Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

PINAR BATAN REHBER ÖĞRETMEN

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "PINAR BATAN REHBER ÖĞRETMEN"— Sunum transkripti:

1 PINAR BATAN REHBER ÖĞRETMEN
SINAVSIZ GEÇİŞ PINAR BATAN REHBER ÖĞRETMEN

2 SINAVSIZ GEÇİŞ NEDİR? Mesleki ve Teknik Ortaöğretim kurumlarından mezun olan öğrencilerin istedikleri takdirde bitirdikleri programın devamı niteliğinde , öncelikle kendi Mesleki ve Teknik Eğitim Bölgesi (METEB) içindeki, daha sonra da bölgesi dışındaki meslek yüksekokulu ve açık öğretim ön lisans programlarına sınavsız olarak yerleştirilebileceği hükmünü getirmiştir.

3 SINAVSIZ GEÇİŞ BAŞVURULARI
NASIL YAPILIR?

4

5 SORU 1-Düz Lise mezunuyum sınavsız geçiş yapabilir miyim?
Hayır. Sınavsız geçiş sadece Meslek Liselerinin ilgili alanından mezun olanlara sağlanan bir haktır.

6 SORU 2-Sınavsız geçiş tercihlerini ne zaman yapacağım?
Sınavsız geçiş tercihleri sınava giren adaylar gibi aynı tercih döneminde yapılır. Ayrı bir sınavsız geçiş tercih sistemi ve tarihi yok. Tercih listesi tektir ve isteyen puanlı tercihlerini, isteyen de hem puanlı, hem de sınavsız geçiş tercihlerini belirtir.

7 ÖSYM klavuzunda bu konuda bir engel yok
SORU 3- Daha önce sınavsız geçişle bir yere yerleştim, sınavsız geçişe yeniden başvuru yapabilir miyim? ÖSYM klavuzunda bu konuda bir engel yok

8 Hayır ,okul puanınızda düşme olmaz.
SORU 4-   Bu yıl sınavsız geçişle yerleşsem seneye puanla tercih yapacak olsam okul puanımda herhangi bir düşme olur mu? Hayır ,okul puanınızda düşme olmaz.

9 SORU 5 - Hangi bölümlere sınavsız olarak yerleşebilirim?
Tablo 3 C’de hangi alan mezunlarının hangi alanlara sınavsız olarak yerleşebileceği belirtilmiştir.

10

11 SORU 6- Sınavsız geçiş tercihlerim için hangi tablodan yararlanacağım?
Klavuzda Tablo 3 A’dan tercihlerimizi yapacağız

12 SORU 7- Sınavsız geçişle yerleşen bölümlere YGS puanıyla yerleşen öğrencilerde var.Bu meslek liseleri için nasıl bir durumdur? Her zaman öncelik sınavsız geçiş hakkı olanlardadır.Eğer kontenjan sınavsız geçiş hakkı olan adaylarla dolmazsa YGS puanıyla öğrenci alımı başlar

13 METEB NEDİR? (METEB) Mesleki ve Teknik Eğitim Bölgesi
Meslek yüksekokuluyla ve Açık öğretim programları ile ilişkilendirilmiş Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından oluşan eğitim bölgesidir.

14 METEB İÇİ nedir? METEB İÇİ mezunların kendi bulundukları Mesleki ve Teknik Eğitim Bölgesi’nde tercih yapmaları anlamında kullanılmaktadır.  

15 METEB DIŞI nedir? METEB DIŞI kendi mezun oldukları Mesleki ve Teknik ortaöğretim kurumlarının bulunduğu ilin dışında bir yerin meslek yüksek okulu programını tercih etmesidir.

16 SINAVSIZ GEÇİŞ ÖNCELİKLERİ NELERDİR???
1- Mezuniyet yılı daha büyük (yeni mezun) adaylara öncelik verilir. 2-Aynı yıl mezun olan adaylar arasında öncelik okul türüne göre; Anadolu Teknik Lisesi Teknik Lise ve ya Anadolu Meslek Lisesi Meslek Lisesi Çok eski yıllarda enstitü adı altında mezun olunan Meslek Lisesi 3-Aynı METEB içinde olanlara öncelik verilir. 4- OBP’Sİ yüksek olan adaylara öncelik verilir. 5-Doğum tarihi büyük (yaşı küçük) olana öncelik verilir.

17 ANADOLU MESLEK LİSESİ MEZUNU ANADOLU MESLEK LİSESİ MEZUNU
SINAVSIZ GEÇİŞLE K.T.Ü Vakfıkebir M.Y.O Bankacılık ve Sigortacılık bölümünü tercih eden 2 öğrencinin öncelik karşılaştırılması X KİŞİSİ 2015 MEZUNU ANADOLU MESLEK LİSESİ MEZUNU METEB İÇİ OBP=340 Y KİŞİSİ 2014 MEZUNU ANADOLU MESLEK LİSESİ MEZUNU METEB İÇİ 0BP=430

18 SINAVSIZ GEÇİŞLE K.T.Ü Maçka M.Y.O Okulu Biyokimya bölümünü tercih eden iki öğrencinin öncelik karşılaştırılması X KİŞİSİ 2015 MEZUNU ANADOLU TEKNİK LİSESİ MEZUNU METEB İÇİ OBP=330 Y KİŞİSİ 2015 MEZUNU TEKNİK LİSE MEZUNU METEB İÇİ OBP=450

19 SINAVSIZ GEÇİŞLE K.T.Ü Trabzon M.Y.O Bilgisayar Programcığı bölümünü tercih eden iki öğrencinin öncelik karşılaştırılması X KİŞİSİ 2015 MEZUNU ANADOLU MESLEK LİSESİ MEZUNU METEB DIŞI OBP=480 Y KİŞİSİ 2015 MEZUNU ANADOLU MESLEK LİSESİ MEZUNU METEB İÇİ OBP=250

20

21 TABLO 3 A’NIN YORUMLANMASI…

22 OBP ( )

23

24 NOT 1- Yeni açılan programlar için;
(7) En küçük puan (8) Yerleştirme öncelikleri sütunda ( ) yer alır. NOT 2- Kontenjanları dolmayan programlar için; (8) Yerleştirme öncelikleri sütunda ( ) yer alır. NOT 3- Puan türü değişen programlar için; (8) Yerleştirme öncelikleri sütunda (*****) yer alır.

25 Ön lisans ve Açık öğretim programlarına geçiş

26 AÇIKÖĞRETİM LİSANS PROGRAMLARI
ÖRNEK

27 AÇIKÖĞRETİM ÖN LİSANS PROGRAMLARI
ÖRNEK

28 AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTELERİNİN
TABAN PUANLARI

29 AÇIKÖĞRETİM SINAVSIZ GEÇİŞ 2 YILLIK ÖRNEK

30


"PINAR BATAN REHBER ÖĞRETMEN" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları