Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TEOG tercih ve yerleştirme işlemleri Lise türleri

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TEOG tercih ve yerleştirme işlemleri Lise türleri"— Sunum transkripti:

1 TEOG tercih ve yerleştirme işlemleri Lise türleri
hoş geldiniz

2 2015 TERCİH VE YERLEŞTİRME TAKVİMİ
tarih işlem 05 Haziran 2015 Ortak Sınavlar Puanlarının İlanı 24 Haziran 2015 8’inci Sınıf Yerleştirmeye Esas Puanların (YEP) İlanı ve boş kontenjanların ilanı 24 Haziran 2015- 10 Temmuz 2015 Sınavla Öğrenci Alacak Özel Okulların Kayıt İşlemleri 06-16 Temmuz 2015 Yerleştirme İşlemleri İçin Tercihlerin Alınması 14 Ağustos 2015 Yerleştirme Sonuçlarının İlanı ve Kesin Kayıt

3 Boş kontenjanlara 2. yerleştirme
17-21 Ağustos 2015 İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca Tercih Başvuruların Alınması 24 Ağustos 2015 Yerleşemeyen Öğrencilerin Açık Öğretim Kurumlarına Kayıtlarının Yapılması 14 Eylül 2015 Öğretim Yılı Açılışı

4 Tercih işlemleri nasıl yapılacak?
Tercih işlemleri e-okul.meb.gov.tr adresi üzerinden yapılacak. (6-16 temmuz tarihleri arasında) Öğrenci 25 okula kadar tercih yapabilecek.

5 Öğrenciler il ilçe bölge sınırlaması olmaksızın YEP’le yerleşilen ülke genelindeki bütün okulları tercih edebilecek. Tercih başvurusu bir kez yapılacaktır. Başvuru işleminden sonra tercih üzerinde değişiklik yapılamayacaktır.

6 Tercih işlemi herhangi bir ortaokul müdürlüğü tarafından onaylanabilecektir.

7 Yerleştirmeler ne zaman açıklanacak?
Yerleştirme sonuçları 14 ağustos tarihinde açıklanacak ve aynı tarihte otomatik olarak yerleştiği okula kesin kaydı yapılacak.

8 2. Yerleştirmeler 1. yerleştirmelerde açıklanan boş kontenjanlara yerleştirme amacıyla Ağustos 2015 tarihleri arasında ikinci yerleştirmeler gerçekleştirilecek.

9 Tercihler Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonunca boş kalan kontenjanlar için il/ilçe sınırları içerisinde yapılacaktır. 2 yerleştirmelerde 5 tane tercih yapılabilecektir. Öğrencinin puanı tercih yapacağı okulun taban puanından en fazla 20 puan düşük olmalıdır.

10 2. yerleştirme sonuçları 24 ağustos 2015 tarihinde e-okul. meb. gov
2. yerleştirme sonuçları 24 ağustos tarihinde e-okul.meb.gov.tr adresinde açıklanacaktır. Bu tarihte öğrenci yerleştiği okula otomatik olarak sistem tarafından kayıt edilecektir. Herhangi bir okula yerleşemeyen öğrenci otomatik olarak açık liseye kaydedilecektir.

11 Nakil işlemleri 9.sınıfa kesin kaydı yapılmış öğrenci açık kontenjan bulunan okula yerleşmek için nakil talebinde bulunabilir. Nakil işlemi, başvuranlar arasında puan üstünlüğü esas alınarak otomatik yerleştirme yapılacaktır.

12 Nakil için gerçekleştirilecek işlemler
Öğrenci velisi ,Öğrencinin kesin kaydının bulunduğu okul müdürlüğüne dilekçe ile başvuracak. Nakil işlemleri ayda bir kez tekrarlanacak.

13 Bursluluk işlemleri Bursluluk sınav sonuçları 21 temmuz tarihinde açıklanacak. Kazanan öğrencilerin belgelerini eylül ayı sonuna kadar kayıt oldukları lise müdürlüklerine ulaştırmaları gerekmektedir.

14 385-330 400-385 450-400 330-0 500-485 FEN LİSESİ-ÖZEL FEN LİSESİ
ÖZEL KOLEJLER KÖKLÜ 1.DERECE ANADOLU LİSESİ İLÇE FEN LİSELERİ SOSYAL BİLİMLER LİSESİ 2.DERECE ANADOLU LİSELERİ ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ 3.DERECE ANADOLU LİSESİ 1.DERECE MESLEKİ VE TEKNİK LİSE (SAĞLIK MESLEK LİSELERİ) 2.DERECE MESLEKİ VE TEKNİK LİSELER 4.DERECE ANADOLU LİSESİ 1.DERECE İMAM HATİP LİSELERİ 330-0 3.DERECE MESLEKİ VE TEKNİK LİSELER ÇPL İHL

15 Tercih yaparken dikkat edilmesi gerekenler
tercih edilecek okulun bir önceki yıl oluşmuş yüzdelik dilimi ile öğrencinin yüzdelik dilimi birbirine yakın olmalı. Öğrenci başarılı olduğu okul türüne yönlendirilmeli. (örn;sözel başarısı yüksek olmayan öğrenci sosyal bilimler lisesine gitmemeli)

16 Tercih yaparken puanı yüksek olan okuldan puanı düşük olan okula göre sıralama yapılmalı.

17 yetenek sınavıyla öğrenci alanlar
Lise türleri YEP’le öğrenci alanlar Fen liseleri Sosyal bilimler liseleri Anadolu liseleri Çok programlı Anadolu liseleri Mesleki ve teknik eğitim merkezleri Anadolu imam hatip liseleri Açık liseler yetenek sınavıyla öğrenci alanlar Spor liseleri Güzel sanatlar liseleri


"TEOG tercih ve yerleştirme işlemleri Lise türleri" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları