Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

POSTER.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "POSTER."— Sunum transkripti:

1 POSTER

2 Kolb (1984)’un öğrenme stili yaklaşımının bir sonucu olarak ortaya çıkan özellikle yurt dışında her öğrenim seviyesinde kullanılan posterler, öğrencilerin anlamakta zorluk çektikleri kavram ya da konuları derinliğe inerek anlamlı öğrenmelerini, literatür taramalarını, tartışma ve iletişim kurma becerilerini geliştiren bir tekniktir.

3 Hazırlarken dikkat edilmesi gerekenler
Genişliği cm, yüksekliği ise cm aralığında olmalıdır. En az 1 metre uzaktan okunacak şekilde düzenlenmelidir. Posterde giriş, amaç, bulgular ve sonuçlar şeklinde bölümler yer almalıdır. Posterde yer alan yazı, resim, şekil, grafik, tablolar ve konular bir bütün oluşturmalıdır.

4 Poster ödevlerinin değerlendirilmesi
Poster çalışılan konuyu temsil ediyor mu? Poster içerisinde yer alan bilgiler, konu ile tutarlı mı? Posterdeki bilgiler bilimsel olarak doğru mu? Posterdeki bilgiler öğrenci seviyesine uygun mu? Poster ödevi verilmeden önce öğrencilere bu ödevi nasıl hazırlayacakları ile ilgili yönergeler ve değerlendirmede kullanılacak puanlama anahtarları önceden verilmelidir.

5 Avantajları Grup olarak verilen poster ödevleri öğrencilerin birbirleri ile etkileşime girerek iletişim kurma becerilerinin gelişmesine ve öğrencilerin birbirlerinin öğrenmesine katkıda bulunmasına yardımcı olur. Öğrenciye bilgiyi özetleme, eleştirel düşünme becerilerini geliştirme, öğrenci-öğretmen etkileşimini artırma imkanı sunar. Öğrenme ortamları daha eğlenceli hale gelir. Ölçme değerlendirme sürecinde öğrenci üzerindeki değerlendirme stresini azaltarak öğrenme çıktılarının artmasına neden olur.

6 Nasıl Hazırlanır? En kolay hazır şablonlar kullanılarak yapılabilir.
Genigraphis Poster Şablonları MakeDesigns Şablonları “academic poster template” başlığı ile arama yapıldığında birçok ücretsiz poster şablonuna ulaşılabilir.

7 Genigraphis Poster Şablonları

8

9

10 MakeDesigns Şablonları

11

12

13

14 Amblem, üniversite ismi, gruptakilerin ismi varsa resim olacak
Arka plan yazı stili vs istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. A3 çıktı 1-) MATERYALİN ADI: (Kısa ve özlü biçimde verilmelidir) 2-)MATERYALİN AMACI: (Açık ve anlaşılır olmalı , gerekirse alt amaçlar da sunulmalıdır)

15 3-) MATERYALDE KULLANILAN MALZEMELER:
Bu kısımda materyalde kullanılması düşünülen tüm malzemeler, ayrıntılı(tahmini) fiyat(mal oluş) listesi ile sunulmalıdır.(Atık malzemeler için böyle bir durum söz konusu değildir) 4- MATERYALİN HAZIRLANIŞ AŞAMALARI: Materyalin nasıl ve hangi aşamalardan geçerek hazırlanacağı, ayrıntılı bir biçimde(olası zorluklar ve değişiklikler de belirtilerek)açıklanmalıdır.

16 5. MATERYALİN EĞİTSEL ÖZELLİKLERİ
5.1) Materyalin Kullanılacağı Ders/Ünite/ Konu : Materyalin hangi dersin, hangi ünitesinde ve/veya konusunda yardımcı olarak kullanılacağı belirtilmelidir. 5.2)Hazırlanan Materyalle Öğrencilere Kazandırılması Beklenen Hedef /Davranışlar Bilişsel Alan Duyuşsal Alan Psikomotor Alan 5.3) Materyalin Birlikte Kullanılacağı Yöntem/Teknik: Materyalin hangi yöntem/teknik (yada yöntemler/teknikleri) desteklemek için kullanılacağı belirtilmelidir. 5.4) Materyalin Kimin Tarafından(Aktif Olarak) Kullanılacağı: Materyalin öğretmen mi yoksa öğrenci(ler)tarafından mı(yoksa her iki kitle tarafından mı)aktif olarak kullanılacağı belirtilmelidir. (Bu kısımda ayrıca bu kullanımın "nasıl“ olacağı da kısaca açıklanmalıdır.)


"POSTER." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları