Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MELEKLERE İMAN CİN VE ŞEYTAN.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MELEKLERE İMAN CİN VE ŞEYTAN."— Sunum transkripti:

1 MELEKLERE İMAN CİN VE ŞEYTAN

2 MELEKLER VE DİĞER GÖRÜNMEYEN VARLIKLAR HAKKINDA NELER BİLİYORUZ?
ÖNCE DÜŞÜNELİM! Melek ne demektir? Meleklerin varlığını neden kabul etmeliyiz? Meleklerin başlıca özellikleri nelerdir? Meleklerin sayıları ve görevleri hakkında neler biliyoruz? Cinler nasıl varlıklardır? Yaratılış amaçları nelerdir? Ruh çağırma, falcılık, sihir ve büyü ile nazarlık hakkında İslâm’ın görüşü nedir? Şeytan nedir ve nasıl bir varlıktır? Satanizm nedir? Satanizm hakkında ne biliyoruz?

3 Meleklerin varlığını neden kabul etmeliyiz?
Melek ne demektir? Meleklerin varlığını neden kabul etmeliyiz? Melek; nurdan yaratılmış, kendilerine Allah tarafından, verilen görevleri yerine getiren, gözle görülmeyen varlıklardır. Çünkü; ilâhî kitabımız olan Kur’an-ı Kerim’de onların varlıkları haber verilmekte ve buna inanmamız istenmektedir.

4 Allah’ın emirlerini yerine getirmek, gece-gündüz O’na ibadet etmek meleklerin ortak görevleridir.

5 DÖRT BÜYÜK MELEK VE GÖREVLERİ
Evrendeki doğal olayları idare etmek ve yaratıkların rızıklarını düzenlemektir. Dünya hayatı son bulduğunda (kıyamet vakti geldiğinde) sûra üflemektir. Vahiy meleğidir. Allah’ın kullarına bildirmek istediği emir ve yasakları peygambere getirmektir. Kur’an-ı Kerim’de “melekü’l-mevt” olarak anılan Azrail’in görevi, yaşam süresi dolan canlıların canını almaktır. İsrafil Azrail Cebrail Mikâil DÖRT BÜYÜK MELEK VE GÖREVLERİ

6 ALLAH CENNET CEHENNEM KUR’AN-I KERİM HZ. MUHAMMED İNSAN ŞEYTAN MELEK
ÖLÜM Şeytan da melek de insanoğluna sokularak onun kalbine bir takım şeyler getirirler. Şeytanın işi; kötülüklerle korkutup hakkı yalanlamaktır. Meleğin işi ise; iyiyi tavsiye edip, hakkı tasdik etmesidir. İçinde böyle bir şey (iyilik duygusu) bulunan kişi onun Allah’tan olduğunu bilsin ve Allah’a hamd etsin. Diğerini (şeytanınkini) bulan ise ondan koruması için Allah’a sığınsın. Hadis-i Şerif, Tirmizi, Tefsir, 3.

7 İnsanları aldatan ve şerre (kötülüğe) yönelten varlık
GÖZLE GÖRÜLMEYEN VARLIKLAR Hayırlı olan ve Allah’ın emrinden çıkmayan, insana iyi şeyler ilham eden varlık İnsanları aldatan ve şerre (kötülüğe) yönelten varlık Hem hayırlıları (iyileri) ve hem de şerlileri (kötüleri) olan varlık CİN ŞEYTAN MELEK

8 Ben, cinleri ve insanları ancak bana kulluk etsinler diye yarattım.
(Zariyat Sûresi, 51/56)

9 YASAKLANAN BAZI UĞRAŞLAR
İSLÂM DİNİNCE YASAKLANAN BAZI UĞRAŞLAR FAL BAKMAK VE BAKTIRMAK RUH ÇAĞIRMAK SİHİR YAPMAK NAZARLIK TAKMAK

10

11 SATANİZM

12 Satanizm; Şeytana tanrı diye tapınmaktır.
Satanizm nedir? Satanizm; Şeytana tanrı diye tapınmaktır.

13 Satanizmin ortaya çıkış sebebi nedir?
Bazı Batı ülkelerinde uygulanan Hıristiyanlara ve Hıristiyan din adamlarının din anlayışına karşı bir tepki olarak ortaya çıkmıştır. Aynı zamanda satanizm, bütün dinlerin ortaya koydukları kutsal değerlere bir başkaldırı hareketidir.

14 SATANİZM VE SATANİSTLER
Onlar için birtakım ahlaki sınırlar ve yaptırımlar yoktur. Kendi çıkarları için ne gerekiyorsa öyle davranır ve onu yaparlar Siyah hakim renkleridir. Genellikle üzerinde şeytanı temsil eden figürler ile ölümü temsil eden kuru kafa resimleri bulunan siyah tişört ve kot pantolon giyerler. Grubun içerisine çekilen çocuklar, kendilerinin ve dolayısıyla şeytanın esiri haline getirilirler. SATANİZM VE SATANİSTLER Bütün dinlere ve dinlerin ortaya koydukları kutsal değerlere isyan ederler. Boyunlarına ters çevrilmiş haç ve ortasında keçi kafası resmi bulunan beş köşeli yıldız (pentegrem) takarlar. Dinin ve dinî olan her şeyin karşısında, fakat şeytanın yanında yer alırlar. Satanizmi yaymak için içki, uyuşturucu ve kadın unsurunu kullanırlar. Rock, metal müzik dinlerler. Kendi aralarında metalci, teknocu, punkçu ve hippocu olarak gruplara ayrılırlar. Daha çok zengin, kültürlü, ama inancı zayıf ailelerle parçalanmış, sevgisiz ve ilgisiz büyümüş problemli aile çocuklarını kendilerine çekmeye çalışırlar. Kedi, köpek, tavşan, horoz, keçi vb. gibi hayvanların, hatta gerekli görürlerse insanı bile öldürürler.

15 SATANİZMİ TEMSİL EDEN BELLİ BAŞLI SEMBOLLER

16 SATANİZME KARŞI ALINMASI GEREKEN TEDBİRLER
Bütün çocukların ve gençleri iyi bir aile terbiyesi almalarını sağlamak Çocuklara ailede sevgi ile yaklaşılmalıdır. Ailede, okulda ve sosyal çevrede çocuklara iyi bir dini ve ahlaki eğitim vermek. Şeytanın ve ona uyanların, çocuk ve gençlerin en büyük düşmanları olduğu bilinmeli ve çocuklara da bu bilinç kazandırılmalıdır. Parçalanmış aile çocuklarına sosyal çevrenin ve devletin sahip çıkarak onların iyi bir dini ve ahlaki eğitimden geçirilmeleri sağlanmalıdır.

17 SON


"MELEKLERE İMAN CİN VE ŞEYTAN." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları