Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MUHARREM KIYICI BİLGİSAYARIN BAKIMI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MUHARREM KIYICI BİLGİSAYARIN BAKIMI."— Sunum transkripti:

1 MUHARREM KIYICI BİLGİSAYARIN BAKIMI

2

3 Bilgisayara Bakım Yapmak Ne Demektir?
Bilgisayara bakım yapmak o bilgisayarın hem yazılım hem donanım açısından düzgün bir şekilde çalışmasını sağlamak demektir.

4 Bilgisayarın Donanım Üzerinden Bakımı Nasıl Yapılır?
Bilgisayarın donanım parçalarını bozan en büyük etkenler : Elektrik akımının düzensizliği Sarsıntı Tozlanmasıdır.

5 Elektrik tesisatının topraklamalı olmasını sağlamalıyız, bağımsız priz kullanmak daha uygundur.

6 Kasanın fan girişlerine rahat hava alacak şekilde yerleştirilmeli ve bu girişlerin toz ve benzeri nesnelerle tıkanarak soğutma işlevinin eksilmesine izin verilmemelidir.

7 İşlemci, ram ve hatta hard disk bile böyle denetimsiz bir ısı artışından dolayı ciddi arızalar yapabilir.

8 Fanların sesinin giderek artması, ısının artmaya başlaması kasanın içinin temizlenme zamanının geldiğini haber verir. Üfleyen bir pompa gibi bir araç vasıtasıyla fanların kanatları, Ram, hard disk, ana kart gibi bölgelerden bu tozlar uzaklaştırılmalıdır.

9 Dizüstü Bilgisayarın Bakımı

10 Masaüstü Bilgisayarın Bakımı

11 Bilgisayarın Yazılım Üzerinden Bakımı Nasıl Yapılır?
Bilgisayarın yazılım üzerinde bakımı şu şekilde sıralanır: Günlük Haftalık Aylık Bu üç şekilde bilgisayarın bakımları sağlanır.

12 Günlük Bakım Sistem güncellemelerini en az bir kere olacak şekilde ayarlamamız gerekir. Bir yedekleme planı hazırlamalı ve bu plana bağlı kalmalısınız. Bilgisayarınızı, dosyaları her gün otomatik olarak yedekleyecek şekilde ayarlayabilir veya bu işi manuel olarak yapabilirsiniz.

13 Günlük olarak karşıdan yüklemleri kontrollü olarak yapabiliriz; Internet'ten ve gelen e-postalardan yüklediğiniz dosyalara ve programlara dikkat edin. Birçok PC, kullanıcılarının virüs taşıyan dosyaları yüklemelerinden ötürü çöker ve bozulur.

14 Yedekleme örneği

15 Haftalık Bakım Birçok anti-virüs yazılım paketi, anti-virüs güncellemelerini otomatik olarak kontrol etmez ve karşıdan yüklemez. Bilgisayarınızı bu yönde ayarladığınızda, günde birkaç kez güncelleme kontrolü yapılır.

16 anti-virüs yazılım paketi

17 Ayda Bir Bakım Sabit diskinize disk birleştirme işlemini uyguladığınızda, tüm bileşenlerin düzgün çalıştığından ve makinenizin en yüksek hızda işlediğinden emin olursunuz. Bu işlem PC’ler için daha önemlidir.

18 Sabit Disk

19 Windows sistemlerinde, disk temizleme işlemi tüm eski internet dosyalarını, geçici dosyaları ve sabit diskinizi yavaşlatan diğer dosyaları temizler. Ayrıca bilgisayarlarımıza gereksiz programlar yüklemekten kaçınmalı, dizüstü bilgisayarlarımızın ise batarya ile kullanılacaksa bataryasının bitmesini beklemeli sonra tekrar fişi takmalıyız. Çünkü batarya ömrü belli bir sayıda şarj/deşarjla sınırlıdır.

20 Dizüstü Bilgisayarın Pili

21 Dinlediğiniz İçin Teşekkürler


"MUHARREM KIYICI BİLGİSAYARIN BAKIMI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları