Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÜNİTE 2 : İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM KAZANIM: İbadetlerin davranışlar üzerindeki etkisini fark eder. TARTIŞMA YÖNTEMİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÜNİTE 2 : İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM KAZANIM: İbadetlerin davranışlar üzerindeki etkisini fark eder. TARTIŞMA YÖNTEMİ."— Sunum transkripti:

1 ÜNİTE 2 : İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM KAZANIM: İbadetlerin davranışlar üzerindeki etkisini fark eder. TARTIŞMA YÖNTEMİ

2 TARTIŞMA YÖNTEMİ Tartışma bir konu üzerinde öğrencileri düşünmeye yöneltmek, iyi anlaşılamayan noktaları açıklamak ve verilen bilgileri pekiştirmek amacıyla kullanılan bir yöntemdir. Bu yöntem daha çok bir konunun kavranması aşamasında karşılıklı görüşler ortaya konulurken, bir problemin çözüm yollarını ararken ve değerlendirme çalışmaları yaparken kullanılır.

3 Buluş yoluyla öğretim yaklaşımında ve kavrama düzeyindeki davranışların kazandırılmasında kullanılır. Öğrencilerin analiz, sentez ve değerlendirme yapma güçleri geliştirilir ve demokratik tutumun gelişmesinde rol oynar.

4 TARTIŞMA TEKNİKLERİ FORUM ÇEMBER TARTIŞMASI BEYİN FIRTINASI GÖRÜŞME
BÜYÜK GRUP TARTIŞMASI KÜÇÜK GRUP TARTIŞMASI PANEL ZIT PANEL MÜNAZARA AÇIK OTURUM FORUM ÇEMBER TARTIŞMASI BEYİN FIRTINASI GÖRÜŞME ALTI ŞAPKALI DÜŞÜNME

5 BEYİN FIRTINASI Beyin fırtınası bir konuya çözüm getirmek, karar vermek ve hayal yoluyla düşünce ve fikir üretmek için kullanılan yaratıcı bir tekniktir.

6 UYGULAMA BEYİN FIRTINASI İBADETLERİN DAVRANIŞLAR ÜZERİNDE NASIL BİR ETKİSİ OLABİLİR ÇOCUKLAR?

7 MÜNAZARA Fazla bilimsel olmamakla birlikte bir fikri savunma,söz ustalığı,çabuk cevap hazırlama gibi yetenekleri geliştirdiği için sıklıkla kullanılan bir yöntemdir.

8 MÜNAZARA Allah ‘a niçin ibadet ederiz?
UYGULAMA MÜNAZARA Allah ‘a niçin ibadet ederiz? İbadetler davranışlarımızı etkiler mi? Kendimiz için mi yoksa Allah için mi ibadet ederiz? İbadetlerin bizlere faydaları nelerdir?

9 BÜYÜK GRUP TARTIŞMASI 1. Öğretmen konuyu ya da problemi bütün sınıfa açar 2. Sorular sorar,görüşler alınır Kendi görüşlerini ekler 4. Bunları yorumlar ve değerlendirir Bu uygulamada tartışmanın yürütücüsü öğretmendir Küçük gruplardan farklı olarak küçük gruplara ayrılamayacak şekilde (7-9 kişi) olarak gruplandırılır Olgu , film ,hikaye sunularak tartışmaya geçilir.

10 UYGULAMA Dua ettiğinizde neler hissedersiniz? Duanın diğer ibadetlerin yanında yeri nasıldır?

11 NURSELİ MAMATOĞLU 6A GÜNDÜZ TARTIŞMA YÖNTEMİ


"ÜNİTE 2 : İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM KAZANIM: İbadetlerin davranışlar üzerindeki etkisini fark eder. TARTIŞMA YÖNTEMİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları