Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HAFIZA TEKNİKLERİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HAFIZA TEKNİKLERİ."— Sunum transkripti:

1 HAFIZA TEKNİKLERİ

2 Hafıza teknikleri sizi tekrar derdinden
kurtarıp, zihninizin el değmemiş noktalarını harekete geçirecek

3 Yıllardır süregelen araştırmalara rağmen, halen beynimizin gizemi
tam olarak çözülmüş değil Ayrıca sürekli beynimizin yüzde kaçını kullandığımıza dair de birçok söylenti dolaşmakta ortalıkta. Bir bakıyoruz %11'ini, bir bakıyoruz %1'ini, bir bakıyoruz %3'ünü kullanıyormuşuz

4 Aslında yapmamız gereken hesap ne kadarını kullandığımız değil de ne kadarını kullanabileceğimizi hesaplamaktır.

5 matematiksel işlemler dil, mantık, bilim,analiz sağ beyni
Sağ-Sol Beyin mi? Hani Benim Tek Beynim Vardı? Gerçekte iki yarım küreden oluşan tek bir beyine sahipsiniz. Beyniniz bu yarım küreler arasında iş bölümü yaparak çalışırlar Sol beyin matematiksel işlemler dil, mantık, bilim,analiz sağ beyni hayal gücü, sanat, sezgiler, üç boyutlu düşünme, müzik ve sentez üzerine kuruludur.

6 Dahiler Aslında Dahi Değiller
Tarihteki kaşiflere, mucitlere bir bakın. Dahi oldukları için mi tarihe geçtiler? Yoksa çabaladıkları, araştırdıkları ve öğrendikleri için mi? Einstein İzafiyet Teorisini Hayal kurarak bulmuştur. Yani sağ beyninde kurduğu hayali sol beyninde işleme dökmüştür Galatasarayli Haginin futbol oynayışı Edisonun Ampulu Buluşu Newtonun Yerçekimi teorisi İmam buharinin 3yüzbin hadis ezberlemesi……….. Sizce dahiler mi? Yoksa çabalayarak farklılaştılarmı cevabı çok basit.

7 Bunları Biliyor muydunuz?
Beynimiz toplam ağırlımızın %2'si kadardır. Gıdaların %20'si, alınan oksijenin %25'i beyin için harcanır Enerji olarak ele alınırsa; beynin içinde İstanbul gibi büyük bir şehri kurmaya yetecek atom enerjisi vardır. Beynimizin yorulması fiziksel olarak imkansızdır. Yorulan bedenimizdir. Beynin bir gramında bulunan nöronların bağlantı kapasitesi, dünyadaki telefon ağına eşittir. Dünyadaki en hızlı bilgisayar; saniyede bir milyar işlem yaparken, beynimiz saniyede bir katrilyon hızla işlem yapabilmektedir

8 Hafıza Testi Şimdi Yandaki boşluklara hatırladıklarınızı yazınız OTOBÜS HEYKEL DERGi YAĞMUR KAPI SAAT MENDİL GÜBRE BANKA KASA DÜĞÜN HAPŞIRIK MOBİLYA KAŞIK ELMA ELMAS KAMYON HALI MAĞARA MISIR YASTIK AMPUL BÖCEK YANGIN FİL BİSİKLET TREN KÖPEKBALIĞI KREM ETEK Hafıza Testi OTOBÜS HEYKEL DERGi YAĞMUR KAPI SAAT MENDİL GÜBRE BANKA KASA DÜĞÜN HAPŞIRIK MOBİLYA KAŞIK ELMA ELMAS KAMYON HALI MAĞARA MISIR YASTIK AMPUL BÖCEK YANGIN FİL BİSİKLET TREN KÖPEKBALIĞI KREM ETEK

9 Beynimizin kapasitesi.
Alında beynimizin kapasitesi sınırsızdır. Bilinç aynı anda 2+-7 birimlim işlem yapabilirken. Bilinç altımız 2,5 milyon 5 milyon arasında veriyi aynı anda alabilmektedir. Siz uyurken bile bilnç altı kayıt yapmaya devam eder Peki hafızamız bu kadar kuvvetli ise niçin gördüğümüz okuduğumuz her şeyi hatırlamıyoruz? Hatırlamadıklarımız Dikkat çekmeyen, sıkıcı, monoton, sıradan, renksiz, zevksiz olan şeyler hatırlamakta zorlandıklarımızdır.

10 Hatırladıklarımız Oysa; ilginç, hayal edebildiğimiz, komik, saçma, ruhumuza hitap eden, canlı, eğlenceli, renkli, sıra dışı, garip, korkutucu, iğrenç, ve enteresanlık içeren her türlü olay ve durumu sanki daha bugün olmuş gibi hatırlarız.

11 Şimdi başta vermiş olduğumuz 40 kelimeyi tekrar ele alalım..
BAĞLAMA TEKNİĞİ Şimdi başta vermiş olduğumuz 40 kelimeyi tekrar ele alalım.. Abartın ve sıradışı olun 2) Hayal edin 3) Görüntüleri renklendirin: 4) Görüntüleri hareketlendirin: 5) Üç boyutlu görün: 6) Zıtlıklar kullanın: 7) Bağlamanın kopuk olmamasına Özen gösterin…… Bağlama tekniği hafıza güçlendirme çalışmaların temelidir.

12 BEYNİNİZ NEYE İNANIRSA ONU YAŞAR
ÖN YARGILARIMIZ FİLLER VE BİZ İNGİLTEREDEN BİR ARAŞTIRMA Zeki ve Zeki olmayan insanların Ters yönde ayrılıp eğitim verilmesi ve öğrenci başarılarının karşılaştırılması

13 Akrostiş tekniği bir bilgiyi somutlaştırarak öğrenmek ve zor olan
bilgileri bile hafızaya kodlamak amacıyla yapılan çalışmalardır. Kodlama olarak ta bilinir.

14

15 Arkostiş tekniğini kullanırken
Yaptığınız kodlamalarda mantık hata aramayın size bilgiyi hatırlatabilecek hangi cümleler varsa onu kullanın. Çalışmanıza sadece ilk harfleri değil ikinci harfleride dahil etmeye çalışın.

16

17

18

19

20

21

22

23

24


"HAFIZA TEKNİKLERİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları