Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI"— Sunum transkripti:

1 GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI
Aktin KILIÇ Bilişim Teknolojileri Öğretmeni

2 İNTERNET Dünyamızı değiştiriyor Ailenin yeni bir üyesi
Hayatımızın vazgeçilmez bir parçası Bir tıkla uzakları yakınlaştıran Eşsiz bir bilgi kaynağı, kütüphane Bir okul, banka şubesi, bilet satış ofisi Amacına uygun ve bilinçli kullanıldığında, mükemmel teknoloji Kötü amaçlarla kullanıldığında bir suç aleti

3 Dünyada İnternet Kullanımı
2 milyardan fazla kişi internet kullanıyor. 1 milyardan fazla kişi sosyal ağ sitelerine üye. 5 milyardan fazla cep telefonu kullanıcısı var.

4 Türkiye’de İnternet Kullanımı
40 milyondan fazla internet kullanıcısı var. Kullanıcıların %78’i sosyal paylaşım ağları için internete giriyor. 12-24 yaş arası kullanıcı oranı, %47 Cep telefonundan internet kullanımı 8.5 milyon kişi

5 Türkiye’de İnternet Kullanımı
Microsoft tarafından analiz edilen malware sayıları

6 1 DAKİKADA İNTERNETTE NELER OLUYOR?

7 İnternet İnternetten yararlanmak herkesin temel hakkıdır. İnternet, sizi istediğiniz yere götüren uçan halı gibidir. İnternet, dünyamıza açılan bir özgürlük penceresidir. O hâlde, Evinizin dış kapısını ardına kadar açık bırakır mısınız? Her pencereden başınızı çıkarıp bakar mısınız?

8 Çocuklarınızı Koruyun!!!
Çocuklarınızla, çevrimiçinde neleri sevdikleri ve görüştükleri arkadaşları hakkında sık sık konuşun. Eğlenceye katılın. Çocuğunuzla ve webdeki diğer arkadaşlarıyla beraber oyun oynayın. Ya da onlar oynarken yanlarında oturun. Bilgisayarları ve oyun aygıtlarını oturma odası gibi merkezi bir konuma yerleştirin. Çocuklarınızın çevrimiçindeyken neler yaptıklarını görün ve işitin.

9 www.guvenlinet.org Çocuk Profili Aile Profili
Güvenli internet hizmetini kullanın! İnternetteki zararlı içeriklerden ailenizi korumak için güvenli internet hizmetini kullanın. Güvenli İnternet, iki farklı profil seçeneği sunar: Çocuk Profili Aile Profili

10

11 İhbar Edin!!! www.ihbarweb.org.tr 0 (312) 582 82 82
5651 sayılı yasanın 8. maddesinde yer alan; İntihara Yönlendirme, Çocukların Cinsel İstismarı, Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Kullanılmasını Kolaylaştırma, Sağlık için Tehlikeli Madde Temini, Müstehcenlik, Fuhuş, Kumar Oynanması için Yer ve İmkân Sağlama, Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar ile ilgili yeterli şüpheye sahip olduğunu düşündüğünüz içeriği, aşağıda yer alan ilgili alandan seçim yaparak ihbar edebilirsiniz. 0 (312)

12 İnternetin Güvenli Kullanımı
İlköğretim çağındaki çocuklarımızın İnterneti güvenli kullanmayı öğrenmeleri ve bu konuda bilinçlenmeleri amacıyla hazırlanan Güvenli Çocuk, eğitim ve eğlenceyi birleştiren oyunlar ve çok çeşitli etkileşimler içerecek şekilde tasarlanmıştır. Sitede, Güvenli Çocuk Kulübü, Oyun Parkı, Benim Sayfam, Neşeli Kutular, Neler Olmuş, Neler Olacak, Bilgi Dolabı, Eğlence Köprüsü ve Web Gözcüsü gibi bölümler bulunmaktadır.

13 Beni dinlediğiniz için…
TEŞEKKÜRLER! Beni dinlediğiniz için…


"GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları