarınıza rehberlik etmeyi amaçlamaktadır. www.http://mbs.meb.gov.tr."— Sunum transkripti:

1 Mesleki Bilgi Sistemi, yaşam boyu sürecek öğrenme ve gelişim yolculuğunda siz ailelere ve çocuklarınıza rehberlik etmeyi amaçlamaktadır. www.

2 SEVGİLİ ANNE BABALAR; ÇOCUĞUM,
MESLEK LİSESİNE Mİ, GENEL LİSEYE Mİ GİTSİN? HANGİ MESLEĞİ SEÇMELİ? NELERİ YAPMAKTAN HOŞLANIR? www.

3 http://mbs.meb.gov.tr HANGİ ALANLARDA YETENEKLİ?
ANNE BABA OLARAK MESLEK SEÇİM SÜRECİNDE ONA NASIL YARDIMCI OLABİLİRİM? SORULARININ CEVABINI ÖĞRENMEK İÇİN REHBERİNİZ ULUSAL MESLEKİ BİLGİ SİSTEMİ

4 ULUSAL MESLEKİ BİLGİ SİSTEMİ(MBS)
ÜLKEMİZDE HAYAT BOYU SÜRECEK ÖĞRENME VE GELİŞİM YOLCULUĞUNDA HEM ÇOCUKLARA HEM SİZLERE REHBERLİK ETMEYİ AMAÇLAYAN WEB TABANLI BİR SİSTEMDİR. ÖĞRENCİLER, ÇALIŞANLAR, İŞSİZLER, EMEKLİLER, ENGELLİLER, KISACA TÜM BİREYLER BU SİSTEMDEN YARARLANABİLİR.

5 MBS ÜÇ ANA BOYUTTAN OLUŞMAKTADIR.
KENDİNİ TANIMA İŞ OLANAKLARI EĞİTİM FIRSATLARI www.

6 1. KENDİNİ TANIMA Mesleki gelişim sürecinde seçeceği okul türüne, alan/dal/bölüme karar verirken çocuğunuzu tanımanız ve kendisini tanıması için ona destek olmanız çok önemlidir. www.

7 Bu süreçte çocuğunuzun; Nelerden hoşlandığını? Neleri yapabildiğini?
Hangi mesleklerin ona uygun olabileceğini www.

8 2. EĞİTİM FIRSATLARI ÇOCUĞUNUZUN EĞİTİM HAYATINA YÖN VERİRKEN VE EĞİTİM FIRSATLARINI DEĞERLENDİRİRKEN, FARKLI OKUL TÜRLERİNE, ALAN/DAL/DERSLERİ TANITAN BİLGİLERE, NASIL VE NERELERDEN BURS ALABİLECEĞİNE, www.

9 ULUSLAR ARSI EĞİTİM FIRSATLARININ NELER OLDUĞUNA,
GİDEBİLECEĞİ KURSLARA VB. İLİŞKİN BİLGİLERE “EĞİTİM FIRSATLARI” BAŞLIĞINDAN ULAŞABİLİRSİNİZ. www.

10 3. İŞ OLANAKLARI Çocuğunuzun seçebileceği/seçmiş olduğu alan/dal ve bölüme yönelik mesleklerin özellikleri, meslekleri gerektirdiği yetenek, ilgi, kişisel özellik ve eğitim hakkında bilgi sahibi olmak çok önemlidir. www.

11 MBS içerisinde “iş olanakları” bölümünü kullanarak
Mesleklerin sektörlere göre dağılımını, Çalışma ortamı ve koşullarını, www.

12 İş arama yöntemlerini vb. öğrenebilirsiniz.
Bunun yanında iş hayatı için gerekli olan; Özgeçmiş hazırlamaya İş arama kaynaklarına İş görüşmesi becerilerine Çalışma hayatına ilişkin mevzuat ili ilgili bilgilere de bu bölümden ulaşabilirsiniz. www.


"Mesleki Bilgi Sistemi, yaşam boyu sürecek öğrenme ve gelişim yolculuğunda siz ailelere ve çocuklarınıza rehberlik etmeyi amaçlamaktadır. www.http://mbs.meb.gov.tr." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları