Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

2 3 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "2 3 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI"— Sunum transkripti:

1 2 3 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI
MELEK HODUL 4/A 392

2 93.YILDÖNÜMÜ!!!!! 23 NİSAN Dün sabah anneciğim Öperek, dedi: Uyan Bugün senin bayramın, Kalk, bak süslendi her yan. Baktım her taraf süslü, Sokaklar dolu insan. Dedim: Anne bu neden Dedi: 23 Nisan. Temel bayrammış, inan Kutlu olsun kardeşim Geldi 23 Nisan

3 KURTULUŞ SAVAŞI’NI NASIL KAZANDIK?
Kurtuluş Savaşı Kağnıları taşır kadınlar, Askerler hücumdadırlar, Bu uzun savaşı, Üzüntüyle bekler analar. Mustafa Kemal kaburgasını kırar, Vatanı yasa boğar, Zorlu Kurtuluş Savaşı’nı, En sonunda kazanırlar.

4 ÖNEMLİ BİLGİ!!!! 3 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI 23 Nisan 1920 Büyük Millet Meclisi’nin açılış günüdür. Her 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı birlikte büyük bir sevinç içinde kutlarız. Egemenlik yönetme yetkisidir. Ulusal egemenlik; yönetme yetkisinin ulusta olmasıdır. Osmanlı imparatorluğu döneminde egemenlik padişahta idi. Padişah ülkeyi dilediği gibi yönetirdi. İmparatorluğun son yıllarında padişahlar rahatlarını düşündüler. Yurt bakımsız kaldı. Ülke sorunları . Bu sırada Birinci Dünya Savaşı başladı. Savaş 4 yıl sürdü. Bizimle birlikte olanlar savaşta yenildi. Savaş kurallarına göre biz de yenilmiş sayıldık. Yurdumuz İngilizler, Fransızlar, Yunanlılar, İtalyanlar tarafından paylaşıldı. Padişah ve yandaşları ülkenin paylaştırılmasına ses çıkarmadılar.


"2 3 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları