Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

T.C MEB MUSTAFA PARS İLKOKULU EĞİTİM -ÖĞRETİM YILI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "T.C MEB MUSTAFA PARS İLKOKULU EĞİTİM -ÖĞRETİM YILI"— Sunum transkripti:

1 T.C MEB MUSTAFA PARS İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM -ÖĞRETİM YILI
BABAMI SEVİYORUM, ÇÜNKÜ…

2 5 soruluk bir anket çalışması yaptık…
1-Sence baba ne demek? 2-Baban ile en çok ne yapmaktan hoşlanırsın ? 3-Sence babana benziyor musun ? Benziyorsan hangi özelliğinin benzediğini düşünüyorsun ? 4-Baban şimdi burada olsa ona ne söylemek isterdin ? 5-Babana bir hediye almak istesen ne alırdın ?

3

4 Sence Baba Ne Demek? Bilmiyorum ???… Güzel şey demek…
Benden bir şey isteyen kişi, hep benden bir şey istiyor… ‘Ba’ demek… Kahraman demek… Seni güzel yaşatmaya çalışan kişi demek… Ailenin büyüğü demek… Sevdiğim kişi demek… Para kazanmak… Beni seven, ailemin bir parçası demek… Baba deyince aklıma bir şey gelmiyor ki…

5 Sence Baba Ne Demek? Annemin evlendiği damattır …
Annemin kocası demek… İş yapan kişi… Kardeşimin babası demek… Eğlenmek demek… Bir şeyi unutunca alan kişi… Bakkal demek… Baba demek işte... Hediye demek… Macera… Büyük ve evin erkeği demek…

6

7 Baban ile en çok ne yapmaktan hoşlanırsın?
Gezmekten, Parka gidip oyun oynamaktan, Ödev yapmaktan, Bir yerlere gitmekten, Oyun oynamaktan, Robot yapmak, Uyumak , Babamla beraber olmaktan, Babamı sevmekten, film izlemekten parka gitmekten hoşlanıyorum,

8 Baban ile en çok ne yapmaktan hoşlanırsın?
Dövüş ve güreş, Babamla güneş çizmekten hoşlanırım, Keyif yapmaktan, Midye yemeğe gitmek, Araba yıkamak, Denize gitmek, Korku filmi izlemekten hoşlanırım, Lunaparka gitmekten hoşlanırım, Hayır hiçbir şey yapmaktan hoşlanmam.

9

10 Sence Babana Benziyor musun
Sence Babana Benziyor musun?Benziyorsan Hangi Özelliğinin Benzediğini Düşünüyorsun? Evet,yüzüm benziyor. Babama saçım benziyor.Çok konuşuyor bazen ,bana benzemiyor. Hayır benzemiyorum. Çalışkanlık. Evet, bilmiyorum . Gözlerim benziyor.

11 Sence Babana Benziyor musun
Sence Babana Benziyor musun?Benziyorsan Hangi Özelliğinin Benzediğini Düşünüyorsun? Huylarım benziyor. Evet, komik oluşum ,yüzüm benziyor. Hayır benzemiyorum.Ben çocuğa benziyorum. Benziyorum ; resim yapma özelliğim benziyor. İkimiz de yemeğimizi hızlı bitiriyoruz . Benziyorum.Arabaları ikimiz de çok seviyoruz.

12

13 Baban Şimdi Burada Olsa Ona Ne Söylemek İsterdin?
Seni seviyorum derdim. Okulu çok sevdiğimi söylemek isterdim. Hoş geldin baba derdim. Bilmem. !!! Montumu as derdim. Baba bilmediğimiz harf kalmadı. Baba Anneme onu çok sevdiğimi söyler misin ? Kesen dolu olsun. Babacım beni öpebilir misin? Aferin. Baba buradan gider misin? Burası okul, burada ders yapılıyor. Daha eve gitme vakti gelmedi. 

14 Baban Şimdi Burada Olsa Ona Ne Söylemek İsterdin?
Derslerime yardım etmesini isterdim. Çok özledim derdim. Göksel baba  demek isterdim. Bugün okulda iyiydim. Ne çabuk geldin? Babacım bu benim öğretmenim, bunlar da arkadaşlarım derdim. Hoş geldin , niye geldin ? Sarılmak istiyorum. Her gün gel. Ne zaman gideceğiz ?

15

16 Babana Bir Hediye Almak İstesen Ne Alırdın?
Araba almak isterdim. Gömlek. Çiçek. Her şeyden bir tane almak isterdim. Fenerbahçe bardağı almak isterdim. Bilgisayar , telefon öyle şeyler. Kitap. Bot alırdım.

17 Babana Bir Hediye Almak İstesen Ne Alırdın?
Saat. Alet çantası. Dünyayı alırdım. Jeep, araba, villa alırdım. Çalışması için matkap alırdım. Radyo alırdım. Radyoda ise babamı çok sevdiğim çalardı. Annemin yaptığı gibi bir kutunun içine kağıtlar koyup sonra telefon koymak isterdim.

18 Sizin,çocuğunuz tarafından nasıl algılandığınızı gösterdi…
Bu sorular bize, Sizin,çocuğunuz tarafından nasıl algılandığınızı gösterdi…

19 Çocuklar söylediklerinizden çok, davranışlarınıza bakar
Çocuklar söylediklerinizden çok, davranışlarınıza bakar. ↓ İyi bir model olmak sizin elinizde.

20 ↓ Onu gerçekten dinliyor musunuz ? Etkin dinleme ,
her şey için ilk adım olacaktır. Onunla konuşurken, göz teması kurun ve yüzüne bakın.

21 ↓ Çocukların başarılı olduğunu hissetmeye ihtiyacı var.
Onun başarılarını ve olumlu yönlerini ön plana çıkarın.

22 Onunla birlikte verimli zaman geçirin.

23 ↓ Her birey farklıdır ve değerlidir.
Onu başkalarıyla ya da kardeşleriyle kıyaslamayın.

24 Onu sevdiğiniz kuşkusuz.
Ona bunu hissettirin. 


"T.C MEB MUSTAFA PARS İLKOKULU EĞİTİM -ÖĞRETİM YILI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları