Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Hac İbadeti Hac Nedir? Hac Niçin Yapılır? Hac Kimlere Farzdır?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Hac İbadeti Hac Nedir? Hac Niçin Yapılır? Hac Kimlere Farzdır?"— Sunum transkripti:

1 Hac İbadeti Hac Nedir? Hac Niçin Yapılır? Hac Kimlere Farzdır?
Umre Nedir? Umrenin Hacdan Farkları

2 - Hac İbadeti Hac Nedir? Hac, sözlükte yönelmek, kastetmek, bir kimseyi ya da bir yeri çokça ziyaret etmek anlamına gelir. Dini terim olarak hac; belirli bir zamanda, usulüne uygun olarak ihrama girdikten sonra, Arafat`ta vakfe yapmak, Kâbe’yi tavaf ederek ziyaret etmek ve diğer bazı görevleri yerine getirmek suretiyle yapılan ibadettir.

3 Hac Nedir? Hac İslâm'ın beş şartından biridir.
- Hac İbadeti Hac Nedir? Hac İslâm'ın beş şartından biridir. Hac hem mal, hem de beden ile yapılan bir ibadettir. Hicretin 9. yılında farz kılınmıştır. Belirli şartları taşıyan müslümanların ömründe bir defa hacca gitmesi farzdır.

4 Allah rızası (hoşnutluğunu kazanmak) için yapılır.
- Hac İbadeti Hac Niçin Yapılır? Allah rızası (hoşnutluğunu kazanmak) için yapılır. Allah’ın verdiği başta sağlık ve zenginlik nimeti için bir şükürdür. Dünyanın dört bir yanından gelen müslümanlar hacda bir araya gelir. İnsanın tevbe edip günahlarından arınmasına vesiledir.

5 Ergenlik çağına girmiş,
- Hac İbadeti Hac Kimlere Farzdır? Müslüman, Akıl sağlığı yerinde, Ergenlik çağına girmiş, Hür, Zengin, Sağlıklı olan kimselere hac farzdır. Hac yollarının güvenli olması, hacca gitmenin bir diğer farzıdır.

6 Umre Nedir? Umre; Hac mevsimi dışında herhangi bir zamanda Kâbe ve
- Hac İbadeti Umre Nedir? Umre; Hac mevsimi dışında herhangi bir zamanda Kâbe ve diğer kutsal mekânlara yapılan ziyarettir.

7 Umrenin Hacdan Farkları?
- Hac İbadeti Umrenin Hacdan Farkları? Umre, hac zamanı dışında her zaman yapılabilir. Bir sene içinde bir kez hac yapılabilir. Umre ise birden fazla yapılabilir. Hac farz, umre ise sünnettir. Umrede sadece ihrama girilerek Kâbe tavaf edilir ve sa’y yapılır. Umrede vakfe, şeytan taşlama ve kurban kesme yoktur.

8 - Hac İbadeti


"Hac İbadeti Hac Nedir? Hac Niçin Yapılır? Hac Kimlere Farzdır?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları