Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MOTİVASYON.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MOTİVASYON."— Sunum transkripti:

1 MOTİVASYON

2 Nedir motivasyon???

3 MOTİVASYON Motivasyon motiv kelimesinden gelmektedir.
Motiv bireylerin davranışlarının yoğunluğunu, sıklığını, enerjisini, yönünü belirleyen faktörleri içeren bir kavramdır. Bir güdü etkisiyle eyleme geçme sürecine verilen isimdir. Teşvik, isteklendirme, özendirme diye kullanılan motivasyon kavramı, bireyin amaca yönelmesi yada harekete geçirilmesi anlamına gelmektedir.

4 MOTİVASYON

5 MOTİVASYON NASIL OLUŞUR?
Soru 1. Şu an neye ihtiyacınız var?

6 MOTİVASYON NASIL OLUŞUR?
Soru 2. Kendi içinizde veya çevrenizde bu ihtiyacı karşılamaya yönelik neler bulunmakta?

7 MOTİVASYON NASIL OLUŞUR?
Soru 3. Kendinizde veya çevrenizde bulunan şeyler için ne yapmanız gerekli?

8 MOTİVASYON NASIL OLUŞUR?
Soru 4. Yapmanız gerekeni yapınca ne hissedersiniz?

9 MOTİVASYON NASIL OLUŞUR?

10 İHTİYAÇ  HEDEF HEDEF  UYARILMA UYARILMA  HAREKET HAREKET  BAŞARI Soru 1. Neden hareket ve başarı arasında birçok ok var? Soru 2. Neden okların bazıları kırmızı ve bazıları mavi renkli?

11 ENGELLER VE DESTEKLERİMİZ
HEDEFLERİMİZE KARŞI ENGELLER VE DESTEKLERİMİZ

12 ENGELLER VE DESTEKLERİMİZ
Soru 1. Hiç Pes Etmek İstediniz mi? Soru 2. Bu engeli nasıl aştınız? Soru 3. Karşı tarafa geçince neler hissettiniz? Soru 4. Karşı taraf, nehir, atlama taşları, nehirden sorumlu kişi, nehirin sahibi sizce neleri temsil ediyordu?

13 HEDEFLERİMİZE KARŞI ENGELLER VE DESTEKLERİMİZ

14 SORU Öğrenmek Bir Hedef Olabilir mi?

15 Öğrenmek Bir Hedef Olabilir mi?
SORU Taş devrinde yaşayan bir adam düşünün, hayatta kalması için ne yapması gerekirdi?

16 Taş devrinde yaşayan bir adamın öğrenmesi gerekenler;
Ateş yakabilmek, Avcılık, Avlanabilmek için gerekli aletleri yapabilmek. Tehlikelerden Korunmak Yaşaması için gerekli kaynakları (su, yiyecek vb.) nasıl sağlayabileceğini öğrenmek.

17 Günümüzde Yaşayan Bir İnsanın Ne Öğrenmesi Gerekir
SORU Günümüzde Yaşayan Bir İnsanın Ne Öğrenmesi Gerekir

18 NASIL ÖĞRENEBİLECEĞİNİ ÖĞRENMESİ

19 Günümüz çağında bir insanın sınırsız ihtiyaçları, akla sığmaz hayal ve hedefleri ve bunlara ulaşmak için sayısız imkanları yaratabilme gücü vardır. Bunun için ihtiyaçlar ve hedefler değişse bile değişmeyen tek şey bunlara ulaşırken öğrenmemiz gereken şeyler olduğudur.

20 Bilgi isteyen için her yerde mevcuttur
Bilgi isteyen için her yerde mevcuttur. Öğretmen, bilgisayar, internet, arkadaşlar, aile, bakkal amca… Bunların hepsi birer bilgi kaynağı, bilgiye ulaşmada birer destektir. O halde yapılması gereken öğrenmeyi bir HEDEF haline dönüştürmek ve bir ihtiyaç olarak görmektir.

21 ABRAHAM LİNCOLN’ün Hayatı
Yoksul bir ailede dünyaya geldi. Anne babası okuma yazma bilmezdi. 10 yaşında annesini kaybetti. Tarlada ırgatlık yaptı. Bakkalda çıraklık yaptı. 21 yaşında işini kaybetti. Bocalama dönemi başladı. 24 yaşında tekrar işinden oldu. 25 yaşında dört çocuğundan üçü vefat etti.

22 27 yaşında ruhsal bunalıma girdi.
34 yaşında kongre seçimlerini kaybetti. 36 yaşında kongre seçimlerini yine kaybetti. 38 yaşında eyalet seçimini kaybetti. 45 yaşında senato seçimlerini kaybetti. 47 yaşında başkanlık seçimlerini kaybetti. 49 yaşında tekrar senato seçimlerini kaybetti.

23 Bir keresinde yoksulluk ve mahrumiyetine rağmen, dürüst ve kültürlü olduğu için çevresindekilerin de tavsiyesiyle, sırf kölelik ve adaletsizlik kalksın diye kongre üyeliğine adaylığınaıkoyar ,fakat kazanamaz. Haberi telgraf hanede alır. Dışarı karanlık ve yağmurludur. Usulca ‘İyi akşamlar!’ dedikten sonra orayı terk eder. Kaldırımsız ,tozlu topraklı sokaklarda bir başına düşünceli düşünceli yürür. Tam bu sırada ayağı kayar, çamurun içine yuvarlanacakken, son anda kurtulur. Kendi kendine ‘Tökezledim, fakat düşmedim!’ der. Evet ‘Tökezledim fakat düşmedim.’Bu cümle beyninde şimşek gibi çakar. Onun ayağı kaymıştı ama düşmemişti.’ Mücadeleye devam!’ dedi. Abraham Lincoln 52 yaşında ABD başkanı seçildi…

24 DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER
MOTİVASYON DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER Güney DENGİZ Şahimbey Rehberlik ve Araştırma Merkezi


"MOTİVASYON." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları