Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÇOCUK İSTİSMARINI ÖNLEME

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÇOCUK İSTİSMARINI ÖNLEME"— Sunum transkripti:

1 ÇOCUK İSTİSMARINI ÖNLEME

2 Yabancılar konusunda;
yabancı birisinin verdiği hediyeyi türü ne olursa olsun kabul etmemelisiniz, ille de kabul etmek istiyorsanız mutlaka anne babanıza sormalısınız.

3 Yabancılardan gelen yardım tekliflerini kabul etmemelisiniz.

4 Sen yolda yürürken yanına araba yanaşıp sana bir adres sorsa, kendilerini o adrese götürmelerini isterse ne yaparsın ??

5 Okul çıkışında bir kadın gelse, annen hasta oldu hastanede yatıyor, seni ona götüreceğim dese ne yaparsın. Paketlerimi evime çıkarmama yardım eder misin diyen bir yabancıya yardım eder misin ?

6 18-19 yaşında birisi gelse seninle arkadaş olmak istediğini söylese ne yaparsın?
24-25 yaşında birisi sana arkadaş olmak istediğini söylese ne yaparsın? Arkadaşlıklar aynı yaş gruplarında olmalıdır. Okuldan ve kendi yaş grubundan arkadaşlıklar edinmesi daha uygun

7 Sen parkta,sokakta oynarken yanına bir adam gelse, köpeğini , bir şeyini kaybettiğini, onunla birlikte aramanı istese ne yaparsın? Yapılan araştırmalar bu gibi bir durumda çocukların yüzde sekseninin bu teklifi kabul ettiğini göstermiştir.

8 Cinsel yönden kötüye kullanıma ya da kendisine zorla dokunmaya kalkışan, bir yere götürmeye çalışan birisi ile karşılaştığınızda «YÜKSEK SESLE BAĞIRIN»

9 Oyun oynadığınız, çalışma yaptığınız zaman kalabalık yerleri tercih edin. Issız sokak araları, parklar, inşaatlar vb. yerlere çok dikkat etmelisiniz. Bazı çocuklar korkak olmadıklarını göstermek için uygun olmayan yerlerden geçmek isteyebilirler. Tedbirin korkaklık değildir.

10 Rahatsız olacağınız herhangi bir biçimde, kendinize dokundurtmama hakkına sahipsiniz.

11 Vücudunuzun özel yerleri yaralandığı ya da hastalandığında yalnız doktorların veya anne babalarının dokunabileceği aklınızdan çıkmasın. Başka ya da yabancı birisinin böyle bir istekte bulunması halinde derhal oradan uzaklaşmanız ve ailenize mutlaka haber vermeniz gerekir.

12 Zorla kötüye kullanıma kalkışan birisi ile karşılaştığınızda "yüksek sesle bağırın.
Kötüye kullanıldıklarını kime (anne ve babaya) ve nasıl anlatacaksınız?

13 Çocuklara kapı eğitimi;
Evde birisi dahi olsa kapıyı yabancı birisine açmayın. Tanıdık dahi olsa eve kimleri alıp almayacağınızı önceden belirleyin. Ailen mesela «teyzen geldiğin alabilirsin»diyebilir.

14 Nereye gideceğinizi veya gittiğinizi mutlaka ailenize haber verin.
Arkadaşlarınızı aileniz ile tanıştırın.

15 Çocuklara kaybolma eğitimi Herhangi bir yerde kaybolduğunda, yolunu şaşırdığında neler yapman gerektiğini biliyor musun? Kimlerden yardım alabileceğini biliyor musun? Ailenizin telefon numaralarını ezberleyin. Polis, zabıta, jandarma, resmi kurumlara haber verebilirsiniz.

16


"ÇOCUK İSTİSMARINI ÖNLEME" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları