Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Matematikten Neden Korkarız?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Matematikten Neden Korkarız?"— Sunum transkripti:

1

2 Matematikten Neden Korkarız?
MATEMATİK öcü DEĞİL!!! Matematikten Neden Korkarız? Hazırlayan: Metin YANIK

3 DİYORSA MUTLAKA İZLEYİN!
EĞER ÖĞRENCİMİZ, Matematik sınavında heyecanlanıyorum, Ders zamanı ayaklarım geri geri gidiyor. Tahtaya kalkmak benim için kabus. Konular daha zorlaşacak mı? DİYORSA MUTLAKA İZLEYİN!

4 Matematik Kaygısı Matematik kaygısı, Matematik dersine karşı duyulan duygusal bir tepkidir. Geçmişte yaşanmış olumsuz deneyimlerden kaynaklanır. Bu ileriki öğrenmeleri de engeller.

5 Bu Korkudan Nasıl Kurtulabilirsiniz?
Öncelikle matematiksel geçmişinizi tespit edin. İşlem kabiliyetiniz yetersiz ise Matematik temel konularını çalışmakla işe başlayabilirsiniz.

6 Bu Korkudan Nasıl Kurtulabilirsiniz?
Eğer işlem kabiliyetiniz düşük ise ders çalışmaya dört işlem, rasyonel sayılar ve işlemler konularıyla başlayabilirsiniz. İlköğretim öğrencileri özellikle dört işlem kabiliyetini (toplama, çıkarma, çarpma, bölme) çok iyi edinmiş olmalıdır.

7 Bu Korkudan Nasıl Kurtulabilirsiniz?
İşlem kabiliyetiniz iyi, fakat konuları anlamakta güçlük çekiyorsanız; ders çalışırken konuları kavramaya daha fazla vakit ayırmalısınız. Özellikle matematiğin en güç alanı çeşitli problem tiplerini birbirinden ayırt edebilmektir. Bu ayrımı yapabilme seviyesine gelene kadar konu çalışmasına devam edin.

8 Bu Korkudan Nasıl Kurtulabilirsiniz?
İşlem kabiliyetiniz iyi, konuları anlıyor fakat çok hata yapıyorsanız; çok örnek çözmelisiniz. Bir konuda kendinizden emin olana kadar örnek çözün.

9 Bu Korkudan Nasıl Kurtulabilirsiniz?
Olumsuz iç konuşmalara son verin “Bunu asla anlamam, bu problemi çözmem imkansız, başaramayacağım” gibi içinizde tekrarlanan iç konuşmalarınıza kulak vermeyin. Bunların insana hiçbir faydası yoktur.

10 Matematik dersine nasıl çalışılır?
İhtiyaç duyduğunuzda bilen birinden yardım isteyin. Ev ödevlerinde yapamadığınız soruları atlamayın. En kısa zamanda bu soruların çözümlerini bilen birinden öğrenin.

11 Matematik dersine nasıl çalışılır?
Sadece öğretmeni izleyerek konuyu anlayamayacağınızı unutmayın. Mümkün olduğunca çok örnek çözün.

12 Matematik dersine nasıl çalışılır?
Kuralları, formülleri, işlem basamaklarını küçük kartlara yazın. Bu kartlardan birini rastgele çekerek kural veya formül hakkında ne bildiğinizi kontrol edin. Bunu arkadaşlarınızla ya da aile fertlerinizle bir oyun haline getirebilirsiniz.

13 Matematik dersine nasıl çalışılır?
Konunun başlığını mutlaka yazın. Eve geldiğiniz zaman ödev yapmaya başlamadan önce defterinizdeki başlığı renkli bir kalemle çizin. Bu sizin ne yaptığınızı görmenize yardımcı olacaktır.

14 Matematik dersine nasıl çalışılır?
İşlem yaparken her basamağın yanına ne yaptığınızı kendi kendinize söyleyin.

15 Neden Matematik? UNUTULMAMALI Kİ
Matematik endüstrileşmiş toplumun hemen hemen her ürününde var. Hiçbir yüksek bina, bilgisayar, cep telefonu vb. matematik olmadan geliştirilemezdi.

16 Sonuç Bu nedenle matematik dersine sırf ders gözüyle bakmamalı ve hayatın ayrılmaz bir parçası gözüyle bakmalıyız.


"Matematikten Neden Korkarız?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları