Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ NEDİR ?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ NEDİR ?"— Sunum transkripti:

1 PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ NEDİR ?
VAHİT GÖZ PDR UZMANI İBRAHİM HAKKI FEN LİSESİ

2 ÖNCE BİR FEN LİSESİ NASIL KAZANILDI?
TABİ Kİ SADECE ÇOK ÇALIŞARAK DEĞİL.

3 İLK AKLA GELENLER ŞUNLAR OLSA GEREK.
SİZİN BİR HEDEFİNİZ VARDI. SİZ DAHA FAZLA ÇALIŞTINIZ. SİZ İYİ MOTİVE OLDUNUZ. SİZİN AİLENİZ BİLİNÇLİYDİ.VE SİZE GÜVENİYORDU. SİZİN KÖTÜ ALIŞKANLIKLARINIZ YOKTU. SİZ DOĞRU ARKADAŞ TERCİHİ YAPTINIZ. SİZ PLANLI VE DÜZENLİ ÇALIŞTINIZ. SİZ SAĞLIĞINIZA ÇOK DİKKAT ETTİNİZ. SİZ FEDAKARLIK YAPTINIZ. SİZ İYİ BİRER İNSANDINIZ. SİZİN İ.H.F.L.Sİ ARTIK RÜYALARINIZA GİRMEYE BAŞLAMIŞTI. SİZ İ.H.F.L NİN BAŞARISINI, KALİTESİNİ DUYMUŞTUNUZ.

4 PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK NEDİR?
      Psikolojik Danışma ve Rehberlik bireye; kendini tanıması, problemlerinin çözümü için gerçekçi kararlar alabilmesi, duygu ve düşüncelerini özgürce ifade edebilmesi, çevresiyle dengeli ve sağlıklı bir uyum içerisinde kendini gerçekleştirmesi için uzman kişilerce yapılan psikolojik yardım sürecidir

5 Psikolojik Danışma ve Rehberliğin İlkeleri
Rehberliğin temelinde insan hak ve sorumlulukları ile ilgili demokratik ve insancıl bir anlayış vardır. Rehberlik uygulamalarında öğrenci ile ilgili herkesin anlayış ve işbirliği içinde çalışması gerekir. Rehberlik anlayışı, her türlü çalışması ile öğrenciyi merkez alan bir eğitim sistemini öngörür. Rehberlik yardımının esası, öğrencilerin kendi kişiliklerini daha iyi anlamalarını, problemlerine çözüm yolları bulmada onların kendi kendilerine yeter bir duruma gelmelerini sağlamaktır Rehberlik bedensel, zihinsel, sosyal ve duygusal olan bütün kapasitelerini kendi ilgi ve yetenekleri doğrultusunda en uygun bir düzeyde geliştirmesi için öğrencilere yardım etmelidir. Rehberlik tamamen gönüllülük esasına dayanır Rehberlikte konuşulan her türlü konu gizlilik esesına göre işler

6 Psikolojik Danışma ve Rehberlik Hizmetiyle İlgili Bazı Önemli Hususlar;
PDR hizmetlerinin bireyin her sıkıntıya düştüğünde ona kol kanat germek gibi bir anlayışı yoktur. PDR bir ders ya da disiplin görevi değildir. PDR her türlü problemi hemen ve tek başına çözebilecek sihirli bir güç değildir. PDR bir şikâyet merkezi değildir.

7 PDR servisi sadece sorun paylaşmak için değildir
PDR servisi sadece sorun paylaşmak için değildir. Çeşitli konularda bilgi de alabilirsiniz. PDR bireyin kendini anlaması, problemlerini çözmesi, gerçekçi kararlar alması, çevresine sağlıklı ve dengeli uyum sağlaması ve böylece kendini gerçekleştirebilmesi için bireye yapılan yardım sürecidir.

8 Sevgili Öğrenciler; Kendinizi daha iyi tanımak istiyorsanız,
İnsanlarla daha etkili iletişim kurmak ve duygularınızı etkili şekilde ifade etmek istiyorsanız, Kimseye anlatamadığınız fakat birileriyle paylaşmak gerekliliği hissettiğiniz duygu ve düşünceleriniz olduğuna inanıyorsanız, Hayatınızda bir şeylerin ters gittiğini düşünüyorsanız, Nasıl ders çalışacağınızı bilemiyorsanız,

9 Kendinize özgü mesleki bir alan seçmek ve hedeflerinizi belirlemek istiyorsanız,
İnsanlarla daha etkili iletişim kurmak ve duygularınızı etkili şekilde ifade etmek istiyorsanız, Bugünlerde kendinizi aşırı derecede stresli ve kaygılı buluyorsanız, Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisimize Gelebilirsiniz!

10 PDR HİZMETLERŞNDEN NASIL YARDIM ALABİLİRSİNİZ?
ÖNCELİKLE KENDİNİZİN GERÇEKTEN ÇÖZÜMÜNDE YETERSİZ KALDIĞINIZ SORUNLARDA GELMELİSİNİZ, SİZLER F.L OLDUĞUNUZ İÇÖİN DERSLERİN ÖNEMİNİ GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURARAK ÇOK ACİL İSE UYGUN DERSLERDEN ÇAĞRILARAK GELEBİLİRSİNİZ, DERSE GİRMEDEN VE İZİN KAĞIDI OLMADAN REHBERLİK SERVİSİNE GELMENİZ HEM BİZİ HEM DE SİZİ ZOR DURUMA DÜŞÜRECEĞİNİ BİLMELİSİNİZ,

11 BİZİMLE PAYLAŞTIĞINIZ HER ŞEYİN SİZİN VE BENİM ARAMDA KALDIĞINA İNANMALISINIZ,
VELİNİZİN VEYA ÖNCELİKLİ OKUL İDARESİNİN BİLMESİ GEREKEN KONULARDA SİZİNLE GÖRÜŞÜLEREK KARAR VERİLECEĞİNİ BİLMELİSİNİZ, AKILLI İNSANIN SORUNLARINI BEKLETMEDEN VE DOĞRU KİŞİLERLE ÇÖZEN İNSAN OLDUĞU BİLMELİSİNİZ, ÇEKİNME, AYIP OLUR DÜŞÜNCESİ, UTANIYORUM GİBİ DÜŞÜNCELEREGİR GİRİLMEMESİ GEREKTİĞİNİ BİLMELİSİNİZ, HER ŞEYDEN ÖNEMLİSİDE SİZİN PSİKOLOJİK, RUHSAL VE DUYGUSAL VE KİŞİSEL GELİŞİMİNİZİ ÖNEMSEDİĞİMİZİ BİLMELİSİNİZ.

12 HEPİNİZİ BİRER BEYEFENDİ VE HANIMEFENDİ OLARAK GÖRMEK VE ÇEVRENİZE EN İYİ ŞEKİLDE ÖRNEK OLMANIZ DİLEĞİYLE SAĞLICAKLA KALIN O.R.S.


"PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ NEDİR ?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları