Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bilgisayar Ağı Nedir?.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bilgisayar Ağı Nedir?."— Sunum transkripti:

1 Bilgisayar Ağı Nedir?

2 Bilgisayar, yazıcı ve benzeri cihazların bir veri iletişim bağlantısı aracılığıyla donanım ve yazılımlarını birbirleriyle paylaşabildikleri ortama bilgisayar ağı adı verilir.

3 Bilgisayar bir ağa bağlandığında o ağın kullanıcısı olur
Bilgisayar bir ağa bağlandığında o ağın kullanıcısı olur. Ağın kullanıcısı olan bilgisayarlar, o ağa bağlı olan diğer bilgisayarların kaynaklarını izin verildiği ölçüde kullanabilir.

4 Ağ çeşitleri nelerdir?

5 Bilgisayar ağları coğrafi yerleşimleri açısından üç temel gruba ayrılırlar
Yerel alan ağları (LAN-Local Area Network) Şehirsel Alan Ağları (MAN-Metropolitan Area Network) Geniş Alan Ağları (WAN-Wide Area Network)

6 Yerel alan ağları (LAN-Local Area Network)
Yerel alan ağları, okullar, şirketler, hastaneler gibi küçük yerleşim bölgelerindeki bilgisayarların birbirlerine bağlanmasıyla oluşurlar. Temel amaç bilgisayarların bazı donanımları paylaşmasını sağlamaktır.

7 Geniş Alan Ağları (WAN-Wide Area Network)
Bir ülke ya da dünya çapında yüzlerce veya binlerce kilometre mesafeler arasında iletişimi sağlayan ağlardır. Coğrafi olarak birbirinden uzak yerlerdeki (şehirlerarası/ülkelerarası) bilgisayar sistemlerinin veya yerel bilgisayar ağlarının (LAN) birbirleri ile bağlanmasıyla oluşturulur.

8 Sizce bilgisayar ağları neden var ?

9 * Kaynakları Paylaşmak
* Bilgiyi Paylaşmak * Yazılımda Standartlaşma

10

11 www Nedir?

12 www Nedir ? Dünya Çapında Web (İngilizce: World Wide Web, kısaca WWW veya web), örümcek ağları gibi birbiriyle bağlantılı sayfalardan, İnternet üzerinde çalışan ve "www" ile başlayan adreslerdeki sayfaların görüntülenmesini sağlayan servistir.

13 Web Adresi Nedir?

14 Web Adresi: İnternet üzerinde çalışan sayfalarımıza erişebilmek için kullandığımızı adreslere web adresi denir. Web adresleri “www” ile başlar ve web sayfasının hangi kuruluşa ve hangi ülkeye ait olduğuna dair tanıtım kodları içerir.

15 Aşağıdaki liste, adreslerde kullanılan bazı kısaltmaları ve ne anlama geldiklerini göstermektedir:
gov  :  Hükümet kuruluşları  edu  :  Eğitim kurumları (üniversiteler gibi)  org  :  Ticari olmayan, kar amacı gütmeyen kuruluşlar  com  :  Ticari kuruluşlar  mil  :  Askeri kuruluşlar  net  :  Servis Sunucuları (Internet Servis Sağlayıcıları gibi) k12: Özel Eğitim Kurumları ve Kolejler www  :  World Wide Web Sitesi (bazen web de kullanılır)

16 Sorular Kısaltmaların uzun hallerini yazınız. Lan……………… Man…………….
Wan……………. www……………. Bilgisayar ağları neden vardır? ………………………………………….. …………………………………………… …………………………………………. Aşağıdaki web sitesi uzantılarını açıklayınız. K12……………………………….. Com……………………………………. Gov……………………………….. Edu……………………………………… Org………………………………… mil……………………………………..


"Bilgisayar Ağı Nedir?." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları