Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GAZİOSMANPAŞA İLKOKULU SAĞLIK VE TEMİZLİK

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GAZİOSMANPAŞA İLKOKULU SAĞLIK VE TEMİZLİK"— Sunum transkripti:

1 GAZİOSMANPAŞA İLKOKULU SAĞLIK VE TEMİZLİK

2 SAĞLIK VE TEMİZLİK Eğitim kurumlarımızdaki öğrencilerin sağlığının korunması, geliştirilmesi, yüksek seviyede tutulması ve eğitimde hedeflenen kaliteye erişebilmesi, okul binalarının fiziki yapılarından ve çevreden kaynaklanan olumsuz sağlık şartlarının iyileştirilmesi, koruyucu tedbirlerin alınmasına bağlıdır. Okullarda çok sayıda öğrenci bir arada bulunduğu için uygun olmayan koşulların varlığında bulaşıcı hastalıkların görülmesi ve yayılması daha kolay olmaktadır. 

3 Kişisel temizlik Elleri su ve sabunla yıkamak mikroorganizmaları uzaklaştırmanın en etkili yoludur ve hastalıkları önlemeye yardımcıdır.

4 Ellerimizi ; Gıdalara el sürmeden önce ve sonra
Tuvalete girmeden önce ve sonra Hayvanları sevdikten sonra Gıdalara el sürmeden önce ve sonra Öksürüp-hapşırdıktan sonra mutlaka yıkamalıyız. W.C

5 Diş temizliği Herkesin kendine ait bir diş fırçası olmalıdır.
Dişler düzenli olarak günde en az iki kez fırçalanmalıdır.

6 Kulak temizliği Kulak temizliğinde özellikle kulak kepçesinin arka bölümlerindeki temizliğe dikkat etmek gerekir. Kulağa zarar verebilecek ucu sivri cisimlerden kaçınmalıdır.

7 Okul sağlığını olumsuz yönden etkileyen çevresel etkenler arasında fiziksel etkenler önemli bir yer tutmaktadır. Bu çevre etmenleri arasında su, hava, kapalı ortam kalitesi, aydınlatma, çöp, gürültü tuvaletler, oyun alanları vb, bulunmaktadır. Şimdi okulda sağlık ve temizlik adına ne gibi önlemler alabileceğimizi anlatacağız…

8 Okulda sağlık ve temizlik adına ne gibi önlemler alınmalıdır?
Tuvaletlerin temiz kullanılmasına dikkat etmeliyiz. Çünkü birçok hastalık tuvaletlerin temiz kullanılmamasından ortaya çıkmaktadır. Tuvaletler nasıl kullanılmalıdır: Tuvalet oyun yeri değildir. Suyla, sabunla ya da tuvalet kağıtlarıyla oyun oynamamalıyız. İhtiyacımızı giderdikten sonra bol su kullanmalı ancak muslukları açık bırakmamalıyız. Tuvalete herhangi bir şey ( pet şişe, kağıt vb. ) atmamalıyız.

9 Okulda sağlık ve temizlik adına ne gibi önlemler alınmalıdır?
Tuvalette kağıt havlu bulunması zor olacağından yanımızda mendil ( selpak ) bulundurmalı ve ellerimizi kendi mendilimizle kurulamalıyız. Tuvaletten çıktıktan sonra ellerimizi bol su ve sabunla iyice yıkamalıyız. Ellerimizi sadece sabunlamak mikropları yok etmez; elimizi en az 1 dakika sabunla ovmalıyız. Tırnak bakımı ve temizliğine çok dikkat etmeliyiz. Uzayan tırnaklar, içinde birçok kir ve mikrobu barındıracağından hastalıklara davetiye çıkarır. Bu yüzden tırnaklarımızı geciktirmeden kesmeliyiz.

10 Okulda sağlık ve temizlik adına ne gibi önlemler alınmalıdır?
Elbiselerimizin her zaman temiz ve ütülü olmasına dikkat etmeliyiz. Koridorlara, kantine, sınıflara; kısacası bulunduğumuz hiçbir ortama çöp atmamalıyız. Çöpleri sıraların gözlerine ya da görünmeyecek yerlere atmak, onları yok etmeyeceği gibi sağlığımızı da bozacaktır. Bu yüzden çöpleri en yakınımızda bulunan çöp kutusuna atmalıyız.

11 Okulda sağlık ve temizlik adına ne gibi önlemler alınmalıdır?
Sınıfları sık sık havalandırılmalıyız. Sınıflarda masa gözlerinin ve çevresinin temiz olmasına dikkat etmeliyiz. Sıra örtülerinin temizliğini sürekli takip etmeli ve gerektiğinde yıkatmalıyız. Çöp kutularının poşetli olmasına dikkat etmeliyiz. Poşeti olmayan çöp kutularını nöbetçi öğretmene ya da idareye bildirmeli ve hemen poşet takılmasını sağlamalıyız.

12 Kısaca… Kısacası evimizde sağlık ve temizlik kurallarına nasıl uyuyorsak okulumuzda da aynı dikkat ve hassasiyeti göstermeliyiz. Çünkü okul bizim ikinci evimizdir….

13 Şimdi de PASAK VE YUNAK adlı kısa filmi izleyelim…

14 DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER… 

15 GAZİOSMANPAŞA İLKOKULU
REHBERLİK SERVİSİ


"GAZİOSMANPAŞA İLKOKULU SAĞLIK VE TEMİZLİK" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları