Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

FİZİKSEL AKTİVİTE VE HAREKETLİ YAŞAM

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "FİZİKSEL AKTİVİTE VE HAREKETLİ YAŞAM"— Sunum transkripti:

1 FİZİKSEL AKTİVİTE VE HAREKETLİ YAŞAM

2 FİZİKSEL AKTİVİTE Günlük yaşam içerisinde kas ve eklemlerimizi kullanarak enerji tüketimi ile gerçekleşen aktivitelerdir. Fiziksel aktivite sadece egzersiz ve spor değil, ev işleri gibi günlük aktiviteleride içermektedir

3 NE YAPMALI? Küçük yaşlardan itibaren düzenli aktivite alışkanlığı kazanmak, egzersizi günlük yaşamın bir parçası haline getirmek sağlık sorunlarının azalmasında oldukça önemlidir.

4 Fiziksel aktivite her yaşta sağlık için yararlıdır.
Özellikle çocukluk döneminde; Büyüme ve gelişme için, Cesaret ve iyi alışkanlıklar için, Okul başarısı için, Sigara ve ilaç bağımlılıklarından uzaklaşmak için Önemlidir.

5 Ergenlik döneminde; karakter gelişimini olumlu etkiler, yetişkinlikte sık görülen hastalıklara yakalanma riskini azaltmaya yardımcı olur.

6 FİZİKSEL AKTİVİTELERİMİZ
Yürümek Koşmak Yüzmek Bisiklete binmek Çömelmek-kalkmak Kol ve bacak hareketleri Baş ve gövde hareketleri

7 FİZİKSEL AKTİVİTENİN YARARLARI
•Zevklidir ve yaşamı uzatır. •Kendine güven duygusunu ve dikkat yeteneğini geliştirir. •Ruhsal durumu ve hayata bakış açısını olumlu yönde etkiler. •Eğlence ve arkadaşlığın sürdürüldüğü ortam sağlar

8 FİZİKSEL AKTİVİTENİN YARARLARI
•İleri yaşamda kemik erimesinin önlenmesine ve kemiklerin sağlam oluşmasına yardım eder.

9 FİZİKSEL AKTİVİTENİN YARARLARI
•İştahın düzelmesine yardım eder. •Stres ve gerilimin azalmasına yardımcı olur. •Vücudun anatomik duruşunu düzeltir.

10

11 Enerji harcamasını arttırarak ağırlık kontrolüne yardımcı olur.

12 FİZİKSEL AKTİVİTENİN YARARLARI
•Yaşam kalitesini arttırır. •Sorumluluk ve paylaşma duygularını geliştirir. •İleri yaşlarda hastalıkların görülme sıklığını azaltır.

13 Fiziksel Aktivite Önerileri
Zevk aldığınız aktiviteler seçilmelidir.(Futbol, basketbol gibi.) Herkesin yapabileceği kapasitede aktiviteler belirlenmeli Eğlenceli olmalıdır. Özellikle obez çocuklar için enerji harcamasını sağlayan aktiviteler seçilmelidir.

14 Arkadaşlarınız ile internet veya telefonla görüşmek yerine yürüyüş yaparak sohbet etmeniz daha yararlı olacaktır. Evde televizyonda ve bilgisayarda geçen vakitten her yarım saat azaltılması bile aktivitenizin artmasını sağlayacaktır.

15 Hafta sonu ya da yaz tatillerinin iyi değerlendirilmesi gerekmektedir
Hafta sonu ya da yaz tatillerinin iyi değerlendirilmesi gerekmektedir. Arkadaşlarınızla geçireceğiniz oyun saatleri veya parkta piknikte geçen zamanlar bile size aktivite sağlayabilecektir..

16 Günlük Hayatımızda Yapabileceğimiz Aktiviteler
Özel araç yerine toplu araçları tercih edebilirsiniz. Gideceğimiz yere varmadan 1-2 durak önce inip yürüyebilirsiniz. Asansöre binmek yerine yürümeyi tercih edebilirsiniz.

17 TEŞEKKÜRLER


"FİZİKSEL AKTİVİTE VE HAREKETLİ YAŞAM" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları