Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Hangi Liselere Gidebilirim?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Hangi Liselere Gidebilirim?"— Sunum transkripti:

1 Hangi Liselere Gidebilirim?

2 Sosyal Bilimler Liselerine, Anadolu İmam-Hatip Liselerine,
TEOG ile; Fen Liselerine, Anadolu Liselerine, Sosyal Bilimler Liselerine, Anadolu İmam-Hatip Liselerine, Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerine, Çok Programlı Anadolu Liselerine; gidebilirsiniz.

3 FEN LİSELERİ Okulun amaçları; fen ve matematik alanlarındaki yetenekleri yüksek olan öğrencileri bu alanda yüksek öğrenime hazırlamak ve yeni teknolojileri kullanabilen, yeni bilgiler üretebilen ve projeler hazırlayabilen bireyler yetiştirmektir. Fen liselerinde bir sınıfta en çok 24 öğrenci bulunur.

4 FEN LİSELERİ Fen liselerinde matematik ve fen derslerinin ağırlığı %60’dan az olamaz, alan/bölüm olarak sadece “Fen Bilimleri” vardır. Üniversite sınavında yüksek başarı gösterirler Mezunların üniversite sınavını kazanamamak gibi endişeleri yoktur. Mezun olan 96 öğrencinin %10’u Temel Bilimlere(matematik, fizik, kimya, biyoloji..) %10’u Tıp, %80’i de Mühendislik öğrenimine giderler.

5 FEN LİSELERİ Okula her yıl alınacak öğrenci sayısının 4 şubeyi, bir şubedeki öğrenci sayısının ise 26’yı geçmemesi esastır. Ancak, okulun fiziki imkân ve donanımı ile öğretmen sayısı dikkate alınarak bir şube daha açılabilir. Eğitim-öğretim süresi 4 yıl olan karma okullardır. Fen programlarında laboratuar ve uygulama çalışmalarına ağırlık verilir. Eğitim-öğretim Türkçe yapılır.

6 SOSYAL BİLİMLER LİSELERİ
Bir sınıftaki öğrenci sayısı ile 24’ü geçemez. Bu okullarda öğretim süresi 1 yılı hazırlık olmak üzere 5 yıldır. Sosyal Bilimler Liseleri mezunlar üniversite sınavlarında oldukça başarılı sonuçlar almaktadırlar. Özellikle sözel, eşit ağırlık, dil puanları oldukça yüksektir.

7 ANADOLU LİSELERİ Anadolu liselerinin amacı öğrencilerin;
a) İlgi, yetenek ve başarılarına göre yüksek öğretim programlarına hazırlanmalarını, b) Yabancı dili, dünyadaki bilimsel ve teknolojik gelişmeleri izleyebilecek düzeyde öğrenmelerini sağlamaktır.

8 MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSELERİNİN BÖLÜMLERİ
Gerek en kısa zamanda meslek edinmek, gerekse daha sonraki eğitim aşamalarına ve yüksek öğretime hazırlanmak isteyen öğrenciler için oldukça uygun bir ortaöğretim kurumudur.

9 MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSELERİNİN BÖLÜMLERİ
AİLE VE TÜKETİCİ HİZMETLERİ AYAKKABI VE SERACİYE TEKNOLOJİSİ BAHÇECİLİK BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNOLOJİLERİ BÜRO YÖNETİMİ ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ DENİZCİLİK EĞLENCE HİZMETLERİ

10 MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSELERİNİN BÖLÜMLERİ
EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ ELEKTRİK – ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ ENDÜSTRİYEL OTOMASYON TEKNOLOJİLERİ GAZETECİLİK GEMİ YAPIMI GIDA TEKNOLOJİSİ GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ GRAFİK VE FOTOĞRAF GÜZELLİK VE SAÇ BAKIM HİZMETLERİ

11 MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSELERİNİN BÖLÜMLERİ
HALKLA İLİŞKİLER VE ORGANİZASYON HİZMETLERİ HARİTA-TAPU-KADASTRO HASTA VE YAŞLI HİZMETLERİ HAYVAN SAĞLIĞI HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ İNŞAAT TEKNOLOJİSİ İTFAİYECİLİK VE YANGIN GÜVENLİĞİ KİMYA TEKNOLOJİSİ KONAKLAMA VE SEYAHAT HİZMETLERİ KUYUMCULUK TEKNOLOJİSİ

12 MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSELERİNİN BÖLÜMLERİ
LABORATUVAR HİZMETLERİ MAKİNE TEKNOLOJİSİ MATBAA METAL TEKNOLOJİSİ METALÜRJİ METEOROLOJİ MOBİLYA VE İÇ MEKÂN TASARIMI MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİ MUHASEBE VE FİNANSMAN MÜZİK ALETLERİ YAPIMI

13 MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSELERİNİN BÖLÜMLERİ
PAZARLAMA VE PERAKENDE PLASTİK TEKNOLOJİSİ RADYO-TELEVİZYON RAYLI SİSTEMLER TEKNOLOJİSİ SANAT VE TASARIM SERAMİK VE CAM TEKNOLOJİSİ TARIM TEKNOLOJİLERİ

14 Özel başvuru ile gidebileceğiniz liseler
Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri Polis kolejleri, Askeri liseler

15 ANADOLU GÜZEL SANATLAR VE SPOR LİSELERİ
Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri, Anadolu Lisesi statüsünde olup güzel sanatlar ve spor eğitimi alanında yatılı, gündüzlü ve karma olarak ilköğretim üzerine 4 yıl eğitim ve öğretim yapılan okullardır. Ortaokulu o yıl bitiren öğrenciler yetenek sınavına girmek için tercih ettikleri bir güzel sanatlar ve spor lisesi müdürlüğüne müracaat ederler.

16 Askeri Liselerde hazırlık sınıfı dahil 5 yıl eğitim verilmektedir.
Seçim Aşaması Ön Sağlık Muayenesi Bedeni Yeterlilik Testleri Psikoteknik Testi (Yalnız Hv. K.K.lığı için) Müzik Yetenek Testi (Yalnız Bando Astsubay Hazırlama Okulu için) Mülakat Sağlık Muayenesi Askeri Liselerde hazırlık sınıfı dahil 5 yıl eğitim verilmektedir.

17 POLİS KOLEJİ MÜLAKAT SINAVI BEDEN EĞİTİM SINAVI YAZILI (TEST) SINAV
Polis Kolejine öğrenci alımı iki ayrı aşamada yapılmaktadır. I.Aşama: MEB tarafından yapılan Seviye Belirleme Sınavları sonunda hesaplanan Ortaöğretim Yerleştirme Puanına (OYP) göre Polis Koleji’ne Giriş Sınavına katılacak adayların belirlenmesi; II. Aşama: Polis Kolejine Giriş Sınavıdır. Ortaöğretim Yerleştirme Puanı’na (OYP) göre belirlenen adayların katılacağı ve Ankara Polis Koleji Müdürlüğünce yapılacak olan sınavdır. MÜLAKAT SINAVI BEDEN EĞİTİM SINAVI YAZILI (TEST) SINAV


"Hangi Liselere Gidebilirim?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları