Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Konu:Tablet Bilgisayarlar

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Konu:Tablet Bilgisayarlar"— Sunum transkripti:

1 Konu:Tablet Bilgisayarlar
Ders:BİL 384 Çoklu Ortam Uyg. Konu:Tablet Bilgisayarlar Anlatan:Uğur AKTAŞ No:

2 Tablet Bilgisayar Nedir?

3 Tablet Bilgisayar Nedir?
Tablet kişisel bilgisayarlar, dizüstü ve avuçiçi bilgisayarların özelliklerini birleştiren taşınabilir bilgisayarlardır. Dizüstü bilgisayarlar gibi tablet bilgisayarlar da çok güçlü ve hızlıdır.Görünümleri tableti andırır.

4 Tablet Bilgisayar Nedir?
Avuçiçi bilgisayarlar gibi tabletler de notlar almanıza ve tablet kalemiyle doğrudan ekran üzerine çizim yapmanıza izin verir. Tabletlerin el yazınızı daktilo metnine dönüştürebilir. Bazı tablet bilgisayarların dönüp katlanan ve bilgisayarın altındaki klavyeyi ortaya çıkaran ekranları da vardır.

5 Tablet Bilgisayarlarin İşletim Sistemi Hangisidir?
. MS Windows mobil cihazlar için çeşitli versiyonları vardır. Bu gelişmeleri yakından takip eden Google “android” i, Apple ise “iOS” işletim sistemini yarattı.

6 Tablet Bilgisayarların Genel Özellikleri
Kolay taşınabilirlik El bilgisayarlarına oranla yüksek hız Notebooklara göre daha uzun pil ömrü Çoklu dokunmatik ekran Modele ve markaya göre USB, WiFi, 3G vs. kullanabilme imkanı.

7 Tablet Bilgisayarla Neler Yapabilirim?
Normal bilgisayarla yapabildiğimiz neredeyse her işi yapabiliriz. Bunların üstüne bir seyahatte kitap yük etmeden kitap okuyabiliriz. E-postalarımıza bakabilir, sosyal ağlara bağlanabiliriz. Tabi bunların hepsini kolay taşınabilir, uzun pil ömrüne sahip dokunmatik bir bir cihazla yapacaksınız.

8 Neden Tablet Bilgisayar?
Tablet bilgisayar almak için birçok farklı nedeniniz olabilir. Kısaca belirtmek gerekirse tablet bilgisayarlar hayatı kolaylaştırmak için isteğe göre şekillenebiliyorlar. Günümüz insanının ihtiyacı olan uzun süreli pil ömrü, hız, basitlik, kolay taşınabilirlilik vs.

9 Hangi Tablet ve Neden? “En iyi tablet bilgisayar hangisi?” sorusuna cevabı önce kullanıcının kendisi ne istediğini belirleyerek verebilir. Ardından istenilen tablet bilgisayarın donanım özelliği, ekranı, depolama alanı, işletim sistemi vs. kıyaslanarak fiyat performans sorgulaması yapılabilir. Böylelikle ihtiyaca uygun ve kaliteli bir tablet bilgisayar edinmiş olur.

10 Son günlerde adından bahsettiren bir başka proje ise “Fatih Projesi”dir. Bu kapsamda ilk okul 5. sınıflardan itibaren her öğrenciye bir tablet bilgisayar vermeyi ön görüyor. Bu da tablet bilgisayarların önemini bir kat daha artırmaktadır.

11 Bir gün herkes tablet bilgisayar kullanacak!

12 Kaynaklar 1. 2. 4. 5. 6.


"Konu:Tablet Bilgisayarlar" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları