Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

OTİZM. OTİZM OTİZM NE DEĞİLDİR Otizm, ona sahip insanların insan gibi yaşama hakkını ellerinden alabilecek bir hastalık değildir. Otizm, bir ruh hastalığı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "OTİZM. OTİZM OTİZM NE DEĞİLDİR Otizm, ona sahip insanların insan gibi yaşama hakkını ellerinden alabilecek bir hastalık değildir. Otizm, bir ruh hastalığı."— Sunum transkripti:

1

2 OTİZM

3 OTİZM NE DEĞİLDİR Otizm, ona sahip insanların insan gibi yaşama hakkını ellerinden alabilecek bir hastalık değildir. Otizm, bir ruh hastalığı değildir. Otizm, arkadaşlığa, paylaşıma,sevgiye engel değildir.

4 PEKİ NEDİR? Otizm, doğuştan gelen ya da yaşamın ilk üç yılında ortaya çıkan karmaşık bir gelişimsel bozukluktur. Otizmin her ırk, toplum ve ailede var olduğu göz önünde bulundurulunca sebebinin genetik mi çevresel faktörler mi olduğu anlaşılamamaktadır; fakat bu iki faktörün de otizmde etkili olduğu kabul edilmektedir. Otizm, bazı çeşitlerinde zeka gerilikleri görülse de temelde nörolojik sebeplere dayanan bir davranış ve sosyal çevreye uyum problemidir.

5 Kimlerde Görülür? Yaklaşık her 500 çocuktan birinde görülür.
Erkeklerde görülme sıklığı kızlardan dört kat fazladır. Kızlarda daha ileri düzeyde seyreder.

6 Her yaşta, her kültür düzeyinde ve dünyanın her yerindeki insanların otizmli bir çocuğu olabilir.
Otizm henüz, çocuk anne karnındayken teşhis edilemiyor. Çocuk sahibi olmayı isteyip istememenizin, çocuğunuza ilgi gösterip göstermemenizin, eşinizi sevmenizin ya da sevmemenizin çocuğunuzun otizm hastası olması ile hiçbir ilgisi ya da etkisi yoktur.

7 Belirtileri Nelerdir

8 Nedenleri Nelerdir? Bazı ailelerde daha sık rastlanması nedeniyle kalıtsal (genetik) olabileceği düşünülmektedir. Ancak henüz geni ya da genleri belirlenmiş değildir. Nörolojik, beyindeki yapısal ya da işlevsel bozukluklardan kaynaklanan bir yetersizlik olduğu kabul edilir.

9 Ne Yapmalı Mutsuzluk ifadesini telafi etmek gerekir.
En çok haz veren duygular gıdıklama, dokunma ve kassal gevşemeyle elde edilir. Oyun oynayan insanlarla ilgili beklenti oluşturulmalıdır. Rahatlık duygusuna yol açacak yumuşaklıkta davranılmalıdır.

10 İletişim zevkli hale getirilmelidir.
Diğer otistik çocukların aileleri ile temas kurarak paylaşım sağlanmalıdır. Otizmi hemen kabullenin. Onu toplumdan soyutlamayın. Ona hem özel hem de normal davranın. Onu otizme özel eğitim kurumlarına gönderin.


"OTİZM. OTİZM OTİZM NE DEĞİLDİR Otizm, ona sahip insanların insan gibi yaşama hakkını ellerinden alabilecek bir hastalık değildir. Otizm, bir ruh hastalığı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları