Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ SUŞEHRİ REHBERLİK VE ARAŞIRMA MERKEZİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ SUŞEHRİ REHBERLİK VE ARAŞIRMA MERKEZİ"— Sunum transkripti:

1 VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ SUŞEHRİ REHBERLİK VE ARAŞIRMA MERKEZİ

2 Niçin ders çalışmalıyız?
Nasıl ders çalışmalıyız? dan önce Niçin ders çalışmalıyız?’ın cevabını bulmamız gerekir. Ders çalışmak amaç değil bizi hedeflerimize götüren bir araçtır.

3 HEDEF BELİRLEME HEDEFLERİNİZ; Somut mu? Gerçekçi mi? Ulaşılabilir mi?

4 ETKİN DİNLEME Dersi derste öğrenmenin temeli etkin dinlemedir.
Etkin dinleyemezsek öğrenme gerçekleşmez.

5 ETKİN DİNLEMENİN KURALLARI
Göz teması kurmak Ön sırlarda oturmak Sadece öğretmenle ve anlattıklarıyla meşgul olmak Dinlemeye uygun pozisyon almak( dik oturma, gülümseyerek inleme vb)

6 Bizler; Okuduklarımızın %10 unu İşittiklerimizin % 20 sini Gördüklerimizin %30 unu Hem görüp hem işittiklerimizin % 50 sini Söylediklerimizin % 80 ini Davranışlarımız doğrultusunda söylediklerimizin %90ını HATIRLARIZ…

7 VERİMLİ ÇALIŞMANIN KURALLARI
1)SAĞLIK *öğrenmenin % 80 i göz ile gerçekleşir. Göz tembelliğinin oluşmaması için her gün 2-3 defa göz egzersizi yapılmalıdır * BEYİN YORULUR MU?

8 *DERİN NEFES ALMANIN FAYDALARI?
Nefes almak sadece hücrelerin oksijenlenmesini kontrol etmez, aynı zamanda vücudu koruyan beyaz hücreleri içeren lenf (akkan) sıvısının akışını da ayarlar. Ölü hücreleri, kan proteinlerini ve diğer zehirli maddeleri dışarı atma görevi lenf sisteminindir. Lenf sistemi de derin nefes almakla eyleme geçirilebilir. Kalp, dolanımdaki kanın pompasıdır, fakat lenf sistemi böyle pompaya sahip değildir. Lenflerde kalbin görevini, kas hareketleri ve nefes alma yerine getirir. Etkin bir lenf ve bağışıklık sistemi ile birlikte sağlıklı bir kan dolaşımına sahip olmak istiyorsanız; bu sistemleri harekete geçirecek şekilde derin nefes almak zorundasınız.

9 Temel nefes egzersizleri
Fiziksel egzersizler *serotorin hormonu

10 3)ÇALIŞMA YÖNTEMLERİNİ BİLMEK
2) SEVMEK 3)ÇALIŞMA YÖNTEMLERİNİ BİLMEK *Türkiye’de her yıl ortalama olarak 1.200,000 öğrenci ilköğretime başlıyor.ancak bir kısmı üniversiteyi kazanıyor. Kazananlarla kazanamayanlar arasındaki en büyük fark zeka mı?...

11 GÜNLÜK ÇALIŞMA PROGRAMI
ÖDEVLERİN YAPILMASINI GÜN İÇERİSİNDE ÖĞRENİLENLERİN TEKRARINI KONULARLA İLGİLİ TEST ÇÖZÜMÜNÜ BİR GÜN SONRASI İÇİN ÖN HAZIRLIĞI İçermelidir… *Verdiğiniz emekten maksimum düzeyde verim alabilmeniz için 45 dak. konu çalışması+5 dak. Tekrar+ 10 dak. ara

12 Zorlanılan derse yatmadan önce 50 dakika çalış+ sabah kalktığında 15 dakika tekrar et…

13 ÇALIŞMAYI ETKİLEYEN FAKTÖRLER:
TELEVİZYON: Ders çalıştıktan sonra tv izlenmesi kurak bir arazinin karla kaplanması gibi öğrenilenlerin üzerini kapatır.


"VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ SUŞEHRİ REHBERLİK VE ARAŞIRMA MERKEZİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları