Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

70.Yıl Cumhuriyet mesleki ve teknik anadolu lisesi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "70.Yıl Cumhuriyet mesleki ve teknik anadolu lisesi"— Sunum transkripti:

1 70.Yıl Cumhuriyet mesleki ve teknik anadolu lisesi

2 Teog puanı Sağlık raporu Okulun taban puanı 366,291
Okula Giriş şartları Teog puanı Sağlık raporu Okulun taban puanı 366,291

3 Öğretmen Sayısı:20 Öğrenci Sayısı:320 Öğretim Şekli:Tam gün Ders Başlama ve Bitiş Saati:07:30- 15:50

4 Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri içerisinde sağlıkla ilgili alanları nasıl bileceğiz?  
eğitim öğretim yılı sonu itibariyle Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okul türleri azaltıldı. Buna göre Anadolu sağlık meslek liselerinin adı da Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak değiştirildi. Okulumuzun adı da TEOG tercih sisteminde tercih koduyla 70.Yıl Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi olarak yer almaktadır. Okul adının bulunduğu satır sonundaki mavi kutu içerisindeki soru işareti tıklandığında okulumuzun yeni durumuyla ilgili bilgiler gelmektedir.

5 70.Yıl Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde hangi alanlar/bölümler vardır?  
Tüm mesleki ve teknik Anadolu lisesi 9.sınıflarında hiçbir alan bulunmamaktadır.Yani 9.sınıf tüm meslek liselerinin ortak sınıfıdır. Dolayısıyla 9.sınıfta alan dersleri bulunmamaktadır.

6 70.Yıl Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde alan tercihleri ne zaman yapılmaktadır?
70.Yıl Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde alan seçimi 9 uncu, dal seçimi ise 10 uncu sınıfın sonunda yapılmaktadır. Alana yerleştirme puanı, öğrencinin ortaokul sınıflarının yılsonu başarı puanlarının aritmetik ortalamasının %40’ı ile 9 uncu sınıf yılsonu başarı puanının %60’ı toplanarak belirlenir. Yerleştirme işlemi tercih ve puan üstünlüğü dikkate alınarak yapılır.

7 “Sağlık Hizmetleri Alanı” içerisinde hangi dallar vardır ve bu dallara tercih ne zaman yapılmaktadır? “Sağlık Hizmetleri Alanı” içerisinde üç tane dal bulunmaktadır:  1-Hemşire Yardımcılığı 2-Ebe Yardımcılığı 3-Sağlık Bakım Teknisyenliği Dal tercihleri 10.sınıf sonunda yapılmakta, 11 ve 12.sınıflarda dal dersleri görülmektedir.

8 DALLARIN GÖREVLERİ NELERDİR?
Hemşire Yardımcısı; sağlık meslek liselerinin hemşire yardımcılığı programından mezun olup hemşire nezaretinde yardımcı olarak çalışan, ayrıca hastaların günlük yaşam aktivitelerinin yerine getirilmesi, beslenme programının uygulanması, kişisel bakım ve temizliği ile sağlık hizmetlerine ulaşımında yardımcı olan ve refakat eden sağlık teknisyenidir.

9 Ebe Yardımcısı; sağlık meslek liselerinin ebe yardımcılığı programından mezun olup ebelerin nezaretinde yardımcı olarak çalışan, ayrıca hastaların günlük yaşam aktivitelerinin yerine getirilmesi, beslenme programının uygulanması, kişisel bakım ve temizliği ile sağlık hizmetlerine ulaşımında yardımcı olan ve refakat eden sağlık teknisyenidir.

10 Sağlık Bakım Teknisyeni; sağlık meslek liselerinin sağlık bakım teknisyenliği programından mezun olup en az tekniker düzeyindeki sağlık meslek mensuplarının nezaretinde yardımcı olarak çalışan, ayrıca hastaların günlük yaşam aktivitelerinin yerine getirilmesi, beslenme programının uygulanması, kişisel bakım ve temizliği ile sağlık hizmetlerine ulaşımında yardımcı olan ve refakat eden sağlık meslek mensubudur.

11 Hemşire yardımcıları ilerde hemşire unvanı ALABİLİYOR MU?
Lisans düzeyinde (4 yıllık fakülte) hemşirelik bölümünü bitirdiğiniz zaman bu unvanı alabilirsiniz.

12 Önlisans düzeyindeki sağlık yüksek okullarına sınavsız geçiş imkanı var mı?
Önlisans düzeyindeki sağlık yüksek okullarına sınavsız geçiş hakkı vardır.

13 Hemşire yardımcılığı, ebe yardımcılığı ve sağlık bakım teknisyenliğinin istihdam avantajı var mı?
Sağlık Bakanlığı yeni açılan dallarla ilgili kadro tanımı yaptı. Mevcut durumda bu avantajın devam edeceği söylenebilir.

14 Mezun Öğrencilerimiz Eğitim Öğretim yılında okulumuzdan mezun olan 59 öğrenciden 22 tanesi üniversiteye devam etmiştir. Lisans:5 Öğrenci Önlisans:17 Öğrenci

15 Sosyal Aktiviteler

16 Kütüphane

17 Labaratuvar

18 Kantin


"70.Yıl Cumhuriyet mesleki ve teknik anadolu lisesi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları