Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SORUN YOKTUR BAKIŞ AÇILARI VARDIR.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SORUN YOKTUR BAKIŞ AÇILARI VARDIR."— Sunum transkripti:

1 SORUN YOKTUR BAKIŞ AÇILARI VARDIR

2 TANIŞARAK BAŞLAYALIM NE DERSİNİZ

3 YUMURTA YUMRUKLAMA

4 Pandomim, duygu ve düşüncelerin, sözcükler olmadan ifade edilmesini sağlar.
Bedeni tanımak Beden dilini etkili bicimde kullanmak Etkinliğe odaklanarak iyi bir gözlemci olmak NEDEN PANDOMİM?

5 KÜÇÜK SORUNLARLA BAŞA ÇIKMA

6 Sıkışmış kavanoz kapağını nasıl açarsınız?

7 Dar bir çizmeyi nasıl çıkartırsınız?

8 Kapağı sıkışmış bir çekmeceyi
nasıl açarsınız?

9 Elleriniz paketlerle doluyken bir kapıyı nasıl açarsınız?

10 dolu bir bardağı dökmeden nasıl taşırsınız?
Ağzına kadar su dolu bir bardağı dökmeden nasıl taşırsınız?

11 HAYIR DERSEM KIRILMA

12 Eğer bir arkadaşınız size kantinden simit çalmayı teklif ederse ne dersiniz?

13 Eğer bir arkadaşınız, boyu kısa olan biriyle alay etmenizi isterse ne dersiniz?

14 Eğer bir arkadaşınız sizden kopya çekmek isterse ne dersiniz?

15 Biri size yapmanızı istemediğiniz bir şey teklif ederse, gerekçe söyleyerek ona “hayır” demeniz en uygun reddetme davranışıdır.

16 Eğer gerekliyse defalarca,
“Hayır”, “Hayır, teşekkür ederim” diyebilirsin. Ne olduğunu söyle ve bunu yapmam de. “Bu, kopya çekmektir, yapmam” “Bu, çalmaktır, bunu yapmam.” “Bu, kurallara uymamaktır, bunu yapmam.”

17 “Projeni bitirdin mi?” “Bu, harika bir oyun.” Soru sor.
Lafı değiştir. “Projeni bitirdin mi?” “Bu, harika bir oyun.” Soru sor. “Neden bunu yapmamı istiyorsunuz?” “Senin sorunun ne?” “Benden ne yapmamı istiyorsun?” Sebep söyle. “Başım derde girsin istemiyorum.” “Eğer yaparsam kendimi kötü hissederim.” “Ben, senden farklı biriyim.” Espri ya da kinaye kullan. “Şaka yapıyor olmalısın, alkol vücuduma zarar verir.” Başka bir şey yapmayı öner. “Hadi bisiklete binelim.” “Hadi oyun oynayalım.” Eğer onun arkadaşlığını istiyorsan, kapıyı açık bırak. “Daha güvenli bir şey yapmak istersen, bana haber ver.”

18 Bir zamanlar bir baba ile oğul dağlık bir bölgede yürüyüşe çıkmışlardı; Bir ara nasıl olduysa çocuğun ayağı kaydı ve incindi çocuk acıyla bağırdı : Aaahhh!!! Karşı dağlarda yankı yapan sesi geri döndü : Aaa hhh!!! Daha önce böyle bir durumla karşılaşmamış çocuk bu kez : “Sen kimsin ?” diye sordu Cevap gelmekte gecikmedi: “Sen kimsin ?” Sinirlenen çocuk : “ Sen bir korkaksın!” diye bağırdı Dağdan “Sen bir korkaksın!” yanıtını aldı Bu olanlara bir anlam veremeyen çocuk neler olduğunu sordu. Babasının gülümsediğini gördü. Babası,” şimdi dikkatlice beni izle oğlum” dedi ve yüksek sesle bağırdı:” Hayatı çok seviyorum!” Karşı dağlardan aynı ses geldi: ” Hayatı çok seviyorum!” Baba : “sana hayranım!” Yankı: “sana hayranım!” Baba : “sen harikasın!” Yankı: “sen harikasın!” Çocuğun şaşkınlığının daha da arttığını gören baba, ona durumu şöyle açıkladı:” Bu , yankı adı verilen bir tabiat olayıdır. Ama hayatı da çok iyi anlatır. Yani yaşamdan ne istiyorsan önce onu sen vermelisin. Verdiklerin aldıkların olacaktır. Tatlı sözler tatlı yankılar oluşturur sevilmek istiyorsan önce sen sevmelisin. Saygı istiyorsan önce sen saygı duymalısın. Anlayış bekliyorsan bunu önce sen göstermelisin.

19 NEYLE KARŞILAŞMAK İSİTİYORSAN,YANKISINI OLUŞTURABİLMEK
YANİ YAŞAMDA NEYLE KARŞILAŞMAK İSİTİYORSAN,YANKISINI OLUŞTURABİLMEK İÇİN BUNU ÖNCE SEN YAPMALISIN

20 CANIM KANKAM İŞ BİRLİĞİ YAP Oyunları ya da eşyaları paylaş
Oyun ile ilgili sorun varsa öneri yap Kurallar hakkında anlaşmazlık varsa alternatifler sun iLETİŞİM KUR Diğer insanlarla konuş Kendin ya da oyun hakkında bir şeyler söyle Diğer insanlar ya da oyun hakkında soru sor Diğer insanlar konuşurken dinle Nasıl yaptıklarını görmek için diğer insanlara bak SOĞUKKANLILIĞINI KORU Gülümse Şaka yap Sesini sakin ve sessiz tut


"SORUN YOKTUR BAKIŞ AÇILARI VARDIR." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları