Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Element ve Sembolleri.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Element ve Sembolleri."— Sunum transkripti:

1 Element ve Sembolleri

2 Element Nedir? Aynı cins atomlardan oluşan,kimyasal çözümlemeyle ayrıştırılamayan veya birleşim yoluyla elde edilemeyen saf maddelere denir. Element simgesi, her elemente ait bir ya da iki harften oluşan simgelerin, uluslararası geçerliliği vardır.

3 Elementlerin Adlandırılması
Elementler keşfedildiklerinde onlara özelliklerini kısmen de olsa belirten bir ad koymaya özen gösterilmişlerdir.Örneğin, hidrojen elementine Latince “su üreten”,anlamına gelen “hydro-genes”, adları verilmiştir.

4 Bazı element adı ve sembolleri
Elementin Numarası Elementin Adı Sembol 1 Hidrojen H 2 Helyum He 3 Lityum Li 4 Berilyum Be 5 Bor B 6 Karbon C 7 Azot N 8 Oksijen O 9 Flor F 10 Neon Ne Elementin Numarası Elementin Adı Sembol 11 Sodyum Na 12 Magnezyum Mg 13 Alüminyum Al 14 Silisyum Si 15 Fosfor P 16 Kükürt S 17 Klor Cl 18 Argon Ar 19 Potasyum K 20 Kalsiyum Ca

5 Molekül Nedir? Elementler sembollerle gösterilir, fakat sembollerden o elementin atomik yapıda mı yoksa moleküler yapıda mı olduğunu anlayamayız.Moleküler yapıda olan elementlerde, moleküllerin kaç atomdan olduğunun belirtilmesi için formüller kullanılır.


"Element ve Sembolleri." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları