Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Akademik Yılı Giden Öğrenciler Oryantasyon Sunumu

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Akademik Yılı Giden Öğrenciler Oryantasyon Sunumu"— Sunum transkripti:

1 2015-2016 Akademik Yılı Giden Öğrenciler Oryantasyon Sunumu

2 Slide master Oryantasyon Programı
Yurt Dışına Çıkmadan önce Yapılması Gerekenler Okt. Zehra Şahin Bektaş Yurt Dışındayken Yapılması Gerekenler Uzm. Şener Karaosmanoğlu Yurt Dışından Döndükten sonra Yapılması Gerekenler Uzm.Seyhan Çağlar Erdoğan Öğrenci Gözüyle Erasmus Erasmus Öğrencisi Tuncer Aydemir (Portekiz) Erasmus Deneyim Paylaşımı Daha önce Faydalanan Öğrencilerle Buluşma

3 Ne Aşamadayız ? Başvuru belgelerinin gideceğiniz üniversiteye son başvuru tarihinden önce gönderilmesi Taranmış şekilde veya posta yoluyla Konaklamanın Ayarlanması Konaklama sağlayan üniversitelere konaklama formu gönderilmesi Yurt dışına gönderilen belgelerin imzalanmış olarak geri gelmesi (Ofis tarafından taranmış kopyalar kabul edilmektedir.) Harçsız Pasaport Başvurusu Ofisin sayfasındaki harçsız pasaport belgesi hazırlanmalı Karşı üniversiteden davet yazılarının/kabul mektuplarının (letter of acceptance) gelmesi Bazı konsolosluklar sadece ıslak imzalı davet yazılarını kabul ediyor. Vize için İlgili Konsolosluklara Yazı (İngilizce/Almanca )

4 Vize Başvurusu Ofisin sayfasından temin edebileceğiniz ilgili Konsolosluklara Yazı (İngilizce/Almanca ) Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından İngilizce öğrenci belgesi Konaklama belgesi Learning agreement belgesi isteyen konsolosluklar var! Vize başvurusu yapmadan, orada kalacağınız süreyi kapsayan gideceğiniz ülkede geçerli bir sağlık sigortası yaptırmanız gerekiyor. Sigorta türünün ayakta ve yatarak tedaviyi karşılayan, eğitim amaçlı/öğrenci sağlık sigortası olması gerekiyor. Türkiye’yle Sosyal Güvenlik Sözleşmesi imzalayan ülkelere SGK’nın sayfasından bakılabilir. (AT11 Almanya, Romanya) Aylık belli miktar prim ödeyerek gideceğiniz ülkenin sağlık hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.

5 Staj öğrencilerinin ayrıca mali mesuliyet ve kaza sigortası yaptırması gerekir. (öğrencinin bölümüne bağlı olarak) Vize işlemleri için konsolosluk hesabınızda bir miktar para göstermenizi isteyebilir! ( erasmus burs belgesi ) Çek Cumhuriyeti, Avusturya, Danimarka ve İsveç için erken başvuru! Detaylı bilgi ve gerekli belgeler için konsolosluklarla irtibata geçilmeli! Vize başvurusu için online randevu alınması gerekiyorsa, konsolosluklarla irtibata geçilerek alınmalı! İDATA Şubesi Trabzon Valiliği karşısı İtalya-Almanya VFS Global Trabzon Sanayi ve Ticaret Odası – Polonya

6 Hibe Sözleşmeleri UA tarafından üniversitelere verilecek hibe miktarlarının Haziran sonu- Temmuz ayı gibi duyurulması bekleniyor. Öğrencilere kaç ay üzerinden hibe verileceğinin belirlenmesi, üniversitenin alacağı hibeye bağlı. Kaç ay üzerinden hibe alacağınız/ toplam hibe miktarı ofisimiz web sayfasından ve e-posta ile duyurulacaktır. (Haziran sonu-Temmuz başı ) Sözleşmeler hazırlanırken bu miktarlar dikkate alınmalı! İlk etapta toplam hibenin %60ını alabilirsiniz. Daha sonra %80e tamamlayacak şekilde %20 lik ikinci bir ödeme yapılabilir.

7 Sözleşmeler mutlaka ıslak imzalı olmalı, postayla gönderilmeli!
Ziraat Bankası Euro hesabı açtırılmalı! Herhangi bir şube olabilir ancak hesap mutlaka öğrencinin kendi adına olmalı! Hibenin siz yurt dışına çıktıktan sonra yatması durumunda, euro hesabı için bankamatik kartı verilmemesinden dolayı, Öğrenci velisiyle ortak hesap açabilir, velisine noter onaylı vekalet verebilir veya internet bankacılığı kullanarak hibesine ulaşabilir. Hibelerin üniversitelere Ekim ayı sonunda aktarılması bekleniyor.

8 THY Kampanyası Türkiye Ulusal Ajansı ile Türk Hava Yolları arasında imzalanan işbirliği anlaşmasıyla Türkiye Ulusal Ajansı’ndan aldığı hibe kapsamında seyahatini gerçekleştirecek olan katılımcılara %20 indirim hakkı ve 10 kg ek bagaj hakkı sağlanmaktadır.  Kampanya Koşulları Nelerdir? Satış dönemi: 26 Kasım 2014 – 26 Kasım 2016 Seyahat başlangıç tarihi: 26 Kasım 2014 – 26 Kasım 2016 Biletler THY satış ofislerinden bizzat, kampanya kodu ve Miles&Smiles üyelik numarası verilerek, resmi kimlik belgesi ile alınmalıdır. Kampanya, acentalar veya internet üzerinden alınan biletlerde geçerli değildir.

9 Kampanyadan Nasıl Yararlanılır?
1. Adım: Türkiye Ulusal Ajansı’ndan aldığı hibe ile seyahati gerçekleştirecek öğrenci Miles&Smiles Programına üye olur. 2. Adım: Seyahati gerçekleştirecek öğrenci, Miles&Smiles üyeliği hakkında Erasmus Ofisini bilgilendirir. Erasmus Ofisi, kurumsal hesaplarını kullanarak seyahati gerçekleştirecek proje katılımcısının bilgilerini, TURNA sistemine girer. 3. Adım: Kampanya kodunun yazılı olduğu bilgi formu, TURNA sisteminden otomatik olarak mail yoluyla TURNA sistemine ismi girilen ve seyahati gerçekleştirecek olan katılımcıya iletilir. Bu formun, katılımcının e-postasına ulaşmaması halinde, bu forma TURNA sistemi aracılığıyla tarafımızca veya seyahati gerçekleştirecek kişi tarafından tekrar erişilebilir. 4. Adım: Türkiye Ulusal Ajansı’ndan aldığı hibe ile seyahati gerçekleştirecek öğrenci, THY satış ofislerine bilgi formunu, Miles&Smiles üyelik numarasını ve resmi kimlik belgesini ibraz eder. Kampanyadan yararlanmak istediğini belirtir.

10 TURNA sistemine adı girilen ve seyahati gerçekleştirecek olan öğrencinin, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından gönderilen e-postanın çıktısını (veya sistem girişinden elde edeceği çıktı), kampanya kodunu, Miles&Smiles üyelik numarasını ve resmi kimlik belgesini THY satış ofislerine, bilet kesim işlemi esnasında ibraz etmesi gerekmektedir. Kampanyadan yararlanma hakkı, TURNA sistemine giriş yapıldığı gün aktif olacaktır. Kampanya, Türkiye çıkışlı tek yön veya Türkiye çıkışlı gidiş-dönüş biletleri için geçerlidir. Türk Hava Yolları ve Türkiye Ulusal Ajansı kampanya koşullarını değiştirme hakkını saklı tutar. Bu kampanyadan Türkiye Ulusal Ajansı yararlanıcıları dışında 3. şahıslar faydalanamaz. Türkiye Ulusal Ajansı, bu kuralın ihlalinin tespiti durumunda ilgililer hakkında hukuki haklarını saklı tutar. Kampanyadan yararlanması için TURNA sistemine girilmiş olan isimlerin gerçek yararlanıcılar olduğundan ve bilgilerin doğru girildiğinden sistem girişi yapılan hesabın sahibi kurum sorumludur. Bu kurum, TURNA sistemine giriş yapmakla kampanyaya ilişkin tüm kural ve şartları kabul etmiş sayılır.

11 Ek Bilgiler Harç ödemekle yükümlü öğrenciler harçlarını ödeyerek yurt dışına çıkmalıdır. Ancak öğrenciler ders seçimi yapmayacaktır. Almakta olduğunuz burslarınızı/katkı kredilerinizi almaya devam edeceksiniz. Erasmus hibesini alabilmek için belgelerinizin 15 Eylül 2015 tarihine kadar ofise elden veya postayla eksiksiz olarak gönderilmesi gerekir. Belgelerini tamamlamayan öğrencilere hibe ödemesi yapılmaz!!! Belgeler bir defada teslim edilecektir, tek tek belge teslimi yapılmayacaktır!

12 Yurt Dışına Çıkmadan Ofise Teslim Edilmesi Gereken Belgeler
1-      Application Form (Üzerinde karşı kurumun imza yeri varsa yurt dışından imzalanıp geldikten sonra teslim edilmelidir.) 2-      Learning Agreement (Üzerinde karşı kurumun imza yeri varsa yurt dışından imzalanıp geldikten sonra teslim edilmelidir.) 3-      Ders Tanınma Belgesi (Bölüm ve Dekanlık tarafından onaylandıktan sonra teslim edilmelidir.) 4-      Transcript of Records ( Bölüm Koordinatörü tarafından imzalı ve Öğrenci İşleri Daire Başkanı tarafından ise  imzalı ve mühürlü olarak teslim edilmelidir.) 5-      Davet Yazısı veya Kabul Mektubu veya Letter of Acceptance/ Confirmation(taranmış hali yeterlidir.) 6-      Öğrenci Sözleşmesi ( Islak imzalı hali ofisimize teslim edilmelidir. Ayrıca, sizlere kaç ay süre üzerinden hibe vereceğimiz henüz netleşmediği için bu belgenin hazırlanması ofisimiz tarafından duyuru yapıldıktan sonra olacaktır. ) 7-      Vize Fotokopisi

13 Belgelerin son teslim tarihi 15 EYLÜL 2015 Salı günüdür
 Belgelerin son teslim tarihi 15 EYLÜL 2015 Salı günüdür. Gerek elden gerek postayla tek bir defada toplu olarak teslim edilecektir! İyi bir Erasmus süreci geçirmeniz dileğiyle! 


"Akademik Yılı Giden Öğrenciler Oryantasyon Sunumu" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları