Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İNSAN İLİŞKİLERİNDE YÜZ OKUMA SANATI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İNSAN İLİŞKİLERİNDE YÜZ OKUMA SANATI"— Sunum transkripti:

1 İNSAN İLİŞKİLERİNDE YÜZ OKUMA SANATI
HALİM ALTINIŞIK İLİŞKİLER VE YÜZ OKUMA UZMANI

2

3 Halim Altınışık Kimdir?
1.Kişilik Analizinde Yüzün Şifreleri kitabının yazarı 2. Fransa’da “Connaissance de la France” adlı uluslararası eğitime katılma. 3. Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim, Kültür ve Enformasyon Örgütü (UNESCO) Türkiye Millî Komisyonu’nda görevli. 4. T.C.Essen Başkonsolosluğu’nda (Almanya) Kültür İşlerinden Sorumlu Ataşe. 5. Başbakanlık bünyesinde çalışma ve emekli. (Strateji-Güvenlik) 6. 15 yıldan beri Kişisel Gelişim, İletişim, Yüz Okuma, Beden Dili, Kurum Çalışmaları, Karşınızdaki Kişinin Gerçek Düşüncelerini Anlama, Panik ve Kriz Yönetimi, Öfke Kontrolü, Yalan Söylemenin Ortaya Çıkarılması vb konularda eğitim, konferans ve seminerler. 7. Siyaset Koçluğu

4 Düşüncelerimiz DUYGULARIMIZI,
Duygularımız BEDEN POZİSYONUMUZU etkiler… Beden Pozisyonumuz DUYGULARIMIZI, Duygularımız YÜZÜMÜZÜ etkiler…

5 Yüz Okuma Yüz okuma becerisi, bir kişi ile ilk karşılaşma sırasındaki ilk izlenimlerinizi değerlendirerek bahse konu kişinin karakteri hakkında hızlı bir kanıya varmanızı sağlar. Yüz okuma, modern hayatta her gün ihtiyaç duyulan oldukça kullanışlı bir araçtır.

6 Bir Yüze Bakınca Neler Görebiliyorsunuz?
Yaşadığınız her şey yüzünüzde bir iz bırakır. Bir insanın yüzüne bakarak nasıl yaşamış olduğunu ve nasıl yaşayacağını anlayabilirsiniz. Şu anda nelerden geçmekte olduğunu görebilirsiniz.

7 Yüz Okuma Kendimizi daha iyi anlamak,
Diğer insanları daha iyi anlamak, Daha iyi anne-baba olmak, Sosyal ilişkilerimizde kendimize daha fazla güvenmek, Diğerleriyle iyi bir ilişki geliştirmek gibi konularda yardımcı olur.

8 Yüz Okuma Yüzümüz, atalarımızdan gelen genetik özelliklerimizin, içinde bulunduğumuz çevremizin ve elde ettiğimiz yaşam deneyim ve birikimlerimizin ürünüdür.

9 Yüz Okuma Yüzümüz, kim olduğumuzun, nereden gelip nereye gitmekte olduğumuzun önemli ipuçlarını verir, ayrıca bize ait olan özgün potansiyelimizi, başarılı ve mutlu olmak için neye ihtiyaç duyduğumuzu ortaya koyar.

10 Yüzü güzel olanın huyu da güzel Yüzünden okumak… olur… Yüzünde
meymenet yok… Yüzünün derisi kalın… Yüzü başka, İçi başka… Yüzü yerde olmak… Yüzünden düşen bin parça…

11 Yüz Okuma Sayesinde Ortaya Çıkarılan Kişilik Özelliklerinden Bazıları
Duygusal Durumları Sorun Çözme Yöntemleri Karar Alma Yöntemleri Maddiyata Verdikleri Değer İletişim Kurma Yöntemleri İş Hayatındaki Davranışları

12 Yüz Okuma Sayesinde Ortaya Çıkarılan Kişilik Özelliklerinden Bazıları
Merhameti veya Acımasızlığı Ketumluğu Konuşkanlığı Sır Tutması veya Gevezeliği Arkadaşlığı Kararsızlığı İçe Dönük veya Dışadönüklüğü

13 İki Yüz Yüzümüzün sağ yanı “herkese açık” olan, herkesin görmesine izin verdiğimiz yandır. Sol yan da içsel duygularımızı sakladığımız “mahrem” yanımızdır.

14 Yüzün Üç Bölümü PRATİK BÖLGE SEZGİSEL BÖLGE ANALİTİK BÖLGE 17.04.2017

15 Yüzün Üç Bölümü Analitik bölge büyük ise bu sizin inceleme, ayrıntılı ve uzun düşünme, analiz etme ile değerlendirme ve araştırma gereksiniminizi ortaya koyar. Son kararı vermek için uzun zaman düşünürsünüz. Aklınızı çok iyi kullanarak gücünüzü ortaya koyarsınız.

16 Yüzün Üç Bölümü Pratik bölgeniz güçlü ise, sağduyuya öncelikli büyük değer verirsiniz, pragmatik olmayı arzu edersiniz. Bu bölge sizin ayrıca cimri olmadığınızı ancak kelepir olanı arayıp bulma konusundaki isteğinizi gösterir. Duygusal anlamda daha doyurucu kararlar alamamanın işaretidir bu bölge.

17 Yüzün Üç Bölümü Sezgisel bölgeniz diğerlerinden daha belirgin ise, bu durum içgüdünüzün size yararlar sağladığını ortaya koyar. Ayrıca, bir konu üzerinde uzun düşünmeden harekete geçtiğinizin, duygularınızın kolayca esiri olduğunuzun ve fevri-acele kararlar aldığınızın göstergesidir.

18 Yüzü güzel olanın huyu da güzel Yüzünden okumak… olur… Yüzünde
meymenet yok… Yüzünün derisi kalın… Yüzü başka, İçi başka… Yüzü yerde olmak… Yüzünden düşen bin parça…

19 Herkes aya benzer, kimseye göstermediği karanlık bir yüzü vardır.
Mark Twain

20 Alın Kişilerin düşüncelerini geliştirme yöntemi hakkında bilgi veriyor.

21 Kaşlar Kaşları kullanmadan öfke, korku ya da şaşkınlığı ortaya koymamız mümkün değildir. Kaşlar, sahibinin çevredeki insanlarla ilişkilerini yansıtır Kaşlar kişinin karakteri, sağlığı, yaşam uzunluğu ve umutları hakkında bilgi verir.

22 Gözler Gözlerimiz bize karakterlerimiz hakkında ayrıntılı bilgi verir. Çünkü gözlerimiz gerçek duygularımızı su yüzüne çıkarır. Gözlerimizden düşüncelerimizin derinliğine inebiliriz.

23 Kulaklar Kulaklar çocukluğunuzun nasıl olduğuna dair bir bilgi zenginliğini ortaya koyarlar. Kulaklar her insanın iç enerjisinin kaynağı olan böbrekleri yansıtır ve canlılıkla yakından ilişkisi vardır.

24 Burun Burun yüzün en belirgin ve en çok çeşitlilik gösteren organıdır. Bu nedenle yüz okumada en önemli organdır. Burun iş hayatındaki tercihleri ve para konusuna bakışı simgeler. Yüz tanımada burun delikleri, burun büyüklüğü ve rengi gibi ana yapısına dikkat etmek gerekir

25 Yanaklar Yanaklar yüzün anlamlı bölgeleridir. Çinli tıp adamları yanakların insanın enerji ve canlılığının işareti olduğuna inanırlar. Yanakların rengi farklı anlamlara denk gelmektedir. Gülümsemenin şiddetine göre yanaklar kabarır. Ne kadar gülünürse o kadar yanaklar kabarır ve gözlerin altında çizgiler oluşur.

26 Dudaklar Dudaklar: Düşünceleri ifadeyi ve cinselliğe bakış açısını simgeliyor. Gülümsemenin ana unsurları olan dudaklar kelimelerin oluşmasına böylece de sözel iletişime yardımcı olurlar. Dudakların rengi ve şekli, insanların zekası, duyguları, kişilikleri ve sağlıklarıyla ilgili gizli sırları ortaya koyarlar.

27 Çeneler Çene, kendini savunma yöntemini ve saldırganlık düzeyini belirliyor. Sahip olduğumuz irade, kararlılık ve azim düzeyinin bir göstergesidir. Çene ucu sadece insanların sahip olduğu ender bir özelliktir. Çene ve çene ucu yüzün sağlam ve canlılığını gösterir.

28 YÜZÜMÜZDEN OKUNAN HASTALIK BELİRTİLERİ

29 Çeneyle alt dudak arasında uyuşukluk, kan azlığının habercisidir.
Üst dudakla burun arasında kırışıklık, kalp kapaklarının yetmezliğinin habercisidir. Çeneyle alt dudak arasında uyuşukluk, kan azlığının habercisidir. Dudakların mor rengini alması, birçok kalp-damar hastalığı belirtisidir.

30 Burun köprüsünün inceliği, kalp rahatsızlığının habercisidir.
Burun ve üst dudak arasında derin kırışıklıklar, kalp ve dolaşım sistemi üzerinde baskının olduğunun habercisidir. Burun köprüsünün inceliği, kalp rahatsızlığının habercisidir. Kılcal damarları belirgin tümsekli kırmızı burun, arteriyel kan basıncının yüksek olduğunun habercisidir. Kırmızı ve mor renkli burunlar, düşük kan basıncının habercisidir. Kırmızımsı mor renkli burun kanatları, kalp rahatsızlığının habercisidir.

31 Sol yanağın çökük olması, kalp yetmezliğinin habercisidir.
Kulak kaplarının balmumu renkte olması, kan dolaşımı probleminin habercisidir. Boynun kısa olması, kalp hastalığına yakalanma riskinin fazlalığının habercisidir. Boynun kısa olması, kalp damarlarının erken sertleşmesi ihtimalinin yüksek olduğunu haber verir. Sol yanağın çökük olması, kalp yetmezliğinin habercisidir.

32 Gözler altındaki mor izler, birçok hastalığın habercisidir.
Gözlerin altındaki torbacıklar, böbrek ve böbreküstü bezi sorunlarının olabileceğinin habercisidir. Yüzün şişliği, böbrek ve böbreküstü bezi sorunlarının olabileceğinin habercisidir. Gözler altındaki mor izler, birçok hastalığın habercisidir. Burun üzerinde yatay çizgiler, kirpiklerde uzama ve göz altı morlukları saman nezlesi göstergesidir.

33 Yanaklarda kelebek tarzında renk değişikliği bağ-doku rahatsızlığının göstergesidir.
Cilt rengi siyah ve kahve arası ise böbrek yetersizliği ve karaciğer hastalığı mesajıdır. Bayanlarda erkek tipi alındaki saç dökülmeleri hormonal rahatsızlığın habercisidir. Yüzde ve gözlerdeki sararma karaciğer, safra kesesi ve yolları hastalıkları belirtisidir. Dudakların buruna göre asimetrik oluşu veya zaman zaman çekmesi, yüz felci belirtisi olabilir. Yüzdeki renk değişiklikleri ve büyüyen yaralar, cilt kanseri belirtisi olabilir.

34 Burun üstü yatay çizgiler Gür ve kalın kaşlar Gaga burun
SORUMLULUK SAHİBİ Kare alın Burun üstü yatay çizgiler Gür ve kalın kaşlar Gaga burun Düz, dar yanaklar İnce dudaklar Üst dudak sarkık Yuvarlak çene

35 Alt kısmı gelişmiş kulaklar Sivri ve sert uçlu burun Kısa burun
ÇALIŞKAN Üçgen yüz Uzun yüz Uzun kaşlar Yukarı eğimli kaşlar Alt kısmı gelişmiş kulaklar Sivri ve sert uçlu burun Kısa burun Orta bölümü dar yüz Geniş, ayrık yanaklar İnce dudaklar Küçük ağız Ağız açısı yukarı doğru Büyük çene

36 HIRSLI - AZİMLİ Ters üçgen yüz Kalın, kıvırcık saç teli Uzun kaşlar
Yukarı kalkık kaşlar Çekik gözler Yüksek yerleşimli kulaklar Yapışık kulaklar Kulak dış kaplarında ben Kavisli burun İnce burun Büyük ve çıkıntılı çene Çene üzerinde ben

37 İYİ KALPLİ – YUMUŞAK HUYLU - HASSAS
Yuvarlak yüz Ters üçgen yüz İnce saçlar Yay kaşlar Uzak yerleşimli gözler Aşağı eğimli gözler Armut şekilli çene Uzun kirpikler Üst kısmı gelişmiş, basık kulaklar Dolgun yanaklar Geriye çekik, küçük çene Dudakların ucu aşağı doğru kıvrık

38 Kaşlar arasındaki ara yakın Kısa kirpikler Ağız açısı yukarı doğru
OLUMLU DÜŞÜNCELİ Alın baş tepesinde Düz kaşlar Aşağı eğimli kaşlar Kaşlar arasındaki ara yakın Kısa kirpikler Ağız açısı yukarı doğru

39 İNSAN ODAKLI Yay Kaşlar Yuvarlak ve Dolgun Yanaklar Büyük Kulaklar
Yuvarlak Çene

40 Kafaya yapışık kulaklar Kalın, dolgun dudaklar Uzun çene
ESNEK - UYUMLU Oval yüz Düz saçlar Yuvarlak, dolgun alın Düz kaşlar İnce kaşlar Kafaya yapışık kulaklar Kalın, dolgun dudaklar Uzun çene

41 YENİ FİKİRLERE AÇIK – ÖZGÜR DÜŞÜNCELİ – RİSK ALICI
Uzun saçlar Düz, uzun, dikey alın Geriye eğimli alın Kaşlar arasındaki mesafe yakın Büyük ve geniş kulaklar Yapışık kulaklar İri ve uzak yerleşimli gözler Uzun ve düz burun Büyük ve geniş burun deliği Kemerli burun Ön dişler arası açık

42 Sonuç olarak, İnsanlarla daha iyi ilişkiler kurabilmek için; öncelikle beden dilini iyi kullanmak, yüz okuyabilmek ayrıca; karşımızdakinin yansıttığı kişiliği olduğu gibi kabul edip, ona seçim hakkı tanıyarak,  asla utandırmayarak,  zaman zaman övgü ve onay vererek, yardım etmesine olanak sağlayarak ve onu iyi dinleyerek bu ilişkiyi daha da geliştirebileceğimiz açıktır.

43 BENİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.
TEPE SAVUNMA VE GÜVENLİK SİSTEMLERİ A.Ş. BENİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. GÜVENLİK, ETKİLİ İLETİŞİM VE MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ EĞİTİMİ (CROWNE PLAZA) 43


"İNSAN İLİŞKİLERİNDE YÜZ OKUMA SANATI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları