Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

VLC MEDİA PLAYER.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "VLC MEDİA PLAYER."— Sunum transkripti:

1 VLC MEDİA PLAYER

2 VLC MEDİA PLAYER NEDİR? Vlc player özgür bir video oynatıcısı yazılımıdır.Bünyesinde barındırdığı çözücüler sayesinde ek bir çözücü paketi yüklemeyi gerektirmeksizin çok sayıda video ve ses dosya türünü oynatabilmektedir.

3 VLC PLAYER’IN ÖZELLİKLERİ
Ücretsiz, açık kaynak ve çapraz platform desteği, Sistem codecleri ve birçok popüler video formatı ile uyumlu, Canlı kayıt imkanı, Anlık duraklatma ve kare kare ilerletme imkanı, Hız kontrol özelliği, HD yüksek kalite medya ve görüntü oynatma desteği, En yeni ve en popüler formatların tamamını oynatabilme, OGG, MP2, MP3, MP4, DivX, XviD, DVD ve daha bir çok formatı destekleyen bir program, Basit ve kolay bir arayüze sahip.

4 VİDEO DÖNÜŞTÜRME 1.Adım : VLC player programını başlatın.
2.Adım : Ortam menüsünü tıklayın ve dönüştürme iletişim kutusunu açmak için Dönüştür / Kaydet seçeneğini tıklayın. Alternatif olarak, VLC çalışırken, ortam iletişim kutusunu başlatmak için Ctrl + R kısayolu kullanabilirsiniz. 3.Adım : Burada, Dosya sekmesi altında, dönüştürmek istediğiniz video dosyasını göz atmak için Ekle düğmesini tıklayın. 4.Adım : Video dosyasına göz atın ve seçin ve ardından Aç düğmesini tıklayın. 5.Adım : Sonra, seçili videoya bir altyazı dosyası eklemek istiyorsanız, Alt yazı dosyalarını da ekle başlıklı seçeneğini işaretleyin. Eğer alt yazı eklemek istemiyorsanız, bu adımı atlayabilirsiniz. 6.Adım : Video dosyasının başlangıç ??saatini değiştirmek için, seçenekleri görmek için Daha fazla seçenek göster seçeneğini işaretleyin.

5 7.Adım : Dönüştürülen videonun kaydedileceği hedef klasörü ve video dosyasının yeni biçimini seçin Kaydet düğmesini tıklayın.Video codec, ses codec, bit hızı, çözünürlük ve kare hızı seçmek için bir dosya için Ayarlar simgesini tıklayın. Ve özel ayarlar ile yeni bir profil oluşturmak istiyorsanız, tüm seçenekleri görmek için oluşturmak istediğiniz yeni profil tuşuna tıklayın. 8.Adım : Son olarak, video dosyası dönüştürmeyi başlatmak için Başlat düğmesine tıklayın. Video dosyası, seçilen biçimi ve PC donanım boyutuna bağlı olarak işlemi tamamlamak biraz zaman alabilir.

6 VİDEO KESME İŞLEMİ NASIL YAPILIR?
1) Hangi videoyu kesmek istiyorsanız o videoyu VLC Media Player ile çalıştırın.

7 2)Video oynamaya başladıktan sonra VLC Media Player'in üst menüsünde bulunan seçeneklerden Araçlar Sekmesine tıklayın. 3) Araçlar sekmesine tıklayınca açılan seçeneklerden Ayarlar'ı seçiyoruz ve karşımıza bir pencere çıkıyor.

8 4) Açılan pencerede sol alt kısımda bulunan "Giriş ya da Kodlayıcı/Çözücü" seçeneğini tıklayın.

9 5) Değişen sayfada videonun kayıtlı olduğu klasörü seçmek için görselde gördüğünüz yere GÖZAT'ın. Buttona bastıktan sonra video üzerinde kesilen kısmın nereye kayıt edeceğini belirleyin.

10 6)Sayfadan çıkış yapıyoruz çıkış yaptıktan sonra VLC Player‘ın üst menüsünden Görünüm menüsüne tıklıyoruz ve daha sonra açılan seçeneklerden "Gelişmiş Denetimler" yazan kısma tıklayarak video kesme özelliğini aktif ediyoruz.

11 7) Bu özelliğimizi de aktif ettikten sonra video kontrol sekmesinin hemen altında 4 adet yeni ikon belirlenmiş olacaktır. Burada bulunan Kırmızı noktalı ikona bastığınızda kayıt işlemi başlayacaktır. Bu yüzden videoda kesmek istediğiniz kısıma gelin ve oynatmaya başlayınca Kırmızı noktaya bastıktan sonra kesme işlemini kendi hafızasına almaya başlayacaktır.Kesmek istediğiniz kısım bitince de tekrardan kırmızı noktaya basarak kesme işlemini sonlandırabilirsiniz.

12 8) Kayıt işlemi bittikten sonra herhangi bir uyarı vb şeyler çıkmayacaktır biraz önce ayar yaptığımızdan dolayı seçmiş olduğumuz klasörün içerisine otomatik bir şekilde videonuz kesilmiş bir halde kayıt edilmiş olacaktır.

13 VLC PLAYER’DA TV İZLEME
1) programı açmanız gerekiyor.

14 2) Daha sonra “Görünüm” seçeneğine tıkladığımızda “Oynatma Listesi” butonuna tıklayarak internet yayınlarına ulaşabileceğimiz kısmı açmamız gerekiyor.

15 3)Oynatma listesini açtığımızda karşımıza çıkan sol alanda “İnternet” adlı bir kısım yer alıyor. Buranın üzerine çift tıkladığımızda online olarak yayın yapan birtakım radyo , TV ve program yayınlarını görebiliyoruz.

16 5)Daha sonra görebileceğiniz gibi küçük resimlere sahip yayınlardan bir tanesine tıkladığımızda eğer internet bağlantısı aktifse online olarak varolan yayını kolayca izleme şansımız oluyor.

17 Ancak VLC Player içerisinde herhangi bir Türkçe TV yayını yer almıyor.

18 DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.
HAZIRLAYAN : SAYGIN TEKİN


"VLC MEDİA PLAYER." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları