Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ANNE BABALAR EV ÖDEVLERİNE NASIL YARDIMCI OLABİLİRLER?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ANNE BABALAR EV ÖDEVLERİNE NASIL YARDIMCI OLABİLİRLER?"— Sunum transkripti:

1 ANNE BABALAR EV ÖDEVLERİNE NASIL YARDIMCI OLABİLİRLER?
REHBER ÖĞRETMEN ESMA YALÇINER

2 EV ÖDEVİ NEDİR? Ev ödevleri, öncelikle okulda öğrenilen bilgi ve yaşantıların kalıcılığını sağlamak veya bu bilgi ve yaşantıları genişletmek amacıyla öğretmenler tarafından öğrencilere verilmektedir. Sınıftaki öğrenci sayısının fazla olması ve programda ayrılan zamanın yeterli olmaması gibi çeşitli nedenlerle öğrencilerin bireysel çalışmalarına ve uygulamalarına imkan verilemeyen durumlarda ev ödevleri, ders dışı etkinliklerin en önemlisi olmaktadır.

3 NİÇİN ÖDEVLER VERİLİR? Ödevler öğrencilerin, bilgi ve yeteneklerinin farkına varmalarını ve geliştirmelerini, eksik yönlerini tamamlamalarını, bağımsız ve düzenli ders çalışma alışkanlığı kazanmalarını, okul dışındaki bilgi kaynaklarını kullanmalarını ve verilen sorumluluğu yerine getirmeyi öğrenmelerini ve dolayısıyla derslerinde başarılı olmalarını sağlamaktadır.

4 ÖDEVLER BİR FIRSAT!!!!! Aynı zamanda ev ödevleri, siz anne babalara çocuklarının okul hayatıyla ilgilenmeleri için bir fırsat vermektedir. Sizler, çocuklarınıza uygun çalışma ortamı hazırlama, gerekli malzemeleri sağlama, istendiğinde yardımcı olma vb. gibi yollarla çocuklarınızın ev ödevlerinde, dolayısıyla eğitim ve öğretimlerinde önemli bir role sahip olmaktasınız.

5 Belki sizler de öğrenciyken ev ödevlerinden pek hoşlanmıyordunuz
Belki sizler de öğrenciyken ev ödevlerinden pek hoşlanmıyordunuz. Ama şimdi anne baba olarak çocuğunuzun ev ödevleriyle karşı karşıyasınız ve ilginizi esirgememelisiniz. Çünkü aileleri ev ödevleriyle ilgilenen çocukların okulda daha başarılı, daha hevesli oldukları biliniyor. Çocuğunuz yaptıklarının sizin için önemli olduğunu gördükçe daha iyisini yapmaya motive oluyor.

6 “ANNE BABALAR olarak siz nasıl yardımcı olabilirsiniz?”

7 Çocuklarınıza uygun çalışma ortamı (aydınlık, sessiz vb
Çocuklarınıza uygun çalışma ortamı (aydınlık, sessiz vb.) ve araç-gereç sağlamalısınız. İlk yıllarda ödevlerin yapılacağı zamanı eşinizle birlikte planlamalı, çocuğun bu plana uymasını sağlamalısınız. Çalışma sürelerini her zaman günün aynı saatlerine yerleştirmeye özen gösterin.

8 4) Çocuk yardım istediğinde ev ödevlerine yardımcı olmalısınız
4) Çocuk yardım istediğinde ev ödevlerine yardımcı olmalısınız. Ama asla ödevi siz yapmayın!!!! 5) Çocuklarınızın ev ödevlerini kontrol edin. 6) Başarılarını övün, sadece sonucu değil çabasını da takdir edin. 7) Ödevlerin yapılmasında ödül sistemi kullanabilirsiniz.

9 8) Çocuklarınıza ev ödevlerinde destek ve rehberlik veren tutumlar sergilemelisiniz.
9) Çocuklarınızın okuldan gelince rahatlaması için fırsatlar yaratın. 10) Çocuğunuz ödevinin tümünü yapmakta zorlanıyorsa, o zaman ödevi küçük parçalara ayırın. 11) Düzenli aralıklarla öğretmenle görüşerek, ev ödevleri hakkındaki tutum ve beklentilerinizi, çocuklarınıza ev ödevlerinde nasıl yardımcı olabileceğinizi de öğrenmelisiniz.

10 Pulsuz Dilekçe Sevgili anneciğim, babacığım;
     Bütün duygu ve düşüncelerimi dile getirebilseydim, size şunları söylemek isterdim:  Sürekli bir büyüme ve değişme içindeyim.  Sizin çocuğunuz olsam da sizden ayrı bir kişilik geliştiriyorum.  Beni tanımaya ve anlamaya çalışın. Deneme ile öğrenirim.  Bana ayak uydurmakta güçlük çekebilirsiniz.  Oyunda, arkadaşlıkta ve uğraşlarımda özgürlük tanıyın.  Beni her yerde, her zaman koruyup kollamayın.

11

12 TEŞEKKÜRLER


"ANNE BABALAR EV ÖDEVLERİNE NASIL YARDIMCI OLABİLİRLER?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları