Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

EDREMİT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Yönetim Paneli Kullanımı

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "EDREMİT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Yönetim Paneli Kullanımı"— Sunum transkripti:

1 EDREMİT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Yönetim Paneli Kullanımı
T.C. EDREMİT KAYMAKAMLIĞI EDREMİT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Okul Web Sitesi Yönetim Paneli Kullanımı SORULAR CEVAPLAR

2 Başlamadan ÖNCE güç

3 BEN KİMİM? (Hakan KARS) 5 5 7 6 7 2 8 4 9 Bilişim Teknolojileri Öğretmeniyim. İlçe MEBBİS Yöneticisiyim. Kurumsal Web / E-Posta «İlçe Koordinatörü» Olarak Çalışmaktayım.

4 Tekrarın önemi

5 Tarihi gelişimi 2012 Yılında Millî Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Grup Başkanlığı tarafından ortak web sitesi tasarım çalışması yapılmıştır. Çalışmanın amacı tüm kurumlarımızın standart bir web sayfasına sahip olmalarını sağlamaktı. «2015 itibari ile Türkiye'deki bütün MEB'e bağlı okul ve kurumlarımızın standart bir web sayfası mevcuttur. Bu sayede bir web sitesi sorumlusu Türkiye'deki hangi okula giderse gitsin hiç zorlanmadan yeni okulunun sitesinin güncelleyebilir ve kontrol edebilir.

6 BT Rehber Öğretmen(Bilişim Tek. Öğrt.)

7 Web yayın ekibi Okul Müdürü Müdür Yardımcısı BT Rehber Öğretmen
(Bilişim Tek. Öğrt.) Türkçe(Edebiyat) Öğretmeni Rehber Öğretmen İlgili Kulüp Öğretmeni

8 SENARYO-1 SORU: Okulumuzun Kurumsal Web adresinin Yönetim paneline nasıl girebilirim?

9 90 günde bir şifreyi yenilememizi istiyor. Bunu engelleyebilir miyiz?
SENARYO-1 DEVAM SORU: 90 günde bir şifreyi yenilememizi istiyor. Bunu engelleyebilir miyiz?

10 harf ve rakam kullanmalısınız.
 HAYIR  1. Yeni şifre en az 8 en fazla 32 karakter olabilir.  2. Yeni şifrede en az 1'er adet küçük harf, büyük harf ve rakam kullanmalısınız.  3. Yeni şifrede özel karakterler kullanmayınız.  4. Yeni şifre belirlerken daha önce kullanılmış son 3 şifre kullanılamaz.  5. Yeni şifrenin geçerlilik süresi 90 gündür.

11 OKUL WEB SİTESİ YÖNETİM PANELİ İŞLEMLERİ

12 SENARYO-2 SORU: Okulumuzun İdari kadrosu değişti. İdari kadronun güncellenmesi ve menülerle bağlantısını nasıl yapabiliriz?

13 YÖNETİM PANELİ İŞLEMLERİ
Kadromuz 1) Bilgi İşlem Grup Başkanlığının 07/02/2014 tarih ve sayılı yazısı gereği resimlerde artık kişisel verilere katılmıştır. Tavsiyemiz; İdarecilerin sisteme girilmesi zorunlu(Resimli veya Resimsiz), Öğretmenlerin resimlerinin yerine MEB Logosu ve altında da İsmi ve Görevinin olması yeterli Ayrıntı için Kişisel Verilerin Korunması ile ilgili yazı

14 YÖNETİM PANELİ İŞLEMLERİ
I) Menü Oluşturma Menüde 9 ana bağlantı vardır. Bunlar mavi simgelerle gösterilmiştir. Bu ana bağlantılar silinemez. "Ana Sayfa”, “Okulumuz” ve “İletişim” bağlantılarının isimleri değiştirilemez. Okulumuz bağlantısının altına alt bağlantılar eklenebilir.

15 SENARYO-3 SORU: Okulumuzda Anasınıfı öğrencileri ile beraber yerli malı haftasını kutladık. Bu haberi nasıl yayınlayacağız?

16 YÖNETİM PANELİ İŞLEMLERİ
İÇERİK EKLERKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ? İdareci, öğretmen, öğrenci, veli vb. kişilerin üçüncü taraflarca görülmemesi gereken kişisel verilerinin (T.C. kimlik numarası, anne-baba adı, iletişim bilgileri vb.) yayınlanmaması 2) Öğretmen-yönetici atama, yer değiştirme gibi sonuçların toplu listelerde yayımlanmaması; yayımlanması zorunluysa üçüncü taraflarca görülmemesi gereken kişisel verilere (T.C. kimlik numarası, anne-baba adı, iletişim bilgileri vb.) yer verilmemesi, 3) Gizlilik içeren ve üçüncü taraflarca görülmemesi gereken resmi yazıların ve içeriklerin yayımlanmaması Ayrıntı için Kişisel Verilerin Korunması ile ilgili yazı

17 YÖNETİM PANELİ İŞLEMLERİ
4) Kurum tarafından geliştirilen modüllerin, yetkisiz erişimi ve güvenlik açıklıklarını önlemeye yönelik gerekli tüm tedbirler alınmadan yayımlanmaması (sql injection, XSS vb.) 5) Kişisel verilerin korunmasına yönelik gösterilecek hassasiyetin basılı ortamlarda da dikkate alınması Ayrıntı için Kişisel Verilerin Korunması ile ilgili yazı

18 YÖNETİM PANELİ İŞLEMLERİ
Öncelikle etkinlikte çektiğimiz fotoğrafları bilgisayarımıza yükleriz. Örneğin 30 tane resim var ve hepsi toplam 40 MB yer kaplıyor. Sitemize atmadan önce topluca boyutlarını küçültmeliyiz.

19

20 Yazının Word ortamında Düzenlenmesi
İçeriğin web sitesine atılmadan önce hazırlanması imla ve yazım kurallarının düzeltilmesi işlemi Word’de yapılır.

21 Resimler ve yazı tamamlandıktan sonra siteye girilir ve…
UYGULAMA AŞAMASI: Resimler ve yazı tamamlandıktan sonra siteye girilir ve…

22 SENARYO-4 SORU: Öğretmenlerin 2015 Yılı İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Duyurusunu Okulumuzun sitesinde yapmak istiyoruz?

23 SENARYO-5 SORU: Okulumuzun Fotoğraf galerisini oluşturmak ve bunu Menü bölümünde yayınlamak istiyoruz?

24 BİTİRMEDEN ÖNCE güç

25 HERHANGİ BİR SORUNUZ VAR MI?
SON HAKAN KARS KURUMSAL WEB / E-POSTA İLÇE KOORDİNATÖRÜ HERHANGİ BİR SORUNUZ VAR MI?


"EDREMİT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Yönetim Paneli Kullanımı" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları