Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Eğitimde Web 2.0 Araçları Hatice TUNCER 20110904056.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Eğitimde Web 2.0 Araçları Hatice TUNCER 20110904056."— Sunum transkripti:

1 Eğitimde Web 2.0 Araçları Hatice TUNCER

2 İçindekiler Google, Yahoo, Youtube, Facebook, Wikipedia konu başlıkları Web 2.0 Nedir? Web 2.0 Eğitimde Kullanımı Web 2.0 Araçları Google Yahoo! Youtube Facebook Wikipedia Kaynakça

3 Web 2.0 araçları Google Yahoo! Youtube Facebook Wikipedia

4 Web 2.0 nedir? Geniş bir biçimde Web 2.0, kullanıcıların da içerik geliştirebildiği, birbirleriyle işbirliği yapabildiği, kullanıcılar arasında bilgi ve fikir alışverişini destekleyen ikinci kuşak web platformu olarak tanımlanmaktadır.

5 Web 2.0 eğitimde kullanımı
Öğrenmeyi destekler, grup çalışmaları için uygun bir ortam oluşturur ve üst düzey düşünme becerisini geliştirmeye yardımcı olabilir.

6 Web 2.0 araçları www.google.com.tr www.yahoo.com.tr www.youtube.com.tr

7 Google Google, “googol” sözcüğünün üzerinde oynanmasıyla ortaya çıkmıştır. Edward Kasner adındaki Amerikalı matematikçinin yeğeni Milton Sorotta tarafından üretilmiş olan “googol” sözcüğü 1 ve onun ardından 100 sıfırın gelmesiyle oluşan rakamı belirten matematiksel bir terimdir. Google’ın bu terimi kullanması, şirketin dünyadaki tüm bilgiyi organize etme misyonunu yansıtır.

8 Yahoo! Yahoo! Inc., Stanford Üniversitesi öğrencileri Jerry Yang ve David Filo tarafından kurulmuş bir portaldır. İlk başlarda arama motoru olarak hizmet vermesine rağmen zamanla e- posta, anında iletileşme, e- posta grubu ve benzeri hizmetler de sunarak pazarda hâkim olmaya çalışmıştır. Yahoo! Hizmetlerinin ulaşılabildiği Yahoo.com, günde 7 milyar sayfa gösterimiyle dünyanın en çok ziyaret edilen 4. sitesidir.

9 Youtube  YouTube üç Amerikalı iş arkadaşının (Chad Hurley Steve Chen ve Jawed Karim) eğlence için açtıkları daha sonra Google tarafından 1.65 milyar dolara satın alınan, kısaca "Video Paylaşım Sitesi" olarak adlandırabileceğimiz bir web sitesidir.

10 Facebook Facebook Inc, insanların arkadaşlarıyla iletişim kurmasını ve bilgi, fotoğraf, video vb. paylaşımı amaçlayan bir sosyal paylaşım web sitesidir. 4 Şubat 2004 tarihinde Harvard Üniversitesi 2006 sınıfı öğrencisi Mark Zuckerberg tarafından kurulmuştur.

11 Wikipedia Vikipedi projesinin, 2003'te hayata geçen Türkçe koludur.Kurulduğu günden itibaren internetin en geniş kaynak sitesi olma yönünde ilerlemektedir. Vikipedi, içeriği dünyanın her köşesinden gönüllü insanlar tarafından ortaklaşa hazırlanan açık kodlu, özgür, kâr amacı gütmeyen ücretsiz bir ansiklopedidir.

12 Kaynakça omlekci-web2.0uygulamalari.pdf ve-web-2.0-teknolojileri-2.html nedir.htm sozlugu/22890-youtube-nedir.htm


"Eğitimde Web 2.0 Araçları Hatice TUNCER 20110904056." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları