Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DAEMON TOOLS.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DAEMON TOOLS."— Sunum transkripti:

1 DAEMON TOOLS

2 DAEMON TOOLS NEDİR ? Daemon Tools, bilgisayarınızda kalıp (imaj ya da disc image olarak bilinen) dosyalarını CD ya da DVD'ye yazmaya gerek olmadan açabilmenizi ve kullanabilmenizi sağlayan bir sanal CD/DVD programıdır.

3 DAEMON TOOLS NE İŞE YARAR ?
Daemon tools emülatör yazılımıyla bilgisayarınızda hayali (virtual) cd/dvd sürücüleri gerçekte varmış gibi yaratır. Bu sürücülerde .cue , .iso , .ccd , .bwt , .mds , .cdi uzantılı sanal imaj dosyalarınızı çalıştırabilirsiniz. Daemon tools'un 4 adet sanal sürücü desteği bulunmaktadır. Yani bilgisayarınıza fiziksel cd/dvd sürücünüz hariç 4 adet daha cd/dvd sürücüsü ekleyebilirsiniz. Daemon tools ile fiziksel bir şekilde elinizde bulunan film, oyun, program, görsel eğitim gibi medyaları .cue , .iso , .ccd , .bwt , .mds , .cdi uzantılı sanal imaj dosyalarına çevirebilir ve bilgisayarınızda depolayabilirsiniz.

4 DAEMON TOOLS’UN EN ÖNEMLİ ÖZELLİĞİ NEDİR ?
Daemon tools'un en önemli özelliği harddisk imajları olan .vhd uzantılı dosyalarıda açabilmesidir. Herhangi bir hdd'nizin .vhd uzantılı imajını alıp Daemon tools programında içerisini açarak istediğiniz veriyi alabilirsiniz. Bir kaç tıklama ile usb cihazınıza bootable özelliği kazandırabilirsiniz.

5 DAEMON TOOLS’UN YARARLARI NELERDİR ?
Cd/dvd gibi medyalarda bulunan film, oyun, program, görsel eğitim vb. gibi içeriklerinizin bir kopyasını  alabilirsiniz. Cd/dvd yer kaplamaz, sadece bilgisayarınızın harddiskinde boyutu kadar yer kaplar. Oluşturacağınız .cue , .iso , .ccd , .bwt , .mds , .cdi uzantılı sanal imaj dosyalarının dağıtımı kolaydır. Cd/dvd arama gibi bir derdiniz olmaz. Cd yada Dvd'niz bozulsa bile bilgileriniz kaybolmaz. Cd/dvd Sürücülere nazaran içeriğe erişim çok daha hızlıdır. Cd/dvd Sürücüler gibi okuma kafası sesi çıkarmazlar. Birden fazla cd/dvd'li medyaları tak, çıkar yapmadan çalıştırabilmenizi sağlar. Hızlı bir biçimde .cue , .iso , .ccd , .bwt , .mds , .cdi uzantılı sanal imaj dosyaları çoğaltılabilir.

6 Soru : Emülatör yazılımı nedir ? Cevap : Bir sistemin başka bir sistem üzerinde çalıştırılmasına emülasyon denir ve bu tür yazılımlara da emülatör denir.

7 BENİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM…
ALPER KAYA /A


"DAEMON TOOLS." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları