Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "VERİMLİ DERS ÇALIŞMA."— Sunum transkripti:

1 VERİMLİ DERS ÇALIŞMA

2 ÖNCELİKLE ÖĞRENCİ HEDEFİNİ BELİRLEMELİDİR
Ne yapmak istiyorsun? Ne zaman yapmak istiyorsun? Bunu yapmak sana ne kazandıracak? Bunu yapmayı gerçekte ne kadar istiyorsun?

3 İLERİYE YÖNELİK AMAÇLARIMIZI BELİRLEMENİN ÖNEMİ

4 AMAÇ BELİRLEMENİZ: Dikkatimizin dağılmamasına Daha az hayal kurmamıza
Planlı ve programlı çalışmamıza yardım eder.

5 NASIL DERS ÇALIŞMALIYIM ?
1- Gözden geçirin 2- Soruya dönüştürün 3- Dersi çalışın 4- Tekrar edin

6 TEKRAR, TEKRAR, TEKRAR!!! Öğrenilen bir bilgi 1 saat içinde % 40 oranında unutulmaktadır. Tekrar edilmediği takdirde öğrenilen bilginin 1gün sonra %60 ‘sı unutulmaktadır. Eğer tekrar edilmezse 7 gün sonra öğrendiğimizden bize sadece % 25′i kalmaktadır

7 PLANLI ÇALIŞMAK 1-TÜRKÇE ve EDEBİYAT NASIL ÇALIŞILMALI?
2-TARİH DERSİ NASIL ÇALIŞILMALI? 3-COĞRAFYA DERSİ NASIL ÇALIŞILMALI? 4-MATEMATİK(CEBİR) DERSİ NASIL ÇALIŞILMALI? 5-GEOMETRİ DERSİ NASIL ÇALIŞILMALI? 6-FİZİK DERSİ NASIL ÇALIŞILMALIDIR? 7-KİMYA DERSİ NASIL ÇALIŞILMALI? 8-BİYOLOJİ DERSİ NASIL ÇALIŞILMALI?

8

9 TAKTİKLER 1)Başarılı olmak için bir amaç, bir hedef koy kendine. VE Niçin ders çalışmalıyım Sorusunu sor 2) Birden fazla ve doğru kaynaklardan çalışmaya özen göster 3)Derslerinizi daima masa başında çalışınız. 4)Ders çalışırken birden çok duyu organın aktif olsun. Yeri geldiğinde odan içerisinde, yastığa, duvara veya aynaya çalıştığın konuları anlat 5) Genelde bir sözel dersten sonra bir sayısal ders çalışmaya özen göster.

10 TAKTİKLER 8) Konu çalışırken önemli gördüğün yerlerin altını renkli kalemlerle çiz. 9)Çalışma ortamında dikkatini dağıtacak afiş, poster gibi uyarıcıların olmaması gerekir 11)Konu çalışması yapmadan konuyla ilgili testleri ve soruları çözme. Önce konuya hakim ol sonra soru çöz 13)Okulda işlediğiniz konuları akşam tekrar etmeyi alışkanlık haline getir. 14)Anlamadığın, zorlandığın derslere biraz daha zaman ayır. Bu dersleri görmezlikten gelmek veya kaçmak sorunu çözmez

11 HEDEF BELİRLE DERSE ÖN HAZIRLIK PLANLI ÇALIŞMA
BAŞARININ YOLUNU, UNUTMA… HEDEF BELİRLE DERSE ÖN HAZIRLIK PLANLI ÇALIŞMA       DİNLENME TEST TEKNİĞİNİ BİLME MOTİVASYON VERİMLİ ÇALIŞMA       DERSLERİ TEKRAR ETMEDİR

12 TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ

13 Sınavla İlgili Şikayetler
İLK DOĞRU GÖRDÜĞÜM CEVABI İŞARETLİYORUM, DİĞERLERİNE BAKMIYORUM. UZUN SORULARI HİÇ OKUMUYORUM. ÇOK TELAŞA KAPILIYORUM. SINAVDA ÇÖZEMEDİĞİM SORU İLE KARŞILAŞINCA SİNİRLENİP SINAVA KÜSÜYORUM.

14 Sınavla İlgili Şikayetler
ZAMANI YETİŞTİREMİYORUM SORULARA TAKILIP KALIYORU SINAV BİR AN ÖNCE BİTSİN İSTİYORUM, SIKILIYORUM.

15 Test çözmede 3 unsur etkilidir
BİLGİ-YORUM-HIZ BÜTÜN MESELE, ELİNİZDEKİ BİLGİYİ DOĞRU YORUMLAYARAK HANGİ SORUDA KULLANACAĞINIZI BİLMEKTE VE HIZLI OLMAKTA.

16 BİLGİ:Öğrenme ile kazanılır. Tekrar ile pekiştirilir
BİLGİ:Öğrenme ile kazanılır. Tekrar ile pekiştirilir. Test çözme tekniğini kullanmanın temelini teşkil eder. YORUM: öğrenilen ve tekrar ile pekiştirilen bilgi ile ilgili düşünce geliştirme veya bilgiye farklı açılardan bakabilme gücünü ifade eder. Test çözme tekniğinin geliştirilmesini sağlar. HIZ: kazanılan bilgiye ve elde edinilen yorum gücüne zaman kısıtlaması içinde çözülmesidir. Hız, test çözerken zamanı etkin bir biçimde kullanmamıza yardım eder.

17 TURLU SORU ÇÖZME YÖNTEMİ NEDİR
Önce bildiğiniz soruları yapıp bilmediklerinizi sonraya bırakma yöntemidir.

18 Bu yöntem testteki her soruyu incelemenize yardımcı olur.
Cevaplandırılmayan soruları soru kitapçığında bir işaret veya simge ile belirlemek o soruların ikinci turda daha kolay bulunmasını sağlar.

19 SORU ÇÖZERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

20 Soruda sizden ne isteniyorsa onu düşünmelisiniz.
Bazı sorular size kolay gelir ve cevabın böyle bir şık olamayacağını düşünürsünüz. Oysa bazen böyle kolay sorular sormak da bu işin tekniğinin bir parçasıdır.

21 Soru bizden ne istiyorsa sadece onu düşünmek ve her soruyu kendi mantığı içerisinde ele almalıyız.
Çeldiricilere Dikkat Bütün şıkları okuduktan sonra cevaba karar verin. Sizden kimi zaman “doğru” cevap değil,“en doğru” cevap istenir.

22 Paragraf tipli sorularda genellikle paragraftan önce soru kökünün okunması paragrafın ikinci kez okunması zorunluluğunu önler. Soru kökünü okuyan zihin paragrafı okurken cevabı bulma eğiliminde olur.

23 Öncelikle sorunun okunup anlaşılması daha sonra cevabın düşünülmesi gerekir.
Kesinlikle soruyu okurken cevabı düşünmeyin. Her iki durumun bir birinden ayrılması gerekmektedir.

24 Oku Anla 3’lü AŞAMA Uygula

25 Yanlış şıkları elemek doğru cevabı bulmanızı kolaylaştırır.
Soruları okurken hızınız kesecek olan dudak kıpırdatarak okumaktan uzak durun. Her kelimenin altını çizmeyin. Bu size zaman kaybettirir.

26 TESTTE BAŞARI İÇİN Belleğinizi güçlendirmeli (öğrendiklerinizi hayatınızla bağdaştırmaya çalışın) Öğrenilen her konu ile ilgili yeterince soru çözülmelidir. Kolaydan zora doğru bir yol izlenmelidir. Mümkün olduğunca farklı kaynaklardan yararlanılmalıdır. Soru kökleri çok iyi okunmalı soruda ne istendiği çok iyi anlaşılmalıdır. Soru anlaşılmadan şıklara geçilmemelidir.

27 Soru kökleri okunurken olumlu ve olumsuz yönlerine dikkat edilmelidir.
Hiçbir bilginizin olmadığı soruları boş bırakma alışkanlığı kazanılmalıdır. Eleme yapılan şıklar arasında ilk akla gelen şıkkın doğru olma olasılığı yüksektir. Yorulduğunuzu hissettiğiniz anlarda kısa molalar verin. Mümkünse bu molaları bölümler arasında kullanın.

28 TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ Size bir slaytla öğretilemez.
Bu, bol bol soru çözerek kendi kendinize öğreneceğiniz bir durumdur.


"VERİMLİ DERS ÇALIŞMA." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları