Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Arama Motoru Nedir?.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Arama Motoru Nedir?."— Sunum transkripti:

1 Arama Motoru Nedir?

2 Arama motoru, dünyadaki hemen hemen tüm web sitelerinin listelendiği, kategorilere ayrılmış, aradığımız bilgileri en kısa yoldan ve hızlı bir şekilde ulaşmamızı sağlayan web siteleridir.

3 Arama motorları 3 temel parçadan oluşur
1) Spider (örümcek): İlki “spider,bot,ant” gibi isimlere sahip olan programlar. Bu programlar interneti dolaşıp sayfaları tespit edip veritabanlarına kaydederler.

4 2) Veritabanı: Spider tarafından ziyaret edilen, her sayfanın kopyası burada saklanır. Sayfanızda yaptığınız değişiklikler, spider tekrar uğrayıncaya kadar arama motorlarında yer almaz.

5 3) Sıralama mekanizması: Üçüncü parçada sıralama mekanizmasıdır
3) Sıralama mekanizması: Üçüncü parçada sıralama mekanizmasıdır. Kullanıcın yaptığı aramaya göre, en uygun şekilde sayfaları sıralamaya çalışır. (Her bir arama motoru, kendi yöntemini geliştirerek, ziyaretçilerine en iyi sonuçları getirmeye çalışır.)

6 Anahtar kelime: Arama motorunda arama yaparken kullandığımız kelimelerdir.

7

8

9

10

11 ? ? ? Google = İnternet ? ?

12 Bulut Bilişim Nedir?

13 Bulut bilişim, bize gerekli olan ve bilgisayarımızda kullandığımız gereksinimlerin (alan yani harddisk, yazılım yani software, donanım yani hardware) uzaktan kullanılmasıdır. Resim , belge , müzik , videoları başka bilgisayardan çalıştırmak böylelikle gerekli alanı verimli ve internet bağlantısının olduğu her yerden kullana bilmektir.

14 Resimde görmüş olduğunuz gibi bir çok cihaz tek bir noktaya bağlanarak istediği verilere ulaşabiliyor. Dolayısıyla evimizde hazırladığımız bir sunumu iş yerinde açmamız için illa hazırlandığı cihazın yanımızda olması veya başka bir arabirimle (flashdisk gibi) yanımızda getirmemize gerek kalmıyor.

15 Evinizde bir word dosyası yazıyorsunuz, sonrasında kaydedip işe gidiyorsunuz. Giderken yolda mobil telefonunuzla düzeltme yapıyorsunuz ve aynı şekilde iş yerinde bu işleme iş yerinizde ki bilgisayar ile devam ediyorsunuz.

16 Nasıl Bulut Bilişim Kullanabilirsiniz ?
Google Drive

17 Nasıl Bulut Bilişim Kullanabilirsiniz ?

18 ? ? ? Kötü hava koşulları, bulut bilişimi etkiler mi? ? ?


"Arama Motoru Nedir?." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları